ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.1.12

Το παρεμπόριο καλά κρατεί...


Ο Δήμος Αθηναίων παρότι αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με το παρεμπόριο ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνεργασίας του υπουργείου!

Οργιο έκδοσης αδειών πλανόδιου εμπορίου και «ύποπτη» απροθυμία συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών οδηγούν σε έκρηξη του παρεμπορίου παρά την παράλληλη εκτίναξη των ελέγχων και την επιβολή προστίμων στην αγορά....


Αυτά προκύπτουν από καταγγελίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που προσπαθεί να βάλει τάξη στην αγορά σε συνεργασία με δήμους και εμπορικούς συλλόγους.

Χωρίς έλεγχο δίνονται οι άδειες από τους δήμους για τα παζάρια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το φαινόμενο του παρεμπορίου αν και έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι έλεγχοι στην αγορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχουν δοθεί πάνω από 10.000 άδειες πλανόδιου εμπορίου και από τους ελέγχους προκύπτει ότι οι περισσότεροι λειτουργούν χωρίς τιμολόγια και ταμειακές μηχανές, ενώ μαζί με τους «νόμιμους», μαζεύονται στις παρυφές των παζαριών και παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίες πωλούν προϊόντα του παρεμπορίου.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Το φαινόμενο που διαμορφώνεται φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στις συνθήκες αδιαφάνειας στην αγορά λόγω της απροθυμίας των συναρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καταγγέλλουν ότι έχουν συναντήσει την άρνηση από το σύνολο των δήμων στο αίτημά τους να υποδείξουν σε συνεργασία με τους Εμπορικού Συλλόγους τις βασικές εστίες - χώρους παραεμπορίου προκειμένου να οργανωθούν επιχειρήσεις ελέγχων, ενώ εκτιμούν ότι σημειώνεται χαρακτηριστική απροθυμία από αρκετούς δήμους να γνωστοποιήσουν στοιχεία σχετικά με τα στέκια, τις κατασχέσεις και τις καταστροφές προϊόντων παραεμπορίου που ήδη έχουν γίνει.

Υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης κατήγγειλε χθες ότι «επιτήδειοι» σε σωματεία πλανόδιων επαγγελματιών διαφόρων δήμων ελέγχουν τις κληρώσεις που γίνονται στους δήμους σε συνεργασία με παράγοντες της δημοτικών Αρχών για την απόκτηση των θέσεων στα παζάρια που διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στην Αττική τις μισές ημέρες του χρόνου πραγματοποιούνται παζάρια.

Η «ΤΑΡΙΦΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ
Οι πληροφορίες του υπουργείου αναφέρουν ότι η «ταρίφα» για την άδεια διαμορφώνεται στα 130-160 ευρώ/4 τ.μ. για δύο ημέρες ανά άδεια και η πρακτική αυτή εκτιμάται ότι πλήττει όλους τους επαγγελματίες του χώρου, καθώς αναγκάζονται να πληρώσουν με καπέλο μία καλή θέση, καθώς η θέση ενοικιάζεται από το σωματείο το οποίο λειτουργεί και ως προμηθευτικός όμιλος για τα προϊόντα που διακινούνται.

Επίσης, το ίδιο στέλεχος αποκάλυψε ότι κλιμάκια του υπουργείου έχουν δεχθεί επιθέσεις από μέλη των σωματείων κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούν, ενώ το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους δήμους προκειμένου ο αριθμός των αδειών να ρυθμίζεται σε κεντρικό επίπεδο.

Οπως ανέφεραν χθες στελέχη του υπουργείου σε συνομιλία τους με δημοσιογράφους, προκειμένου να καταδείξουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συνεργασία της δημόσιας διοίκησης: «Δεν υπάρχει καμία μορφή συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών. Στέλναμε εκθέσεις με τις παραβάσεις και τα πρόστιμα και οι ΔΟΥ τις επέστρεφαν λέγοντας ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου πρέπει να υποδείξει ποσό προστίμου σε ό,τι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις (ποσό προστίμου για φορολογικές παραβάσεις είναι η μη έκδοση απόδειξης, η έλλειψη παραστατικών, κ.λπ.). Αρνιόντουσαν να επιβάλουν πρόστιμα και υποχρεώθηκε ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων κ Νανόπουλος να στείλει εγκύκλιο πριν από 1,5 μήνα προς τις ΔΟΥ».

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε ό,τι αφορά τους δήμους που δεν έχουν ανταποκριθεί, ερωτηματικά προκαλεί στα στελέχη του υπουργείου ότι μεταξύ των 25 δήμων που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα συνεργασίας δεν περιλαμβάνονται οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ενώ αξιοσημείωτο χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι αρκετοί δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αθηναίων, δεν έχουν αλλάξει, ακόμη, το έντυπο κατάσχεσης - καταστροφής σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Αύξηση 200% παρουσιάζουν οι παραβάσεις!
Στο μεταξύ από τους ελέγχους διαπιστώνεται έκρηξη της παραβατικότητας και του παραεμπορίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 200% των διαπιστωθεισών παραβάσεων, οι οποίες έφθασαν στις 1.354 το 2011 όταν το 2010 ήταν 452. Βέβαια θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αυξήθηκε κατά 58%, μεταξύ του 2010-2011, ο αριθμός των κλιμακίων (έφτασαν τα 1.484), ενώ κατά 35% αυξήθηκε και το σύνολο των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Τέλος, σύμφωνα με τιμοληψίες της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς που διενεργήθηκαν το διάστημα από τις 29/11/2011 έως 2/12/2011 σε σύνολο 66 κομμωτηρίων σε 13 περιοχές της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, 1 στα 3 κομμωτήρια έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση των τιμών του έως και 33%, ενώ το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών των καταστημάτων στο πλαίσιο του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εμπορίου.

Εύη Παπαδοσηφάκη
Κέρδος 11/1/2012
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: