ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.5.13

Άκης: Αν δεν κληθούν Σημίτης και ΚΥΣΕΑ φεύγω από τη δίκη..




Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ή τη διακοπή της δίκης, προκειμένου η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου να επανακαθορίσε
ι τη στάση της αφού «παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του πρώην υπουργού», ζήτησαν σήμερα οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου που κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μαζί με 18 ακόμη πρόσωπα.

Λίγο αργότερα παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε για πρώτη φορά ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, προκειμένου, όπως είπε, να βοηθήσει το δικαστήριο για τις αποφάσεις που προηγήθηκαν από τον ΚΥΣΕΑ, πριν μπουν οι τελικές υπογραφές για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Σμπώκος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι το ΚΥΣΕΑ το 1998 αποφάσισε να αναθέσει το μεγάλο πρόγραμμα των γερμανικών υποβρυχίων στα ελληνικά ναυπηγεία και σε συμπαραγωγή με ξένους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Σμπώκο,τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό Βιομηχανίας ότι προτείνουν να συνεργαστούν με τη γερμανική εταιρεία HDW. Ακολουθεί το 1998 η ETWA η οποία ενημερώνει τον υπουργό Αμυνας πώς αν υπάρξει συνεργασία με τη Hateve, θα είναι δυνατή και η εξασφάλιση μεγάλης δανειοδότησης από γερμανική τράπεζα.

Όπως τόνισε ο κ. Σμπώκος το ΚΥΣΕΑ ήταν εκείνο που αποφάσισε η γερμανική εταιρεία HDW να είναι συνεργάτης στο πρόγραμμα υλοποίησης των υποβρυχίων.

«Αυτές οι αποφάσεις προηγήθηκαν της υπογραφής της σύμβασης», είπε ο κ. Σμπώκος.

Ο ίδιος επισήμανε πώς από κανένα έγγραφο της δικογραφίας δεν προκύπτει δωροδοκία, ούτε ακόμη και από την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου που αφορά στην ρώσικη εταιρεία Antey η οποία ήταν και η προμηθεύτρια των πυραύλων Tor M-1.

Συνήγοροι Άκη: Ο εντολέας μας είναι εξιλαστήριο θύμα.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε σε νέα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στο δικαστήριο από άλλη ποινική δικογραφία, η οποία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνονται στοιχεία για έμβασμα ύψους 2.170.000 ευρώ που φέρεται να αφορά τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΕ Μιχαήλ Μαντατό. Το ποσό αυτό φέρεται να σχετίζεται με την υπογραφή της σύμβασης για τα γερμανικά υποβρύχια. Η διαβίβαση των νέων αυτών εγγράφων στο δικαστήριο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης και ειδικά του Άκη Τσοχατζόπουλου,οι οποίοι μεταξύ άλλων ζήτησαν να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία αφού το παραπεμπτικό βούλευμα δεν είναι αμετάβλητο, δεδομένου ότι η ανάκριση συνεχίζεται και συνεχώς προσκομίζονται στο δικαστήριο νέα στοιχεία.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Ηρειώτη,συνηγόρου υπεράσπισης του Γιώργου Σαχπατζίδη, ο οποίος άφησε αιχμές για τον ανακριτή που συνεχώς διαβιβάζει στο δικαστήριο νέα έγγραφα κάνοντας λόγο για υπόγειες διαδρομές.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ηρειώτη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου κ. Χρήστου Κατσιάνη,ο οποίος απευθυνόμενος προς τον συνήγορο είπε: «Άλλοι κατηγορούνται για υπόγειες διαδρομές και αυτές θα την αναζητήσουμε».

Λίγο αργότερα ο κ. Ηρειώτης ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη για την τοποθέτησή του αυτή.

Επικοινωνιακό τσουνάμι σε βάρος του Άκη

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κυρίου Λεωνίδα Κοτσαλή,συνηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου,ο οποίος επικαλούμενος δικαστικές αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης επισήμανε ότι η εμπλοκή του πρώην υπουργού στο κατηγορητήριο είναι αστήριχτη.

«Ούτε ο Μαντατός, ούτε ο Αβατάγγελος κατέθεσαν κάτι συγκεκριμένο για τον πρώην υπουργό, που να αφορά τη λήψη ποσού», είπε ο κύριος Κοτσαλής.

Ο ίδιος επικαλέστηκε απόφαση του πρωτοδικείου του Αμβούργου, που αποτελεί σύμφωνα με τα λεγόμενά του πλήρες δεδικασμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη για τη δωροδοκία. Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ πρέπει να έρθουν εδώ για να υπερασπιστούν σε τελική ανάλυση και τη δική τους απόφαση».

Ο κ. Κοτσαλής ανέφερε ότι η δίκη αυτή είναι ποινική με έντονο όμως πολιτικό άρωμα και το μήνυμα που θα στείλει πρέπει να έχει ως αποδέκτες τους Γερμανούς,προκειμένου αυτοί να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν σε δημοσιεύματα ότι διεξάγεται μία μεγάλη δίκη στην Ελλάδα με εξιλαστήριο θύμα έναν πρώην υπουργός.

Ο κ. Γ. Παγορόπουλος λαμβάνοντας το λόγο ζήτησε από το δικαστήριο να κλητεύσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, αίτημα για το οποίο έχει επιφυλαχθεί, διότι αλλιώς η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζητεί την διακοπή της δίκης προκειμένου να επανασχεδιάσει την υπερασπιστική της γραμμή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στο πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ για την υπόθεση λέγοντας ότι αυτό ήταν αρκετό, παρά τις «σκιές» του για τις οποίες μίλησε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες σύλληψης του Άκη Τσχατζόπουλου και των μελών της οικογένειάς του.

«Ο Τσοχατζόπουλος δεν συνελήφθη για να μην φύγει στο εξωτερικό αλλά για επικοινωνιακούς λόγους», είπε ο συνήγορος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την έως τώρα διαδικασία το θέμα της δωροδοκίας έχει αφεθεί στο σκοτάδι και τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ήταν ο αρμόδιος για τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά, δεδομένου ότι ήταν σε συνεννόηση με το τότε υπουργό Οικονομικών προκειμένου να βγουν τα εντάλματα πληρωμών.

«Να ξεκινήσουμε την έρευνα για δωροδοκία με την κλήτευση του κ. Σημίτη αλλιώς είναι αδύνατον η υπεράσπιση του Τσοχατζόπυλου να συνεχίσει. Ζητάμε να διακοπεί η δίκη μέχρι την Τετάρτη για να επανακαθορίσουμε τη στάση μας διότι επλήγησαν σημαντικά δικαιώματα του πρώην υπουργού», τόνισε ο συνήγορος.

Οι εισαγγελείς

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι οι συνήγοροι επιμένουν πώς δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για δωροδοκία.

«Πού το είδαν αυτό; Ημαστε στην αρχή. Ενας μάρτυρας έχει καταθέσει. Μην αδημονείτε. Η διαδικασία θα είναι μακρά».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεχτεί την τοποθέτηση των συνηγόρων ότι έχουν πληγεί σοβαρά δικαιώματα του κατηγορουμένου και επανέλαβε ότι αυτή η δίκη είναι δίκη ποινική και όχι πολιτική.

Ωστόσο μία αναφορά του ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εφόσον κληθούν στο δικαστήριο δεν θα εισφέρουν τίποτα, προκάλεσε εκ νέου τη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ανέφεραν ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να προεξοφλεί το περιεχόμενο των καταθέσεων. Πάντως ο αναπληρωτής εισαγγελέας επανέλαβε και πάλι ότι τα μηνύματα που πρέπει να δοθούν στην κοινωνία από αυτή τη δίκη θα πρέπει να αφορούν στο πώς πρέπει να λειτουργούν όλοι σε μία έννομη τάξη.

Πάντως σε ότι αφορά στα έγγραφα που διαβιβάζονται στο δικαστήριο από τον ανακριτή οι εισαγγελείς τόνισαν ότι αυτά δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα στο δικαστήριο και ότι θα ερευνηθούν εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο για την κατάλληλη στιγμή.

 Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για τέταρτη συνεχή φορά ο κ. Νίκος Μαϊτός,ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις του κατηγορουμένου επιχειρηματία Αστέριου Οικονομίδη ( της Arxon που ανέλαβε τις εργασίες της ανακαίνισης του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του ακινήτου στην Κομνά Τράκα ), τόνισε ότι από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν (τιμολόγια κλπ.) δεν προέκυψε πρόθεση της εταιρείας να αποκρύψει κάτι.

Απούσα σήμερα από το δικαστήριο ήταν η Βίκυ Σταμάτη σε αντίθεση με την Αρετή Τσοχατζοπούλου που παραβρέθηκε και σήμερα στην ακροαματική διαδικασία. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.
elas-lyste.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: