ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.2.11

Αγρότες και Μνημόνιο

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Τέτοιες μέρες, κάθε χρόνο, η ελληνική κοινωνία θυμάται ότι ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα.
Οι ακραίες κινητοποιήσεις των αγροτών, τα αποκαλούμενα μπλόκα στις εθνικές οδούς, εκ των πραγμάτων τυγχάνουν της προσοχής των ΜΜΕ και αναγκάζουν το «αθηνοκεντρικό κράτος» να ασχοληθεί με τα οξυμμένα προβλήματά τους. Κάποιοι θα πουν ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν πάρει πλέον εθιμικό χαρακτήρα.
ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ πως τρεις δεκαετίες μετά την ένταξη στην Ε.Ε. και τον πακτωλό χρημάτων που συνέρρευσαν στον αγροτικό τομέα, ο πρωτογενής τομέας φθίνει, ο αγροτικός πληθυσμός γηράσκει και η περιφέρεια ερημώνει. Τα ευρωπαϊκά «πακέτα» δεν έπιασαν τόπο. Μεγάλα έργα που θα μείωναν το κόστος παραγωγής κακοφόρμισαν. Η συζήτηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο.Οι αγρότες χρεωμένοι και η αγροτική γη υποθηκευμένη στην ΑΤΕ.
Φέτος τα πράγματα λόγω και της οικονομικής κρίσης έχουν γίνει ακόμη χειρότερα. Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί με τον ΦΠΑ, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο να σέρνουν πρώτα το χορό των αυξήσεων.
Ο κ. Παπανδρέου το 2009 υποδεχόταν τους αγρότες από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις αποζημιώσεις των 500 εκατομμυρίων του «πακέτου Χατζηγάκη», ζητώντας τουλάχιστον 1 δισ. Ως πρωθυπουργός από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να αποδυναμώσει τον ΕΛΓΑ.
ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει διάλογο ουσίας με τους αγρότες και να αφήσει κατά μέρος την τακτική τού «διαίρει και βασίλευε» στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια: