ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.4.09

Πρόστιμο 6,94 εκατ. στη Unilever από την Επιτροπή Ανταγωνισμού



Πρόστιμο 6.946.688,15 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία Unilever Hellas η οποία σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην υιοθέτηση και εφαρμογή του όρου της απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, για τη συμμετοχή της σε κάθετες συμπράξεις που εμπεριέχουν τον όρο απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ Α.Ε.», «Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε.», «ΟΡΑ», «Metro AEBE», «Makro C&C», «Αφοι Βερόπουλοι ΑΕΒΕ.», «Δ. Μασούτης Α.Ε.» και Σούπερ Μάρκετ μέλη της «Κυψέλη Α.Ε.», τα έτη 2000, 2001 και 2002".

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πραγματοποίησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τη διερεύνηση πιθανών παραβάσεων του ν. 703/77, όπως ισχύει, στον κλάδο των απορρυπαντικών και αφού έλαβε υπόψη της όλα τα στοιχεία του φακέλου της κρινόμενης υπόθεσης, την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, τις απόψεις που εξέφρασαν προφορικώς και εγγράφως τα ενδιαφερόμενα μέρη στα υπομνήματά τους, καθώς και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες που εξετάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, με την από 27 Μαρτίου 2009 με αριθ. 441/V/2009 ομόφωνη απόφασή της, διαπίστωσε την ύπαρξη αντιανταγωνιστικών συμπράξεων (ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών) κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε συμβάσεις της εταιρείας «Unilever Hellas ΑΕΒΕ» με οκτώ (8) αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατά την χρονική περίοδο 2000-2002 και για τον λόγο αυτόν:

Επιπλέον, επιβάλλει πρόστιμο στις κάτωθι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τη δική τους συμμετοχή στις κάθετες συμπράξεις που εμπεριέχουν όρο απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, με την εταιρεία «Unilever Hellas ΑΕΒΕ.», ως εξής:

i) Στην εταιρεία «Ατλάντικ Α.Ε.», συνολικό πρόστιμο ύψους εκατόν είκοσι εννέα χιλιάδων επτακοσίων εξήντα ενός ευρώ και ενενήντα λεπτά (129.761, 97) για τα έτη 2001 και 2002.


ii) Στην εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.» πρόστιμο ύψους διακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα τριών ευρώ και είκοσι δύο λεπτών (222.443,22) για το έτος 2000.


iii) Στην εταιρεία «Makro C&C» πρόστιμο ύψους εκατόν ογδόντα έξη χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα έξι ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (186.696,65) για το έτος 2000.


iv) Στην εταιρεία «Αφοι Βερόπουλοι ΑΕΒΕ», πρόστιμο ύψους διακοσίων δέκα οκτώ χιλιάδων διακοσίων είκοσι ένα ευρώ και είκοσι λεπτών (218.221,20) για το έτος 2000.


v) Στην εταιρεία «Δ. Μασούτης Α.Ε.» πρόστιμο ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων επτακοσίων εξήντα δύο ευρώ (150.762) για το έτος 2000.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτός της εταιρείας «Ατλάντικ Α.Ε.» δεν επιβάλλει πρόστιμο στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ, μέλη της «Κυψέλη Α.Ε.» διότι έκρινε ότι η οικονομική τους επιφάνεια και η έκταση του δικτύου τους δεν τους παρείχαν επαρκή μέσα αντίστασης στους όρους που υπαγόρευε η εταιρεία «Unilever Hellas ΑΕΒΕ» στις κάθετες με αυτούς συμφωνίες τα έτη 2001 και 2002.

Επίσης δεν προβλέφθηκε πρόστιμο σε βάρος του σούπερ μάρκετ «ΟΡΑ», δεδομένης της παύσης λειτουργίας τους.

Υποχρεώνει όλες τις ως άνω αναφερόμενες και εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, να παραλείπουν την διαπιστωθείσα παράβαση στο μέλλον και απειλούνται με χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) για κάθε ημέρα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η απαγόρευση των παράλληλων εισαγωγών είναι νομολογιακά αποδεκτό ότι αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παραβάσεις του κοινοτικού δικαίου του ανταγωνισμού και θεωρείται -μαζί με τα καρτέλ- η πιο επαχθής αντιανταγωνιστική πρακτική, στον βαθμό που συμβάλλει στην εδραίωση μιας γεωγραφικής κατανομής της κοινοτικής αγοράς, αποβλέποντας στην στεγανοποίηση των εθνικών αγορών, γεγονός που εμποδίζει την ολοκλήρωση της ενιαίας εσωτερικής αγοράς και της ευρύτερης ανάπτυξης του διακοινοτικού εμπορίου προς όφελος του καταναλωτή, εξαλείφοντας ή περιορίζοντας τον ανταγωνισμό στις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: