ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.7.13

Τριανταεννέα χρόνια μετά - Tο 40% της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή


Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής Τριανταεννέα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής
Τριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 20/7/2013 από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, που τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο. Επί 39 χρόνια το 40% της Κύπρου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή. Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και 200.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Στις 05:30, ώρα κατά την οποία άρχισε η τουρκική εισβολή ήχησαν οι σειρήνες, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες. Κόμματα και οργανώσεις, καταδικάζουν τη συνέχιση της κατοχής και τη διαίρεση της Κύπρου. Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και διακηρύσσουν τη βούληση τους να αγωνιστούν για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, με πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
«Οι Έλληνες συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων. Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύσης που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει τη Μεγαλόνησο. Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής. Λύσης λειτουργικής και πραγματικά βιώσιμης», τονίζει ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για την 39η επέτειο της τουρκικής εισβολής. Η 20η Ιουλίου είναι «για τους Απανταχού Έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης. Αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος. Ημέρα χρέους» αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Σε μήνυμά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σημειώνοντας πως ο τερματισμός της κατοχής και των συνεπειών της, η επανένωση της Κύπρου μέσω μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ παραμένει ο στόχος της Ελλάδας για την οποία το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της. Όσοι έχουν πιστέψει, σημειώνει ο κ. Βενιζέλος ότι οι τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας και της Κύπρου θα προκαλέσουν μεταβολή της πολιτικής μας στο Κυπριακό πλανώνται οικτρά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για την θλιβερή επέτειο δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εθνοκάπηλη στάση της ακροδεξιάς και της ελληνικής χούντας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προαποφασισμένη εισβολή. Τις συνέπειες έκτοτε τις πληρώνει ο κυπριακός λαός. Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής. Αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ. Με ανοιχτά ακόμα τα τραύματα της Τουρκικής εισβολής και της κατοχής, έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Κρίση που ολοένα θα εντείνεται αν συνεχιστούν τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της. Ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές».
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: