ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.11.10

Το οικονομικό αδιέξοδο και η οργή οδηγούν σε εθνικές εκλογές την Άνοιξη


Εντείνονται οι φήμες για εθνικές εκλογές, την Άνοιξη. Πρώτος τις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας για εκλογές πριν από τον Απρίλιο. Ακολούθησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας, που δήλωσε σίγουρος ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τριετία. Στη ΝΔ, οι πληροφορίες των πολιτικών συντακτών λένε ότι ήδη όλες οι συσκέψεις και η προετοιμασία του κόμματος, γίνεται με γνώμονα την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών. Η κ. Μπακογιάννη, εξαιρετικά έμπειρη πολιτικός ως προς το να «οσμίζεται» τις εκλογές, καθόλου τυχαία ανακοίνωσε εσπευσμένα την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», αμέσως μετά τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Το «σύστημα» προετοιμάζεται για «εναλλακτική» κυβέρνηση, υποστηρίζει ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλά για επείγουσα αναγκαιότητα να προκύψει μιας άλλης μορφής κυβέρνηση μέσα από εκλογές. Ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, δύο νέα κόμματα έχουν δημιουργηθεί. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όσο περίεργο και αν φαντάζει για τον απλό πολίτη, ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και εν μέσω κρίσης να φουντώνουν οι φήμες για νέα προσφυγή στις κάλπες...
Στο ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν ότι εξασφαλίζοντας την τρίτη δόση του δανείου, έχουν χρόνο για να επανελεχθούν από την τρόϊκα, μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο . Γνωρίζουν επίσης ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα εξαιρετικά θερμό χειμώνα, όπου οι οργή των εργαζομένων (και κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων που αποτελούσαν παραδοσιακά τον «συνήθη κυβερνητικό σύμμαχο»), η εκτίναξη του αριθμού των ανέργων, η κατάρρευση των εσόδων, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας που είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί, δεν μπορούν να ελεγχθούν. Πολύ περισσότερο, καθώς προκειμένου να εξασφαλισθεί η επόμενη δόση του δανείου, θα πρέπει να ληφθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα και να αρχίσει με απεχθείς όρους η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η κυβέρνηση ήδη ανέθεσε στον Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει τις συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για το κρίσιμο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και τις δυνατότητες μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της θέσης της Ελλάδας σε πιο ρεαλιστική βάση. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για επείγοντα ανασχηματισμό από τον οποίο για μια ακόμη φορά προαναγγέλλεται ότι θα απουσιάζει η υπουργός Εργασίας κ. Κατσέλη. Επειδή όμως εκτός από την κ. Κατσέλη, πληθαίνουν εσωκομματικά οι αντιδράσεις ενάντια στην ασκούμενη πολιτική, εντείνονται και οι φήμες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου, να οδηγεί τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση γύρω στον Απρίλιο, προκειμένου να «αναβαπτισθεί» στη λαϊκή βούληση για τη λήψη των περαιτέρω μέτρων και απούσης ισχυρής εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή και λόγω της εκλογής των βουλευτών από λίστα, θα ισχυροποιηθεί απόλυτα ο πρωθυπουργός και η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, δεν θα προβάλλει τις αντιδράσεις της παρούσας.
Υπάρχει φυσικά και το «σενάριο» ο κ. Παπανδρέου να προχωρήσει χωρίς εκλογές σε συνεργασία με άλλα κόμματα για ισχυροποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά οι γνωρίζοντες καλά τον κ. Παπανδρέου θεωρούν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί πριν από τις εκλογές, καθώς γνωρίζει ότι και μετά τις εκλογές θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα και τότε εάν δεν είναι αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Από την άλλη πλευρά, ο χαίρων υψηλή εκτίμηση για τις απόψεις του πρώην υπουργός Εσωτερικών και Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του για την κρίση τονίζει ότι «η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, κάτι που η ελλιπής πολιτική ηγεσία της χώρας (ανεξαρτήτως κομμάτων) φροντίζει να αποκρύπτει από τον λαό» . Προτείνει στο 2011 να συγκροτηθεί εθνική ανεξάρτητη επιτροπή για να συντάξει «ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», το  οποίο θα τεθεί για ψήφιση σε εθνικές  εκλογές.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερμηνεύοντας τις ρευστές πολιτικές εξελίξεις πίσω από την τρέχουσα επικαιρότητα, σχολιάζει: «Οι εφεδρείες που ετοιμάζει η οικονομική και πολιτική ελίτ μορφοποιούνται, γιατί δε «βγαίνει» αυτή η οικονομική πολιτική του Μνημονίου στις πλάτες ενός μόνο κόμματος το οποίο δηλώνει σοσιαλιστικό και μεταλλάσσεται ταχύτατα σε νεοφιλελεύθερο. Η ΝΔ είναι πολύ παλιά και πολύ φθαρμένη για να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση. Το σενάριο μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το «δουλεύουν» αλλά και αυτό δε βγαίνει εύκολα. Γι αυτό αναδύονται τα κόμματα εφεδρείας-μπαλαντέρ με νεοφιλελεύθερη ατζέντα, και αναβαπτίζονται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, υποστηρίζοντας ότι τους άλλαξε η κρίση μέσα σε λίγες εβδομάδες».
Το μέλος επτά ακαδημιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, προέβλεψε ότι οι εκλογές θα έρθουν νωρίτερα από το 2013, επειδή η κατάσταση της οικονομίας θα έχει χειροτερέψει. Χαρακτήρισε επίσης, "κουταμάρες" τις συζητήσεις περί οικουμενικής κυβέρνησης.
Το σενάριο για εθνικές εκλογές, επιστρέφει ισχυρότερο από ποτέ και θα ενταθεί εάν στο αμέσως προσεχές διάστημα, τεθεί για ψήφιση ο νέος εκλογικός νόμος, όπως αναμένεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: