ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.12.13

Νόμος “έκτρωμα"!!! Διώχνουν εταιρίες, επενδυτές και σπρώχνουν σε μαύρες συναλλαγές


  Διώχνουν εταιρίες, επενδυτές και σπρώχνουν σε μαύρες συναλλαγές

Βόμβα μεγατώνων για το Χρηματιστήριο, τους επενδυτές, τις εισηγμένες αλλά και τις μη-εισηγμένες εταιρίες αποτελεί το νομοσχέδιο για το φόρο υπεραξίας που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς πέρα από τις -κατά γενική ομολογία- πρόχειρες και εκτός πραγματικότητας ρυθμίσεις προκαλεί προβλήματα στις μεταβιβάσεις μετοχών μη-εισηγμένων εταιριών εμποδίζοντας ακόμα και την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια.
Εξαιρόντας, μετά από αντιδράσεις, τους ξένους επενδυτές και ευνοόντας συναλλαγές μέσω θεσμικών σχημάτων εντός και εκτός ΧΑ μπλοκάρει ροές και οδηγεί προς την έξοδο από τη χώρα μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. 
Ο νέος νόμος περιέχοντας κυρίως ασφάφειες και γενικόλογες διατυπώσεις δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει και οδηγεί στην έξοδο επιχειρήσεις και σε off-shore τα λεφτά των μετόχων ενώ δημιουργεί την ανάγκη να "εφευρεθούν νέα πιο πολύπλοκα χρηματοδιτικά προϊόντα και σχήματα, τα οποία εν τέλει θα προκαλέσουν μεγαλύτερους πονοκεφάλους στις φορολογικές αρχές.
Η ανάλυση -όσο είναι δυνατόν- του νόμου αποκαλύπτει ότι δημιουργούνται εμπόδια στην κίνηση του χρήματος, ενώ το πολύπλοκο καθεστώς καθιστά μη-ελκυστικό το Χρηαμτιστήριο αλλά και τις επενδύσεις στην Ελλάδα εν γένει, καθώς για την απόκτηση συμμετοχής σε εταιρία η διαδικασία είναι ακόμα πιο κοστοβόρα.
Εκθετή μένει η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον φόρο επί των κερδών από το χρηματιστήρια και τα βιβλία εσόδων-εξόδων για συναλλαγές ακόμα και στην ΕΝ.Α μπλοκάρει ακόμα και την είσοδο χρήματος από τα funds, ενώ δίνει τη χαριστική βολή στους επενδυτές. Αν και στο οικονομικό επιτελείο έχουν επίγνωση της κατάσταση επιμένουν στην αυτοκτονική διάταξη καθώς η τρόικα δεν δέχεται την ποσοτικοποίηση του μέτρου χωρίς ουσιαστική παρακολούθησή των χρηματοροών.
Η κυβερνητική επιλογή στήθηκε στη βάση της προσπάθειας να ληφθούν μέτρα που δεν ακουμπούν την κοινωνία, ενώ παράλληλα να δίνουν την αίσθηση ότι στο στόχαστρο μπαίνουν οι έχοντες και... κατέχοντες. Η τελική διάταξη όμως χτυπά κυρίως του μικροεπενδυτές καθώς τα ισχυρά χαρτοφυλάκια και όσοι -ελάχιστοι- διαθέτους μετοχές αξίες που υπερβαίνουν σε επίπεδο αποτίμησης τα 100,000 κινούντα κεφάλαιά τους μέσω των private banking των τραπεζών και έτσι δεν υποχρεούνται να τηρήσουν τις νέες ρυθμίσεις.
Το νέο καθεστώς, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, καταδικάζει σε αργό και οδυνηρό θάνατο το ελληνικό Χρηματιστήριο και θα οδηγήσει και άλλες εταιρίες στην έξοδο, ενώ δημιουργεί και εμπόδια στη εισροή φρέσκου χρήματος στην αγορά.
Όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας -ο οποίος συνεχίζει να είναι στρεβλός- ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2014 και θα ανέρχεται στο 15%, ενώ θα ισχύει παράλληλα με το φόρο συναλλαγών 0,2% επί των πωλήσεων.
Του όρου απαλλάσσονται του όρου επιτηδευματίες που πραγματοποιούν συναλλαγές επί τίτλων ή παραγώγων στην οργανωμένη αγορά του Χ.Α. Εξαιρείται η Εναλλακτική Αγορά.
Από τη φορολογία απαλλάσσονται εν γένει της φορολογίας οι ξένοι επενδυτές, στοιχείο που ήταν απολύτως αναμενόμενο να γίνει κατανοητό ακόμα και από την ομάδα Ρεφενέ, δεδομένου ότι οι αλλοδαποί προστατεύονται ούτως ή άλλως από τις συνθήκες αποφυγής διπλής φορολόγησης που ισχύουν ήδη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε περίπτωση μεταβίβασης μη εισηγμένων τίτλων, η τιμή πώλησης προσδιορίζεται με βάση την αξία των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας που εκδίδει τους μεταβιβαζόμενους τίτλους κατά τον χρόνο της μεταβίβασης ή το τίμημα που αναγράφεται στη σύμβαση μεταβίβασης, εφόσον αυτό είναι υψηλότερο. Αν η τιμή κτήσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί, θεωρείται ότι είναι μηδενική.
Παράλληλα οι συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά εργαλεία που δεν ανήκουν σε οργανωμένη αγορά εφόσον ξεπεράσουν τις τρεις ανά εξάμηνο καθιστούν πλέον τον ιδιώτη επενδυτή επιτηδευματία.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: