ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.3.10

Χρέη ευρωπαϊκών τραπεζών: Κι αν σου σκάσει;

bankers

Γράφει ο Αρμαγεδδών

«Οι τραγωδίες των άλλων σου δίνουν πάντα την εντύπωση μιας απερίγραπτης μετριότητας»

Όσκαρ Ουάιλντ

…εκτός αν οι συνέπειες των τραγωδιών αυτών έχουν άμεσες επιπτώσεις σε εμάς, θα συμπληρώναμε εμείς. Και κάτι τέτοιο φοβάμαι ότι θα γίνει ήδη μέσα στη χρονιά όταν αρχίσει να «σκάει» το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών που είναι συγκεντρωμένο στην κτηματαγορά και στις υποθήκες.

Εμείς χαιρόμαστε για τα 5 «ταπεινά» δισεκατομμύρια ευρώ που συλλέξαμε από την κοινοπρακτική δημοπρασία του δημοσίου, ωστόσο σύμφωνα με μελέτη της λονδρέζικης DTZ Holdings οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κληθούν στη διετία 2010-2011 να αναχρηματοδοτήσουν ώριμο χρέος από δάνεια στην κτηματαγορά ύψους 480 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γηραιάς Ηπείρου δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες.

Εκτιμάται ότι το ποσό των 156 δισ. ευρώ θα μείνει «ορφανό», ειδικά σε περιπτώσεις όπου τα δάνεια υπερβαίνουν την αξία των ιδιοκτησιών που τις καλύπτουν (δηλαδή σε περιπτώσεις που οι υποθήκες είχαν δοθεί για δάνεια πολύ μεγαλύτερης αξίας). Τα περισσότερα προβλήματα αναμένεται να προκύψουν σε Βρετανία και Ισπανία, όπου ήδη οι κτηματαγορές τους είναι «φορτωμένες».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσους κατήρτισαν τη σχετική μελέτη, αυτό το κενό που αναμένεται να προκύψει στη χρηματοδότηση των τραπεζών χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη βραχυχρόνια πρόκληση για την ευρωπαϊκή κτηματαγορά, καθώς θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ ότι αρκετά (μικρότερα κυρίως) χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα οδηγηθούν στο περίφημο πια default.

Και το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την εξαιρετικά «χαλαρή» πολιτική των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες προκειμένου να στηρίξουν την ανάκαμψη επέτρεπαν σε σειρά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να παρατείνουν τα δάνειά τους και να αγνοούν τις παραβάσεις όσον αφορά στην καταπάτηση των όρων δανεισμού.

Τώρα που τα δημοσιονομικά «σφίγγουν», αναμένεται να κλείσει και η κάνουλα στην έξτρα στήριξη. Και τόσο οι τράπεζες, όσο και όσοι έχουν επενδύσει στις μετοχές τους αναμένεται να βρεθούν με μια δυσάρεστη νέα πραγματικότητα.

Απλά να θυμίσουμε ότι η μεγάλη κρίση τον Αύγουστο του 2007 ξεκίνησε από αθέτηση δανείων στην κτηματαγορά των ΗΠΑ…

theinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: