ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.5.13

Φορο-σαφάρι σε γιατρούς-δικηγόρους Διασταυρώσεις και έφοδοι με εντολή τρόικας για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Φορο-σαφάρι σε γιατρούς-δικηγόρους
Τη γνωστή συνταγή της στοχοποίησης επαγγελματικών ομάδων επιστρατεύει η τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών προσπαθώντας να τονώσουν τα χολαίνοντα έσοδα, ώστε να αποφευχθεί νέος εκτροχιασμός του προγράμματος, που θα είχε ως συνέπεια τη λήψη έκτακτων μέτρων. Η απόφαση για στοχοποιημένους ελέγχους σε γιαρούς και δικηγόρους δείχνει αφενώς την αδυναμία ουσιαστικής πάταξης της φοροδιαφυγής, τη συνέχιση της διακίνησης μαύρου χρήματος και την αδυναμία διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.
Ετσι το Δημόσιο αδυνατώντας να παίξει το θεσμικού του ρόλο επιδείδεται σε νέο φοροεισπρακτικό σαφάρι επί δικαίων και αδίκων, εντείνοντας την αίσθηση ανασφάλειας στο εσωτερικό, εξέλιξη που οδηγεί σε ντε φάκτο περιορισμό δαπανών.
Η τρόικα -από την πλευρά της- αδυνατώντας να κατανοήσει την ιδόρυθμη λειτουργία του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού στην έκθεσή της ζητά στοχευμένους ελέγχος με βάση εισοδηματικά κριτήρια, γεωγραφικές περιοχές και μς βάση τις δαπάνες διαβίωσης.
Στην έκθεση, όπως και σε αυτή του Ιανουαρίου, γίνεται σύσταση για άμεση διενέργεια εκτεταμένων φορολογικών ελέγχων σε γιατρούς και δικηγόρους καθώς και σε άλλες ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, ζητείται ο έλεγχος όσων ελευθέρων επαγγελματιών εμφανίζουν τεκμαρτό εισόδημα ύψους άνω των 150.000 ευρώ καθώς και όσων έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πάρα πολύ ισχυρές αντιστάσεις εντός του φορολογικού μηχανισμού στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του οι οποίες είναι συντεχνιακού χαρακτήρα. Για παράδειγμα αναφέρουν ότι οι ελεγκτές αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες της πληροφορικής όπως το πληροφορικό σύστημα ελέγχων ELENXIS όταν πρέπει να αντλήσουν φορολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.
Επίσης, αναφέρουν ότι δεν υπήρξε επαρκές ενδιαφέρον για την πλήρωση των θέσεων των νέων ελεγκτών καθώς ενώ προκηρύχθηκαν 4.091 θέσεις εμφανίστηκαν μόνο 2.530 υποψήφιοι. Να σημειωθεί ωστόσο ότι το μειωμένο ενδιαφέρον κατά κύριο λόγο οφείλεται στις πενιχρές αμοιβές των νέων ελεγκτών λόγω των περικοπών που έγιναν με το νέο μισθολόγιο.


 sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: