ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.7.13

Ο Στουρνάρας περιμένει τη "βαλίτσα σωτηρίας" του Σόιμπλε

Ο Στουρνάρας περιμένει τη "βαλίτσα σωτηρίας" του Σόιμπλε
Πακέτο που διασφαλίζει την Ελλάδα σε περίπτωση αποχώηρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα, λόγω του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει στον επόμενο έλεγχο, υποστηρίζουν στο Μαξίμου και το ΥΠΟΙΚ ότι κομίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Διαρροές σε φιλοκυβερνητιά media αναφέρουν ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να παράσχει στην Ελλάδα και την Κομισιόν τις λύσεις ώστε να αποφευχθεί εμπλοκή του επίσημου τομέα σε κούρεμα και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Όλα αυτά, υποστηρίζουν στο ΥΠΟΙΚ, ότι θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του κατά την επίσκεψή του δεύτερου στην Αθήνα.
Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επισπεύδονται ενόψει της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική διπλωματία έχουν θέσει λίστα με προαπαιτούμενες δράσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο με στόχο να διακριβώσουν την ουσιαστική πολιτική βούληση της Αθήνας για υπέρβαση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει από την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Άνγκελα Μέρκελ.
Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την επαπειλούμενη αλλαγή στρατοπέδου της Ελλάδας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρνει στις αποσκευές του σχέδιο με την ονομασία «προληπτικό (precautionary) πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα» και σε πρώτη φάση θα   περιλαμβάνει τα 13 δισ. ευρώ που εκτιμάται αυτή την στιγμή ότι θα «περισσέψουν» από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Αυτά βέβαια δεν επιβεβαιώνονται από γερμανικές οι ευρωπαϊκές πηγές παρά μόνο διαρρέονται από στελέχη του Μαξίμου και τους γνωστούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών.
Αν πάντως κάτι τέτοιο ευσταθεί τότε η Γερμανία έχει αποφασίσει να παίξει το σκληρό χαρτί της διάσπασης της τρόικας και να θέσει την Ελλάδα προ δειλήμματος: Στην Ευρωζώνη χωρίς κούρεμα, ή με το ΔΝΤ και αβέβαιο μέλλον.
Καλά πληροφορημένες πηγές του Sofokleousin.gr αναφέρουν ότι ο Σόιμπλε δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του σε αυτή τη φάση και ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρήξεις και να αποτελέσει μπούμερανγκ.
Το θετικό για την Γερμανία και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά είναι ότι τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης έχουν ήδη εγκριθεί από τα κοινοβούλια άρα δεν θα χρειαστεί νέος γύρος εγκρίσεων. Αυτό που χρειάζεται είναι απλώς μια ευρωπαϊκή απόφαση τροποποίησης που θα επιτρέψει τη χρησιμοποίησή τους για το κλείσιμο του γνωστού χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος στο β' εξάμηνο του 2014.
Σε κάθε περίπτωση το πακέτο που θα συζητηθεί με τον  κ. Σόιμπλε ονομάζεται precautionary (προληπτικό) διότι θα λειτουργεί ως «μαξιλάρι ασφαλείας» σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντλήσει τα επιπλέον κεφάλαια που χρειάζεται από τις αγορές το 2014. Παράλληλα όμως, η ύπαρξή του εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη ότι η χρηματοδοτική συνέχεια της χώρας είναι διασφαλισμένη, υποβοηθώντας με αυτό τον έμμεσο τρόπο τη δυνατότητα εξόδου στις αγορές το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη νύξη για το ενδεχόμενο συζήτησης αυτού του πακέτου με την ελληνική πλευρά έγινε προς τον κ. Στουρνάρα από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Γερμανό κ. Ματίας Μορς, κατά την πρόσφατη αξιολόγηση της τριμερούς στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου.
Υπάρχει όμως και ένας παράγοντας ρίσκου. Κύκλοι της τραπεζικής αγοράς εκτιμούν ότι το ποσό αυτό ενδέχεται να μειωθεί αν τα stress-test που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο δείξουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα από τα 37 δισ. ευρώ που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το 2014 η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση και ότι η  οικονομία περνάει σταδιακά σε φάση σταθεροποίησης, εντός του πλαισίου των προβλέψεων για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος..

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: