ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.11.13

Όλη η λίστα με τα νέα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Στουρνάρας στην Τρόικα για το κενό των 1,5 δισ – Κόβονται κονδύλια από επενδύσεις και επιχορηγήσεις σε φορείς που δεν υποβάλλουν προϋπολογισμούς - Ξεκινά σήμερα το νέο κρίσιμο «παζάρι»


«Κόψιμο» των επιχορηγήσεων σε φορείς  και νομικά πρόσωπα που δεν υποβάλλουν σχέδια  προϋπολογισμών και  νέες περικοπές στα κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η «λίστα» με τα μέτρα για το 2014 που θα συζητήσει η ελληνική πλευρά σήμερα με την τρόικα.
Η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης για το ύψος  αυτών των παρεμβάσεων έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ είναι θέμα χρόνου- όπως όλα δείχνουν- να 'ρθει και η παραδοχή ότι ο «λογαριασμός» δεν βγαίνει εάν δεν ληφθούν οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα.
O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη ανεβάσει τον πήχη των μέτρων της επόμενης χρονιάς στα 1,3 – 1,5 δισ. ευρώ, εγκαταλείποντας τη θέση περί δημοσιονομικού «κενού» το πολύ 500-700 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί αποκλειστικά με διαρθρωτικά μέτρα.
Σήμερα θα αρχίσει και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών το «παζάρι» με τους επικεφαλής της τρόικας για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ , το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού της επόμενης χρονιάς, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις.
Την ώρα που η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το κενό του 2014 μπορεί να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντια μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων, πηγές από τους δανειστές επισημαίνουν με νόημα ότι όλα είναι ανοικτά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι το κενό- το ακριβές ύψος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα- μπορεί να καλυφθεί από:
-Την τόνωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής. Μόνο που η τρόικα περιορίζει το δημοσιονομικό όφελος από το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μόλις στα 250-300 εκατ. ευρώ.
-Τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης, με όφελος 381 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
- Την αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Διαπιστώνεται ότι πολλοί οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου με διάφορα «τρικ» που έχουν εφεύρει αποφεύγουν την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.  Όμως και στην περίπτωση αυτή το όφελος σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.
- Το «κόψιμο» των επιχορηγήσεων σε φορείς του δημοσίου που δεν υποβάλλουν προϋπολογισμούς, παρά την υποχρέωση την οποία έχουν βάσει του σχετικού νόμου.
-Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, ιδίως στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
- Νέες περικοπές κατά 250 εκατ. ευρώ στα κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Στη σημερινή συνάντηση με τους ξένους η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη διαπραγματευτική της θέση με «όχημα» το πρωτογενές πλεόνασμα που πρόκειται να επιτύχει από φέτος, για το οποίο όμως θα αποφανθεί οριστικά η Eurostat τον ερχόμενο Απρίλιο, πράγμα το οποίο θα αξιοποιήσει η πλευρά των δανειστών για να περάσει τα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει.
Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ). Ωστόσο πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τονίζουν ότι το πλεόνασμα μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 730 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που θα έχει θετική επίπτωση και για τον προϋπολογισμό του 2014.
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ πριν το τέλος του έτους.
Τα διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται στις αρχές Ιανουαρίου. Μάλιστα στις 11 του ίδιου μήνα λήγει ομόλογο ύψους 1,9 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να αποπληρωθεί.
Εξάλλου, στις 21 Νοεμβρίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014, για τα βασικά μεγέθη του οποίου θα πρέπει να συμφωνήσει και η τρόικα.
Έως το τέλος του έτους πρέπει να «κλείσει» και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2017.
Ανοικτά είναι και άλλα μείζονα ζητήματα όπως το νομοσχέδιο για τα ακίνητα.
Στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, το ρόλο της θα διαδραματίσει και η συνάντηση που θα έχει στις 22 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


ΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ 2014
Μέτρα
Εκτιμώμενο δημοσιονομικό όφελος
1. Μέτρα του Υπουργείου Εργασίας για την τόνωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής
800 εκατ. ευρώ
2. Αύξηση των φορολογικών εσόδων χάρη στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και Διοίκησης
300 εκατ. ευρώ
3. Αυστηρή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου
60 εκατ. ευρώ
4. Αντιμετώπιση αποκλίσεων στις δαπάνες των εποπτευόμενων φορέων των υπουργείων
100 εκατ. ευρώ
5. Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών (ιδίως σε Υγεία-Παιδεία)
40 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ
1,3 δισ. ευρώ
(0,7% του ΑΕΠ)
-> ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΠΔΕ)
Για να κλείσει η «τρύπα» που προέκυψε από την εκ βάθρων αναθεώρηση του νέου Φόρου Ακινήτων
250 εκατ

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: