Γράφει ο Ρεπόρτερ της Ευελπίδων
Για να καταλάβετε την περίπτωση Κάντα, που κατά δικαστικές πηγές θεωρείται ανώτερος σε στοιχεία,  περιγραφές κλπ του Νίκου Ζήγρα, θα σας πώ ένα λαϊκό άσμα, παραφρασμένο: «Απ΄ τον πολύ χρηματισμό…. έχασε τον λογαριασμό».
Δεν εξηγείται αλλιώς η φράση που χρησιμοποίησε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών πως «πήρε τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάται όλες». .
Για να επιτείνει μάλιστα αυτό τον ισχυρισμό του περιέγραψε ένα  πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό με ένα “ξεχασμένο” σακβουαγιαζ με 600.000 ευρώ!
Όπως είπε κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρίας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, φεύγοντας άφησε πίσω του ένα σακβουαγιάζ.
Ο Α. Κάντας τον πήρε τηλέφωνο για να του πει για την ξεχασμένη τσάντα και τότε εκείνος του είπε “είναι για σένα”.
Όταν το άνοιξε είδε ότι περιείχε 600.000 ευρώ!
Ο επομενος για τον οποίο χτυπά η κουδούνα είναι ο υπεργηρος μεσάζων απ΄το Κολωνάκι , απόστρατος αξιωματικός, αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρίας από τον οποίο ομολογεί ότι έλαβε μίζα 1, 5 εκα ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ( υποβρύχια και τα Astrad).
Το συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει γραφεία στο Κολωνάκι, φέρεται να έχει διαμηνύσει πως θα μιλήσει και θα τα πει όλα, άλλωστε θα αντιμετωπίσει βαρύτατα αδικήματα σε βαθμο κακουργήματος που επισύρουν ακόμα και την ισόβια κάθειρξη.
Όταν θα βρεθεί ενώπιος ενωπίο με τους ανακριτές δηλαδή, θα έχει να αντιμετωπίσει το δίλλημα ή «μιλάει ή πάει φυλακή».  
Ποιοι άλλοι του τα έδωσαν, κατά Κάντα;
Φέρεται να παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε με 1, 7 εκ ευρώ για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος Λέοπαρντ.
Τα προγράμματα αυτά τα έφερνε πασίγνωστος έλληνας επιχειρηματίας, τον οποίο κατονόμασε.
Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις τρεις συμβάσεις που μαζί με τα Κορνετ και τα υποβρύχια οι διαδικασίες για την υλοποίηση των οποίων  άρχισαν επί υπουργείας Α. Τσοχατζόπουλου και είτε υπεγράφησαν είτε συνεχίστηκαν ως option επί Γιάννου Παπαντωνίου. Το σημαίνει αυτό; Πώς εν ολίγοις μπορεί να μην τους κατονόμασε αλλά ‘τους έδωσε’ τους δυο πρώην υπουργούς.  
-Παράλληλα, ο Α. Κάντας φέρεται να ‘έδωσε στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο στοιχεία για αναρίθμητους τραπεζικούς λογαριασμούς σε επτά ελβετικές τράπεζες (προτίθεται να προσκομμίσει και τις κινήσεις τους για να διευκολύνει τις αρχες).
Στη σούμα τώρα στις 4 ημέρες της απολογίας του φέρεται να μίλησε για 10 πρόσωπα (8 αντιπροσώπους και δύο χρηματιστές) και 10 συμβάσεις (3 με 4 άγνωστες στις αρχές).
Από αυτές μόνο μία βρίσκεται στην ανάκριση, τα υποβρύχια και οι υπόλοιπες στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Εδωσε ακόμα το όνομα ενός έλληνα δικηγόρου που του έστηνε τις (ουκ έστιν αριθμός) offshore για να κρύψει το χρήμα.
Θέλετε για κλείσιμο το καλύτερο: Οι μιζαδόροι χρησιμοποιούσαν , τα ίδια κανάλια, τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες τράπεζες για να καλύψουν τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, όπως και στην περίπτωση της  Ζήμενς.