ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.9.13

Μπάχαλο με τις αποκρατικοποιήσεις

Αποκρατικοποιήσεις: Η τρόικα πιέζει, η ΕΕ βάζει τρικλοποδιές για ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΠΑ
Οι παρεμβάσεις  της ΕΕ και οι προσπάθειες της  να αποτρέψει περίρω ενίσχυση της παρουσίας ρωσικών και κινεζικών συμφερόντων στην Ελλάδα, δυσχεραίνει την προσπάθεια πώλησης μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων και συμμετοχών. Με αυτό το επιχείρημα απαντούν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ στις πιέσεις-προτροπές της τρόικας για επιτάχυνση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Διαμηνύουν μάλιστα ότι η πώληση της ΔΕΠΑ και του πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχει το Δημόσιο μπορεί να "πάει πίσω" ακόμη και ένα χρόνο, ενώ επί του παρόντος δεν μπορεί να προχωρήσουν ούτε οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση κλιμακίου της τρόικας με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών επανέλαβαν τις γνωστές αιτιάσεις για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα και ζήτησαν να επισπευθούν οι διαδικασίες διαγωνισμών για ΔΕΠΑ, ΟΛΠ και ΟΛΘ και της ΔΕΠΑ.
Πρώτη φορά οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έδωσαν σαφείς απαντήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι τα πράγματα είναι περίπλοκα και ότι αν καθυστερούν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις  δεν φταίει μόνον η ελληνική πλευρά. Οπως επισήμαναν, την ώρα που η τρόικα ζητά επιτάχυνση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ – όπου ο βασικός ενδιαφερόμενος είναι η Cosco - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο η παρουσία των Κινέζων στο λιμάνι "προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό".

Και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό, η ΕΕ απευθύνει ερωτήματα στην ελληνική κυβέρνηση ακόμη και για τον "φιλικό διακανονισμό" με τους Κινέζους, με το σκεπτικό ότι "καθίστανται κυρίαρχοι στον Πειραιά και στην Ανατολική Μεσόγειο".

Οσον αφορά τη ΔΕΠΑ, ανέφεραν ότι ακόμη κι αν αρθούν οι αντιρρήσεις των Ευρωπαίων για την παραχώρηση της εταιρίας σε Ρώσους (Gazprom ή Sintez), τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι χρωστούν στη ΔΕΠΑ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κατέστησαν σαφές στους τροϊκανούς ότι αν δεν διασφαλισθεί η είσπραξη των απαιτήσεων έναντι των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, διαγωνισμός δεν πρόκειται να προκηρυχθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα προσελκύσει κανένα ενδιαφέρον.
Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν θα είναι δυνατό να πουληθεί ούτε το πακέτο μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχει το Δημόσιο. Για να μπορέσει να πουλήσει το Δημόσιο εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, πρέπει πρώτα τα ΕΛΠΕ να έχουν πουλήσει το μερίδιο τους στη ΔΕΠΑ και να εισπράξουν την ένα μεγάλο ποσό που θα βελτιώσει τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: