ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.6.13

Το failed story της ΔΕΠΑ

Στο σφυρί (ξανά) η ΔΕΠΑ
Η παταγώδης αποτυχία του εγχειρήματος αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ επιφέρει καίριο πλήγμα στην κυβερνητική προσπάθεια βελτίωσης του οικονομικού-επιχειρηματικού κλίματος. Οι προσδοκίες για προσέλκυση διεθνών εοπενδυτικών κεφαλαίων φαίνονται πλέον ανεδαφικές και το περίφημο success story αποδεικνύεται  τουλάχιστον ευφημισμός,  Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να χειρισθεί επικοινωνιακά την αποτυχία, σπεύδοντας να αναγγείλει την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, ενώ ελπίζει ακόμα στην πώληση της ΔΕΣΦΑ, για την οποία κατέθεσε προσφορά η αζέρικη κρατική εταιρία αερίου. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το εγχείρημα "σκόνταψε" σε αντικρουόμενα επιχειρηματικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθούν.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι "για την ΔΕΠΑ δεν υπεβλήθησαν προσφορές. Το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής του στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις".
Μιλώντας –όπως είπε- ως  εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι θα γίνει να νέος διαγωνισμός, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα προκηρυχθεί και θα διεξαχθεί. Επισήμανε πάντως ότι ο προηγούμενος προκηρύχθηκε σε περίοδο που παρέμενε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. «Ο νέος διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε πολύ καλύτερες συνθήκες» και ο πήχυς για το τίμημα δεν θα χαμηλώσει.

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν τη ρωσική Gazprom στην απόφαση να αποσύρει το ενδιαφέρον της δήλωσε άγνοια. Προσέθεσε όμως, ότι σύμφωνα με πηγές της Μόσχας, η ρωσική εταιρία πιθανότατα υπαναχώρησε φοβούμενη  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έθετε αυστηρούς όρους για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Σχολιάζοντας πληροφορίες των ΜΜΕ περί «μη επαρκών εγγυήσεων» για τα χρέη ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ, ο υφυπουργός τόνισε ότι σε όλους τους υποψηφίους είχαν δοθεί τα στοιχεία για τις οφειλές και τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές. Επισήμανε επίσης πως στην ελεύθερη αγορά υπάρχει και ρίσκο και ότι δεν αγορά ζονται επιχειρήσεις με κρατικές εγγυήσεις.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός» την προσφορά της αζέρικης SOCAR για τον ΔΕΣΦΑ. «Εφόσον η προσφορά είναι καλή - όπως πιστεύουμε, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, σύντομα «θα αποφασίσει για την εγκυρότητα της προσφοράς της SOCAR για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του. Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς»
Η ανεπιτυχής έκβαση του διαγωνισμού  για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ αναγάζει την κτβέρνηση να επανεξατέσει το χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ, που θεωτρούνταν μέχρι τώρα το ευκολότερο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την εταιρίας. και της πλειοψηφικής συμμετοχής του ομίλου Λάτση.

Gazrpom: Συνυπολογίσαμε τα πάντα

Σε δήλωσή του αναφορικά με τη ΔΕΠΑ, ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ επισήμανε ότι η απόφαση ελήφθη αφού συνυπολογίστηκαν τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι. Διαβεβαίωσε  δε πως η Ελλάδα θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος και η παρουσία της Gazprom στη χώρα θα ενισχυθεί.

«Συνυπολογίσαμε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα, αλλά και όλους τους κινδύνους της συμμετοχής της Gazrpom στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και αποφασίσαμε να μην υποβάλουμε τελική δεσμευτική προσφορά. Ωστόσο, όλες οι καταστάσεις έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική πλευρά. Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγορά. Αντιθέτως, θα ενισχύσουμε την παρουσία μας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος μας. Σχεδιάζουμε να διευρύνουμε περαιτέρω την συνεργασία μας στον ενεργειακό τομέα», δήλωσε ο Αλ.Μεντβέντεφ.

Κομισιόν: Καμία ανάμειξη

Δεν υπήρξε καμία ανάμειξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πια Αρενκίλντε, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα τα οποία χαρακτήρισε αβάσιμα.

Πηγές της Επιτροπής τόνιζαν ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναμειγνύεται σε αυτή τη φάση σε διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, πριν δηλαδή ολοκληρωθούν.



Τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών

Σχολιάζοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν περί μη επαρκών εγγυήσεων για τα χρέη ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι σε όλους τους υποψηφίους είχαν δοθεί τα στοιχεία για τις οφειλές και τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές. Οπως είπε,  "στην ελεύθερη αγορά υπάρχει ρίσκο.  Οι επιχειρήσεις δεν αγοράζονται με κρατικές εγγυήσεις".

Τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών που θα υπάρχουν προς τη ΔΕΠΑ έως τις 31/12/2015, θα μπορούσαν να επηρεάσουν μόνο οριακά το τίμημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την αποχή από τον διαγωνισμό για την πώληση της εταιρίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.

Προσθετει δε ότι προκειμένου να πετύχει το μέγιστο δυνατό τίμημα, δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει έως το ύψος των 180 εκατ. ευρώ τα συγκεκριμένα χρέη,. Επιπλέον δόθηκαν απόλυτα επαρκείς και δεσμευτικές εξασφαλίσεις για την μη χειροτέρευση της κατάστασης της ΔΕΠΑ από την κατακύρωση του διαγωνισμού έως και την απόκτηση των μετοχών από τον αγοραστή.

Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ προστίθεται ότι  «οι αποφάσεις αυτές καλύπτουν πλήρως τους υποψήφιους αγοραστές, με δεδομένη την αναμενόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον. Επιχειρηματικότητα σημαίνει ανάληψη σχετικών (επιχειρηματικών) κινδύνων. Ένας από αυτούς είναι και τα εισπρακτέα υπόλοιπα κάθε εταιρίας».



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: