ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.10

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ Ή ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ & ΓΙΑΤΙ ?


Πειρατές, Κουρσάροι, άνθρωποι της θάλασσας & της ναυτοσύνης
Οφείλαμε, πριν γυρίσει η σελίδα αποστρατείες ή παραιτήσεις των Πλοιάρχων, να εκφράσουμε μια σαφή & εμπεριστατωμένη άποψη προς πάσα κατεύθυνση για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτές. Ιδιαίτερα αναλογιζόμενοι ότι σχεδόν μια ολόκληρη σειρά-τάξη συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.
Ποιοί άραγε, είναι οι λόγοι που Πλοίαρχοι, άνθρωποι νεότατοι σε ηλικία & μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών με γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία, εργατικοί, ικανοί, έντιμοι, εκπαιδευμένοι σε πολλά σχολειά, εθνικά & διεθνή, πήραν την απόφαση να παραιτηθούν? Μάλιστα! να παραιτηθούν αποφάσισαν οι περισσότεροι.
Δεν ήταν, όπως υποστηρίζουν πολλοί, μόνο οι επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ή ο φόβος ότι δεν θα υπάρχει σάλιο ούτε για εφάπαξ, ούτε για συντάξεις, ούτε για μισθούς. Αυτά ήταν η θρυαλλίδα και όχι η γενεσιουργός αιτία ή το ελατήριο για την απόφαση τους.
Αποχαιρετούν με πικρία ένα Σώμα, το οποίο, αν και ο αρμόδιος Υπουργός του υποστήριξε ότι δεν υπήρξε & δεν υπάρχει, το υπηρέτησαν με πίστη, αυταπάρνηση & αφοσίωση και δηλώνουν ουσιαστικά παραίτηση από την υπηρεσία τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αφαίμαξη Πλοιάρχων, ανάλογη της οποίας δεν ήταν ούτε εκείνη του «παρασημοφορημένου, υμνητή όλων, από το 1967, Ελληνικών κυβερνήσεων, Αρχηγού». Το «πογκρόμ» εκείνο έχει μείνει στην ιστορία ως το καταστρεπτικότερο για τον ιστό του Λ.Σ. από συστάσεως του.
Αναμφίβολα και η τωρινή φυλλορροή θα έχει καθοριστικές συνέπειες στην πορεία του Σώματος, πιο καθοριστικές & επιζήμιες από οποιαδήποτε οικονομική κρίση, στην οποία μας οδήγησαν οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια. Εκφράζονται μάλιστα ανησυχίες ότι θα τεθεί εν αμφιβόλω η αποτελεσματικότητα του Σώματος, καθώς πλήττεται η επιχειρησιακή του δυνατότητα & πλέον δεν θα μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες των Υπηρεσιών & των μέσων του, ενώ μένουν ακάλυπτες νευραλγικές υπηρεσιες ανά την χώρα. Ήθελαν, οι Αξιωματικοί, με την ενέργεια τους αυτή, να εκφράσουν την απογοήτευση & την αποστροφή τους για όσα συμβαίνουν αλλά & πρόκειται να συμβούν στο Λ.Σ, εάν δεν ληφθούν άμεσα γενναίες, ορθολογικές & αποτελεσματικές αποφάσεις.
Επειδή μάλιστα ορισμένους προσδιόρισαν, πέραν των άλλων προσόντων τους & ως Δημοκρατικούς, θα θέλαμε,για την ιστορία αλλά & την υστεροφημία όλων, να υπενθυμίσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Πλοίαρχοι που αποστρατεύονται κατετάγησαν στο Λ.Σ από το 1983 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας αυτής.
Παραιτήθηκαν λοιπόν Αξιωματικοί που διέθεταν περίσσεια «πιστοποιητικών επάρκειας» αλλά όχι πάντοτε «νομιμοφροσύνης». Νομιμοφροσύνης & υποταγής προς τα κελεύσματα κάθε είδους συντεχνίας, «αυλής», παρακάμαρας & παρασκηνίου. Ίσως φυσικά να μην διέθεταν ταυτότητα Αξιωματικού «χειραγωγήσιμου» ή «συνεργάσιμου» ή «διαχειρίσιμου». Αρκετοί μάλιστα ώριμοι για τον ποθητό τίτλο του ανώτατου, ως Αρχιπλοίαρχοι.
Αναλογισθείτε, αξιότιμοι τιτλούχοι, μήπως οι άντρες αυτοί παραιτήθηκαν για κάποιους από τους παρακάτω λόγους & επειδή:
  • Φαίνεται να αργεί η περιλάλητη αλλαγή δομής? Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση δεν είχε ουδέποτε σχέδιο για την εκμετάλλευση του Λ.Σ αλλά και την ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας.
  • Η φυσική τους ηγεσία δεν φρόντισε να προστατεύσει τους ίδιους & το έργο τους (εντός & εκτός συνόρων), όταν άσχετοι με το λειτούργημα τους, επεδίωξαν επανειλημμένα την προσβολή, ταπείνωση & εξευτελισμό τους?
  • Απογοητευμένοι από τις ηγεσίες τους, η επικίνδυνη ματαιοδοξία των οποίων περισσεύει, καθώς δόθηκαν βορά, οι ίδιοι & η αξιοπρέπεια τους, σε λυσσαλέα κτήνη & υπάνθρωπους?
  • Υπάρχει κλίμα και ανησυχία για υποβάθμισή τους σε βοηθητικό προσωπικό της Αστυνομίας. Προσφάτως δε, «παρεμβάσεις υπό μορφή διαταγής» αναρμόδιων αξιωματούχων, νυν & τέως, της ΕΛΑΣ σε Λιμενάρχες & άλλες υπηρεσίες & στελέχη του Σώματος, ενίσχυσαν τις ανησυχίες τους?
  • Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το αντικείμενό τους καθώς η παλινωδία των υπουργικών δηλώσεων, περί παραμονής τους ή μη στο ΥΠΟΙΑΝ ή ΥΠΠ καλά κρατεί?
  • Έτσι εκδηλώνουν την αηδία τους για το διαμορφούμενο περιβάλλον, για αυτό που σήμερα αποκαλείται Λιμενικό Σώμα, εάν φυσικά ακόμη υπάρχει?
  • Δεν τους αφήνει αδιάφορους ο διαμελισμός του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η διαρχία που υπάρχει πλέον σε σχέση με το προσωπικό του Σώματος?
  • Αδυνατούν & δεν αποδέχονται να συμπράξουν στην καταφανέστατη απαξίωση του Σώματος? Οι λιμενικοί "καθυβρίζονται" και οι υπεύθυνες Ηγεσίες "καθεύδουν". Γιατί?
  • Απογοητευμένοι από την επιχειρούμενη αλλά «κατευθυνόμενη» αποδυνάμωση των Υπηρεσιών του ΥΠΟΙΑΝ, δεν επιθυμούν την σφόδρα πιθανή, αλλά άδικη, πρόσκληση τους από κάποιον Εισαγγελέα?
  • Πικραμένοι & απογοητευμένοι από άδικες εναντίον τους μομφές, σύρθηκαν σε ναυτοδικεία χωρίς ουδείς να ενδιαφερθεί για τις προσβλητικές μειώσεις της προσωπικότητας & αξιοπρέπειας τους, μη εξαιρουμένων των οικονομικών επιπτώσεων από αυτές?
  • Μη έχοντες πλέον εμπιστοσύνη σε ένα διαμορφούμενο περιβάλλον που δεν φαίνεται να διαθέτει περισσότερη διαφάνεια, αξιοκρατία, ισονομία – ισοπολιτεία από ποτέ? Περισσεύουν πλέον οι Ογκόλιθοι αναξιοκρατίας στα «υψηλά γραφεία», επικίνδυνοι, ανάξιοι & εμπαθείς άνθρωποι, οι οποίοι όμως είναι αρεστοί στην γκοβέρνο, παρότι διαθέτουν «πλούσιο βεβαρημένο παρελθόν» & αβέβαιο μέλλον.
  • Κάποιοι ξέχασαν ότι όσοι αδικούν μόνιμα στελέχη, με ευνοϊκές μεταθέσεις και αποστολές, είτε λόγω προηγούμενης συνυπηρεσίας είτε λόγω παρεμβολής πλαγίων μέσων, πικραίνουν τα στελέχη και υπονομεύουν τη συνοχή. Έτσι ξεπουλιέται η επιχείρηση που ονομάζεται ΛΣ.
  • Με τις αλλαγές που κυοφορούνται, πρόκειται Αξιωματικοί να είναι υφιστάμενοι υπαλλήλων? Πως θα πειστεί ο Αξιωματικός, με μεταπτυχιακούς τίτλους , με υποχρέωση 24 ωρης ετοιμότητας , υποκείμενος στον αυστηρό στρατιωτικό πειθαρχικό και ποινικό κώδικα, χωρίς να υπολογίζει κόπους, ταλαιπωρίες και θυσίες να υπηρετεί υφιστάμενος υπαλλήλου, που ούτε τις γνώσεις διαθέτει ούτε ανάλογες δοκιμασίες υφίσταται?
  • Απώλεσαν την υπομονή τους από λόγια & υποσχέσεις των " εν δυνάμει και τελικώς αποτυχημένων μεταρρυθμιστών" της νεόδμητης κυβέρνησης?
  • Η πεποίθηση αρκετών στελεχών ότι έρχεται "διωγμός" και "πέτρινα χρόνια" ιδιαίτερα μετά & τις αναμενόμενες ανακλήσεις αποστράτων?
  • Δυστυχώς, μέχρι την ύστατη στιγμή άπαντες αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι απομακρύνονται τόσοι Πλοίαρχοι, εν αντιθέσει με άλλα Σώματα & όπλα όπου υπήρξε επικοινωνία & κατεβλήθη προσπάθεια επαναπροσέγγισης. Αδιαφόρησαν που το Καραβόσκαρο που ονομάζεται Λ.Σ, στη θαλασσοταραχή αυτή που θα μείνει με πολλούς άπειρους καπεταναίους και ελάχιστους έμπειρους ναύτες.
Στους περισσότερους από αυτούς, εκφράζουμε το σεβασμό και την εκτίμησή μας για την ευγενή και πολύτιμη προσφορά τους. Είναι άνθρωποι με τους οποίους ζήσαμε μαζί τους μια ολόκληρη ζωή γεμάτη αγωνίες, λύπες, πικρίες και χαρές. Μας γνωρίζουν και τους γνωρίζουμε καλά.
Μας αφήνουν πίσω με ένα ακόμη, ΓΙΑΤΙ?
--
Έχουμε γη & πατρίδα όταν έχουμε πλοία & θάλασσα!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: