ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.10.13

Προς ουσιαστική κατάργηση πρόωρων συντάξεων. Ποιοί θα "την πληρώσουν"

Προς ουσιαστική κατάργηση πρόωρων συντάξεων. Ποιοί θα "την πληρώσουν"
Ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, η προσπάθεια περιστολής δαπανών των ασφαλιστικών Ταμείων  επικεντρώνεται τώρα στις πρόωρες συντάξεις. Εχοντας εκ προοιμίου τη συγκατάθεση της τρόικας, η κυβέρνηση καταστρώνει σχέδια ρυθμίσεων που θα περιορίζουν στο ελάχιστο τον αριθμο εργαζομένων οι οποίοι θα μπορούν τα επόμενα χρόνια να συνταξιοδοτηθούν πριν από τη συνπλήρωση του γενικού ορίου ηλικίας. Υπολογίζεται ότι με τις νέες ρυθμίσεις τα ταμεία θα εξοικονομήσουν (αποφύγουν) δαπάνες της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ ετησίως.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι στις πρόωρες συντάξεις αναφερόταν ο Γ. Στουρνάρας, όταν μίλησε τη Δευτέρα για "στοχευμένες παρεμβάσεις" στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, αποκλείοντας οριζόντια μέτρα και νέες περικοπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, οι αλλαγές που συζητούνται δεν θα θίγουν το ισχύον γενικό καθεστώς και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά θα περιορίζουν στο ελάχιστο τις   "αποκλίσεις από τις γενικές διατάξεις".  Στόχος είναι να μπει ουσιαστικά φραγμός στις συνταξιοδοτήσεις κάτω των 65 ετών.
Οι αλλαγές θα αφορούν κατηγορίες εργαζομένων που μπορούν τώρα να συνταξιοδοτηθούν υπό όρους κάτω των 65 ή και κάτω των 60 ετών,  μ τη συνπλήρωση  ορισμένου αριθμού ενσήμων ή χρόνων εργασίας. Ειδικίτερα, συζητούνται κατά προτεραιότητα νέες ρυθμίσεις για τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Μητέρες ανηλίκων τέκνων εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες με τις ισχύουσες διατάξεις μπορούν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη στα 55 και πλήρη σύνταξη στα 60 έτη, εφόσον είχαν συμπληρώσει 5.500 ημέρες εργασίας μέχρι τις τις 31.12.2012.


- Μητέρες ανηλίκων τέκνων εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα, οι οποίες διορίστηκαν στο Δημόσιο στο διάστημα 1983-1992 και βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη σε ηλικία 50 ετών, εφόσον έχουν συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης έως το 2010. Όσες ασφαλίστηκαν πριν από το 1983, συνταξιοδοτούνται στα 50, εφόσον στα 17,5 έτη της υπηρεσίας τους είχαν και ανήλικο παιδί. Εχουν επίσης τη δυνατότητα να αποχωρήσουν χωρίς όρια ηλικίας, με 24,5 έτη συνολικής υπηρεσίας στο Δημόσιο, εφόσον πληρούνται άλλες προϋποθέσεις. Αν δεν συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις, τότε απαιτούνται 25 έτη ασφάλισης για σύνταξη με ανήλικο παιδί το 2011 και το 2012, σε ηλικίες 52 και 55 ετών.


- Εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, οι οποίοι έχουν τώρα δυνατότητα  συνταξιοδότησης πριν τα 60 έτη, εφόσον συμπλήρωσαν 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 στο καθεστώς των βαρέων.


-  Εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, οι οποίοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία μέχρι το τέλος του 1982, οι οποίοι με τις ισχύουσες διατάξεις αποχωρούν με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Σημειώνεται ότι όσοι πρωτοασφαλίσθηκαν μεταξύ 1983-1992 και θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, βγαίνουν σήμερα στη σύνταξη στα 58. Για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011 απαιτούνται 36 έτη και για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα το 2012 τα 37 έτη.


- Ασφαλισμένους του ΙΚΑ, που πρωτοασφαλίστηκαν  μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992. Σήμερα οι εν λόγω ασφαλισμένοι συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 35ετίας στα 58 έτη, υπό την προϋπόθεση ότι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Για όσους θεμελίωσαν το 2011 απαιτούνται 36 έτη, ενώ όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα το 2012 βγαίνουν σε σύνταξη στο 59ο έτος με την προϋπόθεση ότι έχουν 37 έτη ασφάλισης




sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: