ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.5.13

Οι Γερμανοί θάβουν τα εγκλήματα των ναζί - Απόφαση ντροπή δικαστηρίου

Οι Γερμανοί θάβουν τα εγκλήματα των ναζί - Απόφαση ντροπή δικαστηρίου
Καλύπτουν τα ναζιστικά εγκλήματα οι Γερμανοί. Μέχρι τώρα τουλάχιστον έδειχναν τη διάθεση να "κυνηγούν" όσους κατηγορούνταν για θηριωδίες, προσπαθώντας έτσι να σβήσουν το στίγμα . Δεν το κατάφεραν ποτέ και τώρα φαίνεται ότι επιλέγουν την λήθη. Αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Η εισαγγελία της Στουτγάρδης απέρριψε το αίτημα δικηγόρου ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες των θυμάτων της σφαγής που είχαν διαπράξει ναζιστικά στρατεύματα στο χωριό Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα να μην τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, αφού δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Η εισαγγελία της γερμανικής πόλης ανακοίνωσε ότι «δεν μπορούν να ξαναρχίσουν οι έρευνες σε βάρος πέντε εκ των φερόμενων ως επικεφαλής της ναζιστικής αυτής ομαδικής εκτέλεσης που βρίσκονται ακόμη στη ζωή».

Η σφαγή διαπράχθηκε την 12η Αυγούστου 1944, όταν είχαν εκτελεστεί 560 Ιταλοί άμαχοι στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Ήταν σχεδόν όλοι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο ιερέας του χωριού Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα, που είχε ικετεύσει τους γερμανούς στρατιώτες να μην σφαγιάσουν τους συντοπίτες του, καθώς κι ένα κοριτσάκι μόλις είκοσι ημερών.

Ιταλικό στρατιωτικό δικαστήριο στη Λα Σπέτσια, με απόφασή του το 2005, είχε κρίνει ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για πράξη αντιποίνων «αλλά για τρομοκρατική πράξη, η οποία είχε προμελετηθεί σε κάθε της λεπτομέρεια». Το ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε δέκα πρώην στελέχη των SS σε ισόβια κάθειρξη, αλλά η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω της άρνησης των γερμανικών αρχών να προχωρήσει στην έκδοση των καταδικασθέντων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία «δεν υπάρχουν νέα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν ότι πρόκειται για σφαγή εκ προμελέτης. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση νέας προσαγωγής τους σε δίκη, είναι πολύ πιθανή η αθώωση των κατηγορουμένων».

Το αίτημα αναψηλάφησης είχε βασισθεί σε έρευνα του Ιταλογερμανού ιστορικού Κάρλο Τζεντίλε, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η εισαγγελία της Στουτγάρδης, σε προηγούμενη αρχειοθέτηση της υπόθεσης, δεν έλαβε υπόψη της βασικά στοιχεία.

Στον σύνδεσμο των οικογενειών των θυμάτων απομένει πλέον η προσφυγή στο εφετείο και στο ανώτατο δικαστήριο στη Γερμανία.

Τον Μάρτιο φέτος, το ορεινό αυτό χωριό της βόρειας Τοσκάνης είχαν επισκεφθεί ο Γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

«Είναι δικαίωμα των θυμάτων να τα θυμόμαστε και να τα τιμούμε», είχε πει ο πρόεδρος της Γερμανίας. «Εδώ στο Σαντ' Άννα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποδοπατήθηκε και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάστηκαν σε μαζική κλίμακα», είχε προσθέσει ο πρόεδρος της Γερμανίας.

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: