ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.12.10

Ψαλίδι και στις αμοιβές των μερικώς απασχολούμενων

Υπό την πίεση της τρόικας που ζητά περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε συμπληρωματικές ρυθμίσεις για τις κλαδικές συμβάσεις και τη μερική απασχόληση, οι οποίες θα πλήξουν κυρίως τους εργαζόμενους με ωρομίσθιο και τους "ενοικιαζόμενους" εργάτες. Ορισμένες αλλαγές ενδέχεται να ενταχθούν με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται από σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται ότι θα ψηφισθεί αύριο από την ολομέλεια.
Η βασική ρύθμιση για τους μερικώς απασχολούμενους θα αφορά τις αποδοχές τους, οι οποίες θα μειωθούν σημαντικά, καθώς δεν θα ισχύει καμία από τις προσαυξήσεις που προβλέπει ο ισχύων νόμος (προσαύξηση ωρομισθίου κατά 7,5% όταν απασχολούνται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα και 10% όταν θα απασχολούνται επιπλέον ώρες από τις συμφωνημένες).
Επίσης θα ισχύουν γι' αυτούς όσα θα ισχύουν για τους πλήρως απασχολούμενους, όσον αφορά τα ελαστικά ωράρια, την εκ περιτροπής εργασία κλπ.

Συμβάσεις
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής αναμένονται και στις διατάξεις για τις συμβάσεις. Ο υπουργός Εργασίας θα μπορεί να επκτείνει την ισχύ των κλαδικών και σε μη μέλη μέλη συνδικάτων μόνον αν διατυπωθεί σχετικό αίτημα από την επιχείρηση ή τους εργαζόμενους.
Στο υπουργείο Εργασίας προβληματίζονται πάντως για το κενό νόμου που ανακύπτει όσων αφορά τη δυνατότητα επίλυσης διαφορών μέσω της διαιτησίας. Με τις νέες ρυθμίσεις ο ΟΜΕΔ θα μπορεί να λύνει διαφορές μόνο για τους μισθούς. Αντιθέτως καμία μεσολάβηση ή διαιτησία δεν θα μπορεί να ζητηθεί για τους όρους εργασίας (ωράρια, επιδόματα, μισθολόγια, κανονισμούς εργασίας κ.ά.) που θα καταλήγουν να ρυθμίζονται σε ατομική βάση.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: