ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.10.13

Πάτησαν τη νάρκη της τρόικας

Πάτησαν τη νάρκη της τρόικας
 Σενάρια επί σεναρίων, συμφωνίες για κόκκινες γραμμές, απειλές για εκλογές, νέα μέτρα, νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο, συνθέτουν ένα εύφλεκτο σκηνικό το οποίο αναζητά θρυαλλίδα για να εκραγεί. Οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε ναρκοπέδια, ενώ η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στα media και το πολιτικό προσωπικό είναι χαρακτηριστική της ευρύτερης κατάστασης.
Η κυβέρνησης επιχειρώντας να αναδομήσει το φιλο-λαϊκό προφίλ της και να χειριστεί πολιτικά τη διαφωνία με την τρόικα ανέβασε επικίνδυνα τους τόνους, οδήγησε σε πόλωση και περιόρισε τα περιθώρια ελιγμών. Η απειλή των εκλογών που διατυπώθηκε σε όλους τους τόνους από υπουργούς και βουλευτές γυρνάει μπούμερανγκ.
Η τρόικα επιμένει στο σκληρό ροκ, καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν εκτροχιαστεί. Η σύγκρουση ΔΝΤ-Γερμανίας για τη διαχείριση του χρέους και η αμηχανία της ΕΚΤ καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση καλείται να διαπραγματευτεί σε τρία μέτωπα, επιλέγοντας συμμάχους και αντιπάλους.
Οι υψηλοί τόνοι στο εσωτερικό της χώρας παγίδευσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές στα οχυρά που κλήθηκαν να υπερασπιστούν. Η διαφαινόμενη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και η δημοσιότητα που δίδεται δεν είναι τίποτα παραπάνω από προσπάθεια διαφυγής από το ναρκοπέδιο που οι ίδιοι απασφάλισαν.
Κόκκινες γραμμές
Από πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει από τη Χαριλάου Τρικούπη, βασικό στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας είναι η αποφυγή λήψης οποιουδήποτε οριζόντιου μέτρου. 
Παράλληλα προσπαθώντας να τονιστεί η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής θα  γίνεται σαφής αναφορά στη δημοσιονομική αυτονομία που θα αποκτήσει η χώρα. Θα γίνεται, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, αναφορά και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στη Γενική Κυβέρνηση.
Αναμένεται να γίνεται, επίσης, λόγος και στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και εξάντληση της τετραετίας για την παρούσα Βουλή. Στο πλαίσιο των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, στην προγραμματική συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνεται και μια αναφορά στην ανάγκη αλλαγής στον εκλογικό νόμο, υπέρ ενός πιο αντιπροσωπευτικού συστήματος.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συγκλίνουν, ακόμη, στην αναθεώρηση του Συντάγματος με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία. Στο κείμενο θα τονίζεται, επίσης, η βούληση των δύο κυβερνητικών εταίρων για την αλλαγή στο εθνικό φορολογικό σύστημα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στους τομείς Παιδείας και Υγείας. Στο κείμενο που έχουν εκπονήσει οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων θα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, και πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός δικτύου ελάχιστης κοινωνικής συνοχής. 
Νέο μήνυμα προς την τρόικα έστειλε στο μεταξύ τη Δευτέρα το βράδυ από τη Ρώμη ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα.
 «Τα κάναμε όλα, περιμένουμε από τους δανειστές μας να ανταποκριθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τριμερή. 
Επιστροφή της τρόικας

Σύμφωνα με την Κομισιόν και το ΔΝΤ τα τεχνικά κλιμάκι της τρόικας επιστρέφουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου και από την τρίτη 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα διενεργήσουν ελέγχους για να συντάξουν την έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας.
 
Οι επικεφαλής των κλιμακίων θα επιστρέψουν 7-9 Νοεμβρίου για συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της τελευταίας φάσης της διαπραγμάτευσης. 
 
Η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στην καλύτερη περίπτωση θα είναι έτοιμη στις 20 Νοεμβρίου και συνεπώς αν η Ελλάδα φτάσει σε οιοκονομικό αδιέξοδο θα χρειαστεί έκτακτο Eurogroup για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. που απομένει από τον Ιούλιο. Η εληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι για να μπει αυτό το τελευταίο δισεκατομμύριο στα κρατικά ταμεία απαιτείται συμφωνία για τις αυντικές βιομηχανίες.
 
Για την υπόλοιπη βοήθεια όμως απαιτείται συμφωνία για τη διαχείριση και τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που δεν είναι ορατό στο εγγύς μέλλον. 
 
Οπότε οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης είναι μάλλον άκαιροι καθώς ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα συζητηθεί το πρόβλημα του χρέους.
 
Τα πρόσθετα μέτρα 2-6,5 δισ. και το χρηματοδοτικό κενό των 11,5 δισ. που έχει εντοπίσει η τρόια από το 2014 έως το 2016 εντάσσονται στο πακέτο του χρέους, το οποιο ακόμα δεν συζητάται παρά μόνο παρασκηνιακά και σε επίπεδο ομάδων εργασίας.
 
Όπως επισήμανε στον προωθυπουργό ο επικεφαλής του Euroworking group, Τόμας Βίζερ, το πρόβλημα του χρέους δεν θα συζητηθεί αν δεν κλείσει το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών.
 
 
 
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: