ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.3.10

Ιστορική χρεοκοπία το «Μέτρα σκληρά και άδικα μα απολύτως αναγκαία».


Γιάννης Παπαϊωάννου

Η παραδοχή από τον πρόεδρο και τα μέλη της κυβέρνησης ότι “τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα μα απολύτως αναγκαία” σημαίνει στην ουσία ότι η πολιτική και το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ για την παρούσα ιστορική φάση είναι τελείως ανεπίκαιρα.

Έχουμε ως δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ ενώ αναλώθηκε σε βαθύ διάλογο επί 6 ετία δεν κατάφερε να αποκτήσει ιδεολογικό πολιτική υπεροχή. Ταυτόχρονα μιλάμε για το μεγαλύτερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης. Μπορεί αυτό να σημαίνει ένα γενικότερο ιστορικό πρόβλημα για την σοσιαλδημοκρατία αλλά επειδή μιλάμε για ιδεολογίες πιστεύω ότι εμείς τελικά δεν το ψάξαμε αρκετά και κυρίως δεν το ψάξαμε έντιμα.

Το παράδοξο είναι ότι αντί αυτή η κατάσταση να πυροδοτήσει επιτέλους ένα σοβαρό διάλογο από τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα ξανά αναλάβει την ιδεολογική καθοδήγηση της χώρας και της Ευρώπης …

Αντί να προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε κάποιες τελείες στην αφήγηση και συγγραφή της Ιστορίας.

Βλέπουμε να κυριαρχούν επικοινωνιακά οι δυνάμεις που μας οδήγησαν σε αυτό το λάθος. Ακόμη στην παρούσα φάση εμφανίζονται ως εκφραστές της πασοκικής ορθοδοξίας πίσω από την οποία κρύβονται εκ νέου πρόσωπα και υπολογισμοί.

Η λιτάνευση αυτής της Πασοκικής ορθοδοξίας με την μορφή ευαγγελίου δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαλόγου. Όμως ο διάλογος χρειάζεται καθώς αφορά την καθοδήγηση της χώρας.

Δεν μπορούμε κάθε φορά να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο ενθυμούμενοι το 1981. Πρέπει να αναλογιστούμε μήπως αυτή η συμπεριφορά είναι τελικά το πρόβλημα. Ας μαζευτούμε λοιπόν να κουβεντιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: