ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.12.10

Ξεκίνησαν να τους παίρνουν με τις... «πέτρες»!


Του Βαγγέλη Στολάκη
«Θα μας πάρουν με τις πέτρες» είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στους συναδέλφους του βουλευτές πως τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του κράτους είναι απαραίτητα.
Μέχρι πρότινος οι «πέτρες» ήταν απλώς γιουχαϊσματα εναντίον των αντιπροσώπων μας στη Βουλή και ένα παπούτσι που εκτοξεύτηκε στο κεφάλι του ιδίου του Πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ.
Μέχρι χτες κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη στον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έπεσε θύμα των εξοργισμένων διαδηλωτών, που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους και έστειλαν το μήνυμα της αντεπίθεσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας, το μνημόνιο και τα πολλά επικαιροποιημένα...μνημόνια.
Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό,  όπως και όσα ακόμα αναμένεται να συμβούν – δυστυχώς – στο μέλλον.
Το μήνυμα και τα χτυπήματα δεν είναι προσωπικά. Ο βουλευτής της ΝΔ, θύμα προπηλακισμού, στο κεφάλι του εξαθλιωμένου Έλληνα είναι οι 300, τα golden boys, οι Βατοπεδινοί, η Siemens, οι off shore, ο Πάγκαλος, το «μαζί τα φάγαμε»!
Οι εικόνες του αιμόφυρτου Χατζηδάκη που έκαναν το γύρο του κόσμου (όχι όμως και της Ελλάδας καθώς και οι δημοσιογράφοι βιώνουν τη δική τους εξαθλίωση) ξανάφεραν εικόνες της μαύρης 5ης Μαϊου.
Οι ομοιότητες και οι διαφορές πολλές. Στα μάτια όμως του εξοργισμένου κόσμου (και όχι των γνωστών αγνώστων που φορούν τις κουκούλες τους και όταν τις βγάζουν απολαμβάνουν όσα δεν μπορεί ένας οικογενειάρχης με πενήντα χρόνια δουλειάς στην πλάτη) όλοι είναι ίδιοι. Όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Και οι παλιοί και οι νεότεροι. Και αυτοί που τα έφαγαν και πλούτισαν σε βάρος όλων μας και αυτοί που σιχάθηκαν το «σύστημα» τα μάζεψαν και πήγαν σπίτι τους. Αυτή είναι η ονομαζόμενη «ψυχολογία της μάζας» και την έχουν μελετήσει πολλά χρόνια τώρα οι κοινωνιολόγοι.
Υπάρχει όμως σε όσα λέγονται, ακούγονται και γράφονται ένας κοινός τόπος. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτό το βιασμό: τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την ανεργία, τη φτώχια και την ανέχεια. Και από την άλλη, τους αρκετούς βουλευτές (βολευτές) με τους παρατρεχάμενούς τους να έχουν εξασφαλίσει και για τα...δισέγγονά τους. Επαναλαμβάνω. Δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά δίπλα στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.
Οι κυβερνώντες, συμπολίτευση και αντιπολίτευση (δεν υπάρχουν διαφορές: εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις), πρέπει να δείξουν στον κόσμο πως έχουν όντως αλλάξει. Πως έχουν μάθει από την κρίση. Κρίση οικονομική, κοινωνική, αξιών. Διαφορετικά το επιχείρημα «στη Βουλή με έστειλε ο κόσμος» εύκολα αλλάζει χείλη και παραφράζεται. «Εκεί (στο νοσοκομείο) σε έστελε ο (ίδιος) κόσμος».
SPNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: