ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.12.13

Γιατί δεν μπορούν να «φάνε» τον Στουρνάρα


 Γιατί δεν μπορούν να «φάνε» τον Στουρνάρα

Αγρια χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς μεγάλες ομάδες στελεχών, βουλευτών, ακόμη και υπουργών έχουν στοχοποιήσει τον Γιάννη Στουρνάρα. Στόχος της "εξέγερσης" δεν είναι η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών αλλά η ποδηγέτησή του και η παρεμβολή στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό.
Τελευταία σενάρια, που διαψεύστηκαν από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, αναφέρονται σε οιονεί διάσπαση του υπουργείου Οικονομικών, που θα είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του Γιάννη Στουρνάρα στο εσωτερικό μέτωπο.
Κάτι τέτοιο θεωρείται πρακτικά αδύνατο καθώς η δομή του υπουργείου Οικονομικών άπτεται της τρόικας, η οποία δεν θα έβλεπε με καθόλου καλό μάτι την προσπάθεια υποβάθμισης του προσώπου που ηγείται των διαπραγματεύσεων.
Πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οποιαδήποτε εξέλιξη γύρω από τα βασικά υπουργεία και ιδιαίτερα από τον υπουργό Οικονομικών θα οδηγούσε σε απώλεια εμπιστοσύνης προς την Ελληνική κυβέρνηση. Ταυτόσημη ήταν και παλαιότερα η τοποθέτηση στο ενδεχόμενο αλλαγής του Γιώργου Προβόπουλου.
Η σύγκρουση βουλευτών με τον Γιάννη Στουρνάρα έγινε αισθητή στη Βουλή, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον Χρήστο Σταϊκούρα να αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της κατάστασης.
Η στάση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα είναι γνωστή, ενώ τους τελευταίους μήνες στελέχη είχαν προσεγγίσει τον Χρήστο Σταικούρα.
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι πρόσφατες ανεπίσημες δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα.
Οι τάσεις αυτές εκδηλώνονται τώρα για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως καθώς ανοίγουν διάφορες πόρτες για είσοδο νέων στο Δημόσιο καθώς και για παροχές, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει σε σφιχτή διαχείριση.
Ετσι οι κομματικοί μηχανισμοί αντιδρούν καθώς δεν έχουν άλλα όπλα για αντιμετωπίσουν την κοινωνική κατακραυγή και τη δυσαρέσκεια.
Οι εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα και οι διαρροές που φτάνουν σε σημείο παραποίησης της πραγματικότητας είναι ενδείξεις της κυβερνητικής λειτουργίας-δυσλειτουργίας και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Αν η εικόνα αυτή γίνει αντιληπτή από τους δανειστές και την τρόικα τότε η διαπραγμάτευση του Ιανουαρίου θα είναι πιο σκληρή και οι απαιτήσεις για τη λήψη μέτρων επιτακτικές.
Ενδεχόμενη αλλαγή ή υποβάθμιση του υπουργού Οικονομικών θα κατέληγε σε διαπραγματευτικό φιάσκο, επισημαίνει στο Sofokleousin.gr αξιωματούχος της Κομισιόν, συμπληρώνοντας ότι η στοχοποίηση Στουρνάρα "βολεύει" όσους θέλουν να κάνουν μπαλάκι τις πολιτικές ευθύνες.
 Χρήστος Φράγκου, Σοφία Μύτιλη
 
 
 
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: