ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.7.13

Ο Σόιμπλε δεν είπε τίποτα. Ο Σαμαράς πήρε το μήνυμα!!! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

Ο Σόιμπλε δεν είπε τίποτα. Ο Σαμαράς πήρε το μήνυμα
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε τίποτα που θα μπορούσε να μεταβάλλει ουσιωδώς το οικονομικό και πολιτικό τοπίο, τις προοπτικές της Ελλάδας, ενώ απέφυγε εντέχνως να τοποθετηθεί επί σειράς ανοιχτών θεμάτων. Για τους γνώστες της διεθνής πολιτικής -όπως και για τα γερμανικά Media- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μετέφερε ένα μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης του Αντωνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιφυλάχθηκε να δώσει ακόμα και υποσχέσεις επιμένοντας στην πολιτική καρότο και μαστίγιο. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα της στήριξης υπερτροφοδότησε τα media με τα σενάρια για κούρεμα-επιβράβευση το 2014, οπτική την οποία επιμόνως απέφυγε ο Σόιμπλε.
Είναι όμως σαφές ότι τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος πήραν το μήνυμα που μετέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έδωσε το στίγμα του καθιστώντας σαφές ότι για να υπάρχουν συζητήσεις και βελτιώσεις στο πρόγραμμα κυρίαρχος παράγοντας θα πρέπει να είναι ο γερμανικός.
Όλα αυτά ενώ η συζήτηση για τη διάσπαση της τρόικας έχει ανοίξει για τα καλά, με δηλώσεις από όλες τις πλευρές και ηχηρές τοποθετήσεις που δείχνουν ότι η σύγκρουση είναι μονόδρομος.
Αν τεθεί και υπό αυτό το πρίσμα η επίσκεψη και η ρητορική Σόιμπλε τότε καθίσταται σαφές ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ήρθε για να περιχαρακώσει την περιοχή, να διαμορφώσει ορύγματα και να προκαταλάβει αποφάσεις.
Η απουσία δημόσιων τοποθετήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση της Δημόσιας διοίκησης είναι η πλέον σαφής ένδειξη ότι αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν στο παρασκήνιο...
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν προσεκτικός επιτρέποντας την ελπίδα το 2014, όταν -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα είναι στη θέση του. Όπως επισημαίνυν διεθνείς παράγοντες οι ελπίδες για αλλαγή στη γερμανική πολιτική τροφοδοτούνται κυρίως από τις εκλογές και τις ανατροπές που αυτές θα φέρουν στις πολιτικές ισορροπίες στη Γερμανία. 
Ακόμη και τη μικρή παρέκκλιση που έκανε από τις γνωστές και συνήθως άκαμπτες θέσεις του, ανοίγοντας «παράθυρο» για συζήτηση περί του κατοχικού δανείου, αλλά αποκλείοντας ταυτόχρονα το ζήτημα των επανορθώσεων, ο κ. Σόιμπλε μετέθεσε τις ενδεχόμενες αποφάσεις στο μέλλον.
Η στάση του, πάντως, δεν απογοήτευσε την Αθήνα, η οποία ήταν προετοιμασμένη ως προς τούτο, καθώς έχει επίγνωση του γεγονότος ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ο Γερμανός υπουργός με τις εδώ τοποθετήσεις του απευθυνόταν και στους ψηφοφόρους της πατρίδας του. 
Ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εξήγησε ότι στόχος της επίσκεψής του ήταν να εκφράσει σεβασμό στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της. 
«Εμπιστευόμαστε την Ελλάδα και την στηρίζουμε» είπε και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν τα προβλήματα μέσα από τις κοινές προσπάθειες. Στο ερώτημα αν συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του ενδεχόμενο νέων μέτρων, απάντησε αρνητικά. «Δεν είμαι η τρόικα ούτε ο καθηγητής από τον άμβωνα για να κάνει μάθημα στην Ελλάδα»,  δήλωσε και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά συμπλήρωσε ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για το τέταρτο τρίμηνο όταν η τρόικα θα ολοκληρώσει τις εργασίες της».




sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: