ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.12.10

Αντισυνταγματικός ο περιορισμός του εφάπαξ με απόφαση του ΣτΕ

Quantcast
Με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την επιβολή πλαφόν στο εφάπαξ των εργαζομένων της ΕΡΤ, αναίρεσε προηγούμενες αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων με τις οποίες είχε θεωρηθεί συνταγματικά ανεκτός ο περιορισμός του εφάπαξ που πήραν 20 εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση, κατά τη συνταξιοδότησή τους τη διετία 1999-2001.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε πως είναι αντισυνταγματικό το ανώτατο όριο στο εφάπαξ όταν αυτό έχει καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα. Με την απόφαση του ΣτΕ, που κινείται στο πνεύμα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικό του νόμο «Σιούφα» που επέβαλε ανώτατο όριο στο εφάπαξ, χωρίς περιορισμούς, ανοίγει ο δρόμο για να αξιώσουν χρήματα όσοι βγαίνοντας στη σύνταξη πήραν μειωμένο ποσό εφάπαξ.
Το ΣτΕ δέχθηκε ότι είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας η επιβολή πλαφόν του εφάπαξ που χορηγεί στους ασφαλισμένους το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης και Τουρισμού (ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ), το οποίο έχει μετονομασθεί σε Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
Οι ανώτατοι δικαστές αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Ταμείου της ΕΡΤ ότι τα τελευταία χρόνια προ της συνταξιοδοτήσεώς των ασφαλισμένων των εργαζομένων οι εισφορές τους ήταν λιγότερες από τα ποσά που εισέρρεαν στο ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ από το αγγελιόσημο, έκριναν (3923/2010) ότι ο τρόπος σχηματισμού του ασφαλιστικού κεφαλαίου δεν λαμβάνεται υπόψη μόνο το χρονικό διάστημα πριν από την συνταξιοδότηση, αλλά όλο το χρονικό διάστημα ασφάλισης και το ύψος του εφάπαξ υπολογίζεται με βάση τον συνολικό χρόνο ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: