9.3.10
Ν/Σ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ: ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΜΕ «ΑΡΩΜΑ»...ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ
Προάγγελος της σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης (και) στα θέματα του υπουργείου Εσωτερικών (την τρέχουσα εβδομάδα μπαίνει στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την ιθαγένεια) αποτελεί η έντονη κριτική που άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στο ν/σ για την επιλογή διευθυντών στο δημόσιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έφτασε να θυμηθεί τον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα παρομοιάζοντας το παρών ν/σ του Γιάννη Ραγκούση με αυτό που είχε φέρει λίγο μετά το 1981 ο Μ. Κουτσόγιωργας: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε λόγο να συντάξει ένα νέο νομοσχέδιο, όπως αυτό, που κατετέθη εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Εσωτερικών. Με τους ίδιους στόχους και με το ίδιο περιεχόμενο μπορούσε να επαναφέρει σε δράση το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει, λίγο μετά το 1981, ο Μ. Κουτσόγιωργας, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε και πέτυχε να αλώσει κομματικά την Ελληνική δημόσια διοίκηση. Δυστυχώς, με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Ραγκούση το κυβερνών κόμμα, με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου, δείχνει ότι, ακόμη και σε στιγμές που απαιτείται συνεννόηση, συναίνεση, ομοψυχία, σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων, επιμένει σε πρακτικές κομματικής μισαλλοδοξίας της περασμένης 20ετίας, των περασμένων 20 και 30 ετών», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι «σε μια στιγμή που απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει, για μια ακόμη φορά, να διχάσει.»
ΥΠ.ΕΣ.: πιστή στην αναξιοκρατία η ΝΔ
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών που με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΝΔ ότι «ως συνεπής εκφραστής της πιο αναξιοκρατικής και πελατειακής πολιτικής που ασκήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία πέντε χρόνια, ανακοίνωσε την απόφαση του κ. Σαμαρά να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο που για πρώτη φορά θεσπίζει κανόνες απόλυτης αντικειμενικότητας και απόλυτης αξιοκρατίας στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την υπαγωγή στον ΑΣΕΠ όλων προσλήψεων, η ΝΔ του κ. Σαμαρά, πιστή όπως αποδεικνύεται στις αρχές του κομματικού και πελατειακού κράτους, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την καταψήφιση και του πρώτου νομοσχεδίου που εντάσσει όλες τις προαγωγές των στελεχών σε κανόνες διαφάνειας και αξιοσύνης, δηλαδή στο ΕΙ.Σ.Ε.Π.», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ.
Πάντως, νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών μπροστά στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, της ΑΔΕΔΥ αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε αναγκαστεί να αποσύρει το χαρακτηρισμό «κατεπείγον» από το ν/σ, γεγονός που σημαίνει ότι θα ψηφιζόταν την Τρίτη και να το εισάγει με την κανονική διαδικασία στη Βουλή, θέτοντας ως προϋπόθεση να έχει ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.
Για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6010
Το νομοσχέδιο για τους διευθυντές προκάλεσε και κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο. Αφορμή διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον πρωθυπουργό, σε θέματα κατεπείγοντα και μείζονος για εθνικό συμφέρον σημασίας, να αναθέτει απευθείας σε επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν την εκπόνηση μελετών και έργων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών, ενώ με κοινή απόφαση και του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζεται η αμοιβή των μελετητών. Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε την απόσυρση της σχετικής διάταξης που είναι στα όρια, όπως είπε, της συνταγματικής δυνατότητας και έχει στόχο να παρακαμφθεί το γενικό λογιστήριο του κράτους. «Δεν είναι δυνατό να δίνονται εξουσίες στο πρωθυπουργό, ως να είναι ο αυτοκράτορας του Βαλκανικού Νότου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρκόπουλος.
«Η ρύθμιση είναι απόλυτα διαφανής και αν κάτι πρέπει να αποσυρθεί είναι ο ανεύθυνος λόγος της ΝΔ που πλήττει την ανόρθωση της χώρας», απάντησε ο υπουργός Υποδομών που κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ρέππας ο πρωθυπουργός ασφαλώς και μπορεί να ζητά τη γνώμη εμπειρογνωμόνων υπό το πνεύμα της διαφάνειας και κάτω από άψογες διαδικασίες. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς όπως είπε «είναι υπεύθυνη για το μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί το κόμμα που λίγες μέρες πριν τις εκλογές έκανε παράνομα προσλήψεις να έρχεται σήμερα και να μέμφεται τον πρωθυπουργό την ίδια ώρα που κάνει ένα εθνικό αγώνα.
aftodioikisi.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου