ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.10.13

Συμφωνία - ταφόπλακα...

Ο Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της προγραμματικής συμφωνίας λέγοντας ότι είναι «η μόνη πρόταση που οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο» (φωτ. ΑΠΕ)
Προϊόν συμβιβασμών και υποχωρήσεων τόσο από την πλευρά του Α. Σαμαρά όσο και από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου -ανεξάρτητα από το αν θα εφαρμοστεί ή όχι- αποτελεί η...
προγραμματική συμφωνία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πέραν των εμφανών σημείων, όπως τα «όχι» στις πρόωρες εκλογές, στα νέα μέτρα και στο νέο Μνημόνιο, το κείμενο περιλαμβάνει και «θολά» σημεία από τα οποία προκύπτει ότι προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο.
Ενα από αυτά είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές και τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους για κρίσιμες περιόδους του παρελθόντος, συνεργάζονται έχοντας πλήρη αίσθηση της ιστορικής τους υποχρέωσης να διασφαλίσουν τη σταθερή πορεία της χώρας στην Ε.Ε. και τη Ζώνη του ευρώ και την οριστική έξοδό της από την κρίση».

Με αυτό οι εταίροι προαναγγέλλουν την οριστική «ταφόπλακα» στην προεκλογική δέσμευση Σαμαρά για εξεταστική με ερώτημα «πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο» (κάτι που αφορά και τον Γ. Παπανδρέου), αλλά και την πλήρη και διαρκή στήριξη της ΝΔ στον Ευ. Βενιζέλο, στο αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αυτό αποτελεί επίσημη υποχώρηση της Ν.Δ., τότε συμβιβασμό για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η παραπομπή στις ελληνικές καλένδες του αιτήματος για αλλαγή του εκλογικού νόμου, άρα και της διαφωνίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για το αν το εκλογικό μπόνους θα πρέπει να δίνεται στο πρώτο κόμμα, όπως επιμένει η Ν.Δ. και ισχύει σήμερα, ή στα κόμματα που θα συμφωνήσουν από πριν ότι θα συνεργαστούν μετεκλογικά, όπως είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ.

Και στο βάθος ευρωεκλογές

Βουλευτές και στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων εκλαμβάνουν το περιεχόμενο της συμφωνίας ως ανάγκη του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου να επιβεβαιώσουν την πολιτική τους συμπόρευση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, αναγνωρίζοντας ως προβληματικό και ρευστό το διεθνές και εγχώριο πολιτικό σκηνικό για την κυβέρνηση, καθώς:

Πρώτον, το κλίμα με τους δανειστές, λόγω της κυβερνητικής γραμμής της πολιτικής διαπραγμάτευσης αλλά και του μηνύματος «όχι νέα μέτρα», δεν είναι καλό.

Δεύτερον, η κλιμάκωση των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου ανάγκασε τον Α. Σαμαρά, αγνοώντας τις φωνές εντός της Ν.Δ., να στηρίξει πλήρως τον Ευ. Βενιζέλο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η προγραμματική συμφωνία «είναι η μόνη πρόταση που οδηγεί με ασφάλεια στην έξοδο από το Μνημόνιο» αλλά και ότι θα είναι το πλαίσιο ανοικτής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αντιπολίτευση που κινείται με όρους πρωτοφανούς εμπάθειας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διττή στάση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χωρίς να λέει τίποτα συγκεκριμένο. «Το χειρότερο σενάριο είναι η επένδυση στην καταστροφή», είπε ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «κάτι που είναι αδύνατον, ζητούν από την κοινωνία να δεχθεί την καταστροφή της».

Παράλληλα, εννοώντας τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε αν υπάρχει Κεντροαριστερά της ευθύνης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ απάντησε έμπρακτα στο ερώτημα αυτό, αναφερόμενος στην παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, λόγω της κρίσης της ΕΡΤ.


enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: