ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.7.13

Το "όχι" και ο Σόιμπλε έχουν ημερομηνία λήξης



Το "όχι" και ο Σόιμπλε έχουν ημερομηνία λήξης
 Προσεκτικός και μετρημένος κομίζοντας συγκεκριμενα μηνύματα προς διαφορετικούς αποδέκτες εμφανιστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Γερμανική πρεσβεία και το ελληνογερμανικό επιμελητήριο. Ο -συνήθως- σκληρός Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε πιο ανθρώπινς και επιχείρησε να δείξει ότι σναισθάνεται την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και οι πολίτες της, επιμένοντας ωστόσο στα... συμφωνηθέντα.
Ο Β. Σόιμπλε εμοιαζε να προσπαθεί να κρατήσει για λεπτή ισορροπία στηρίζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά με δηλώσεις και την εδραιωση του αναπτυξιακού ταμείου, αλλά παράλληλα απευθυνόμενος προς το γερμανικό ακροατήριο επλεμεινε στη σκληρή θέση κατά του κουρέματος -γνωρίζοντας οτι θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου-.

Ενώ ο Σόιμπλε προσπααθούσε να πείσει για την πολιτική βούληση και δέσμευση της Γερμανίας στη στήριξη της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, θέτοντας τις κόκκινες γραμμές, παράγοντες της εγχώριας πολιτικής σκηνής με γνώση των ισορροπιών επεσήμαναν με νόημα ότι ο Σόιμπλε δεν θα παραμείνει στη θέση του.

Οι διατυπώσεις σαφείς και επαρκείς δίνουν με γλαφυρότητα το κλίμα αλλαγής προσώπων στην επόμενη κυβέρνηση,ακόμα και υπό την Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας να διαφανεί η προσδοκία για ουσιαστική αλλαγή πολιτικής και προσέγγγισης απέναντι στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Υπ αυτό το πρίσσμα η στροφή του Αντώνη Σαμαρά προς την Ουάσινγκτον (ΔΝΤ και Ομπάμα) ερμηνεύεται περισσότερο ως προσπάθεια αντιμετώπισης των άμεσως εξελίξεων και λιγότερο ως πολιτική για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του ο Σόιμπλε γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατοον να παγώσει η συζήτηση για το κούρεμα του χρέους, προσπάθησε με την παρεμβαση του να αγοράσει πολιτικό χρόνο και δείξει πολιτική πυγμή και αποφασιστικότητα. Αντιλαμβανόμενος μάλστα ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα επέτρεψε στον εαυτό του να επιδείξει κοντόφθαλμη πολιτική και χαρακτηριστικά πεισματικής εμμονής.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: