ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.2.11

Στον Αρειο Πάγο η λεηλασία της υγείας!

Γιάννης Ντάσκας   
Το «Παρασκήνιο» σε μια στιγμή εξαιρετικά σημαντική για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας προσέφυγαν στον Εισαγγελέα του Αρείου με σκοπό να σταματήσει η υποκρισία όλων και να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του. Ζητεί να ερευνηθούν συγκεκριμένα σκάνδαλα κακουργηματικού χαρακτήρα σε ένα χώρο που πανταχόθεν καταγγέλλεται ως χώρος που γίνεται λεηλασία δημοσίου χρήματος. Ζητεί να αποδείξουν οι δικαστικές και πολιτικές αρχές οτι εφαρμόζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και ισονομίας ,να καλέσουν και τους πολιτικούς που κατά καιρούς περιέγραψαν αυτή τη λεηλασία κακουργηματικού χαρακτήρα και να αποδείξουν ότι εφαρμόζουν τους νόμους προς κάθε κατεύθυνση και όχι στον ανίσχυρο 72χρονο τον οποίο έσερναν επί 6 ημέρες σε απόσταση χιλίων χιλιομέτρων για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ημερών αξίας 50 ευρώ από ένα μικροπταίσμα... Να κληθούν λοιπόν Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, υπουργοί Υγείας, μεγαλογιατροί, μεγαλοεπιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.λπ. Oλη η αναφορά προς τον κ.Τέντε
«Κύριε Εισαγγελέα,
Οπως σας είναι ήδη γνωστό, η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των απίστευτων σε ένταση και έκταση οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος των δημόσιων ταμείων από συμμορίες και κυκλώματα, στα οποία συμμετείχαν με την έννοια του «fiscus» και πολιτικά πρόσωπα. Μια τέτοια περίπτωση σας είχαμε αναφέρει στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008 και αφορούσε το «σκάνδαλο Βατοπεδίου», όπως έχει «πολιτογραφηθεί». Με αφορμή την αναφορά μας εκείνη διατάχθηκε έρευνα και, όπως και σήμερα μπορείτε να διαπιστώσετε, εξετάσθηκαν αποκλειστικά οι μάρτυρες που εμείς είχαμε προτείνει και ήταν αρκετά τα στοιχεία που εισέφεραν όλοι, ώστε να τεθεί φραγμός από τη Δικαιοσύνη με αυτοθυσία δύο εισαγγελικών λειτουργών στο μεγάλο φαγοπότι που είχε ξεκινήσει εκείνο το «fiscus». Ομιλούντες πάντα με τη γλώσσα της εντιμότητας και της ειλικρίνειας, δεν αποφεύγουμε να σημειώσουμε τις τεράστιες δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται, είτε από την πλευρά του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, είτε από την πλευρά του δικαστικού λειτουργήματος με την αποκάλυψη τέτοιων εγκλημάτων.


Eκβιασμοί
Οπως ήδη γνωρίζετε, οι δυο δικαστικοί λειτουργοί (εισαγγελείς), που έκαναν το καθήκον τους, είδαν φιλίες ετών και συναδελφικές εκτιμήσεις ετών να γκρεμίζονται, μετά από έμμεσους η άμεσους εκβιασμούς που υπέστησαν, προκειμένου να μην ασκήσουν το, κατά την ελεύθερη δικαστική τους συνείδηση, καθήκον. Εμειναν μεν όρθιοι στο καθήκον και το εξετέλεσαν μετά χιλίων βασάνων, έπεσαν όμως θύματα στην επαγγελματική τους πορεία. Τέτοια θύματα ελπίζουμε να μην πέσουν και δικαστές που χειρίζονται σήμερα ανακριτικά τα μεγάλα σκάνδαλα και, όπως γνωρίζουμε, υφίστανται παντοειδείς εκβιασμούς ή πιέσεις από ανθρώπους που ξεκινούν από πολιτικά σαλόνια και καταλήγουν σε σκοτεινούς υπονόμους.
Είναι συνέπειες που τις γνωρίζουμε και τις υφιστάμεθα κατά καιρούς και εμείς στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Στα μεγάλα σκάνδαλα τα συμφέροντα είναι θηριώδη και δεν γνωρίζουν φιλίες και εκτιμήσεις πάνω σε αρχές και αξίες. Ακόμα και μετά την καταγγελία μας για το σκάνδαλο Βατοπεδίου προς εσάς, άνθρωποι που μας βοήθησαν στην καταγγελία αυτή, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, τις αρχές και αξίες με τις οποίες κινηθήκαμε, δεν δίστασαν στον ωμό ψυχολογικό και επαγγελματικό εκβιασμό, προκειμένου να «γλείψουμε μαζί τους εκεί που μαζί φτύναμε». Και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τα λόγια και τον έντυπο αυτόν ισχυρισμό μας, αλλά και από την επαγγελματική συμβατική μας μεταχείριση που είναι έγγραφο και αμάχητο τεκμήριο. Σύμβαση που δεν καταγγέλλεται, αλλά ούτε και εκτελείται τι λιγότερο είναι από εκβιασμός;
Τι λιγότερο είναι από εκβιαστική πίεση να θεωρήσουμε ότι ορισμένα ψωροχιλιάρικα ή ψωροεκατομμύρια ευρώ είναι υπέρτερα αρχών και αξιών; Και αυτός ο εκβιασμός έχει σχέση με έναν χώρο που καταγγέλλεται σήμερα από πολλές πλευρές ως χώρος επώασης σκανδάλων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Είναι ο χώρος της Υγείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται σωρεία κακουργηματικών πράξεων που συντελέστηκαν και συντελούνται σε διάφορα επίπεδα.


Η ομολογία
Σας προσκομίζουμε εντελώς ενδεικτικά ρεπορτάζ, στα οποία αποκαλύπτονται τέτοια εγκλήματα, όπως το πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ», στο οποίο με συγκεκριμένα στοιχεία εμφανίζονται εντελώς διαφορετικές τιμές σε προμήθειες υλικών από τα δημόσια νοσοκομεία. Π.χ.: Η εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», στην οποία εργάζομαι, αναφέρθηκε στην περίπτωση του ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου υλικά αξίας 500 ευρώ, τα οποία ήταν απαραίτητα για την ετήσια κάλυψη των αναγκών του σε ένα ορισμένο είδος, πληρώθηκαν στο ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και το τελικό ποσό των υλικών αυτής της κατηγορίας ανήλθε σε 13.700.000 ευρώ!


Προφανής η κακουργηματική λεηλασία δημοσίου χρήματος
Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ερωτηθείς 10 ημέρες πριν τις εκλογές του 2004 από πού θα εξοικονομούσε τα δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ότι η απάντηση ήταν εύκολη. Και απάντησε ότι στον χώρο της Υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής, ποσά δισεκατομμυρίων κατασπαταλώνται παράνομα και ανήθικα και το ένα τρίτο μόνο αυτών των ποσών ήταν και είναι αρκετό για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Εκτοτε, πέρασαν χρόνια και δεν πήρε ούτε ο κ. Καραμανλής, ούτε κάποιος από τους υπουργούς του κάποιο μέτρο για την αντιμετώπιση των παρανομιών του χώρου αυτού. Είναι πέρα από βέβαιο ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε με απόλυτη ακρίβεια τι έλεγε, γιατί γνώριζε και γνωρίζει άριστα τον χώρο της Υγείας και αυτό αποδεικνύεται από τουλάχιστον δύο λόγους:
1. Ελαβε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εκθέσεις-σημειώματα για τα συμβαίνοντα στον χώρο της Υγείας, προκειμένου να δώσει στη συνέχεια σχετικές εντολές για την αντιμετώπιση των παρανομιών.
2. Εμαθε τον χώρο άριστα κατά τη μοναδική στα ελληνικά χρονικά διαδικασία ιατροποίησης της συζύγου του, η οποία αν και δεν είχε καμία σχέση με την ιατρική και είχε ολοκληρώσει προ πολλών ετών τις όποιες σπουδές της σε άλλα πολύ κατώτερα επίπεδα, μελέτησε τόσο καλά τον χώρο σε μαθήματα, πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ τις σπουδές της με άριστα και βρέθηκε σε κρατικό νοσοκομείο για την εκπαίδευσή της.


Η μαύρη τρύπα
Γεγονός είναι ότι επί των δυο κυβερνήσεών του δεν έγινε καμία περιστολή των παράνομων και ανήθικων εξόδων και σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Υγείας και διάφορα ρεπορτάζ προσδιορίζουν μια μαύρη τρύπα ύψους τουλάχιστον 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προσέξτε το ποσό, κ. Εισαγγελέα, για δυο λόγους:
Το ποσό έχει υπολογισθεί με μετριοπαθή προσέγγιση.
Το ποσό σε δραχμές είναι 2 τρισεκατομμύρια! Από το ποσό αυτό έχουν γίνει βίλες και έχουν αγοραστεί πανάκριβα περιουσιακά στοιχεία, όπως σκάφη, ακριβά αυτοκίνητα, κλπ, στελεχών δημοσίων νοσοκομείων αλλά και κρατικών ιατρών, διοικητικών ασφαλιστικών ταμείων, και έχουν δημιουργηθεί τεράστιοι λογαριασμοί στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ελβετία, στο Λονδίνο και σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστική είναι, για παράδειγμα, η εμπλοκή της ιατρού Μάρθας Καραβέλα με τεράστια ποσά μεταφοράς της στην Κύπρο κλπ. Το μικρό όνομά της είναι και όνομα λογαριασμού στο σκάνδαλο Siemens και, όπως προκύπτει από στοιχεία (πόρισμα, κ.λπ.), το σκάνδαλο Siemens έχει τεράστια ιατρική πλευρά, δηλαδή προμήθειες υλικών σε κρατικά αλλά και ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ.


Το Ωνάσειο και το Ερρίκος Ντυνάν
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του πορίσματος ακόμα και σε νοσοκομεία ιδιαίτερου καθεστώτος, όπως το «Ωνάσειο» και το «Ερρίκος Ντυνάν», τα οποία με διάφορα προσχήματα δεν έδωσαν στοιχεία για τις προμήθειες. Τα δυο νοσοκομεία επιχορηγούνται και αμέσως και εμμέσως από τα κρατικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» πωλείται τώρα, επιπλωμένο και όπως είναι, σε ιδιωτικό όμιλο, αν και δεν έχει ξεκάθαρη οικονομική και νομική κατάσταση. Οικονομικά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τις οικονομικές σχέσεις που είχε με τη Siemens, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το πόρισμα της Βουλής. Παρατηρήστε ερευνητικά τις οικονομικές δυνατότητες του προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη, ερευνήστε πώς και σε ποιους διατέθηκαν βασικά και ακριβά ακίνητα του «Ερυθρού Σταυρού», όπως το ακίνητο της οδού Βεντήρη πίσω από το Χίλτον, ποιος κατέχει ηχητικά ντοκουμέντα για απόπειρα ή πώληση βίλας στην Κηφισιά αντί τεραστίου ποσού εκατομμυρίων ευρώ, κλπ.
Οι έως τώρα έρευνες, αν και θα έπρεπε να είναι αποκαλυπτικές, ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία συγκαλυπτικές. Παρατηρήστε ερευνητικά, επίσης, τις οικονομικές δυνατότητες που είχαν προ ετών στελέχη του «Ερυθρού Σταυρού» και του νοσοκομείου αυτού με αυτές που έχουν σήμερα. Δείτε τις πρόσφατες ανακοινώσεις του νοσοκομείου αυτού και του υπουργείου Υγείας και θα αντιληφθείτε ότι παίζονται παράνομα και ανήθικα παιχνίδια, με δεδομένο ότι υπάρχει ανακοίνωση του «Ερυθρού Σταυρού» διά των αρμοδίων οργάνων του, το οποίο χαρακτηρίζει κοινωφελές και εκτός συναλλαγής το νοσοκομείο, το οποίο τώρα θέτει άνευ ετέρου εντός συναλλαγής και θα ανακαλύψετε και φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.
Ερευνήστε για ποιον λόγο ένα κρατικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, αν και δημιουργήθηκε με κρατικό χρήμα, έλαβε και διατηρεί όνομα ιδιώτη και στις πινακίδες αναφέρεται ως «Νοσοκομείο Παπαγεωργίου». Ερευνήστε τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκαν και θα ανακαλύψετε ότι τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων φέρονται να έχουν καταναλώσει όσα φάρμακα δεν έχουν καταναλώσει τα 200 εκατομμύρια Γερμανών, Γάλλων και Βρετανών.

Οργια με τα ακίνητα
Στελέχη κρατικών νοσοκομείων έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, ώστε να χρησιμοποιούν και ιδιοκτησίες κρατικών νοσοκομείων για... κατοικίες, ενώ όργια συντελούνται με ακίνητα που από διάφορες αιτίες έχουν περιέλθει στα κρατικά νοσοκομεία και ιδρύματα ιατρικής φροντίδας. Ακόμα και πασίγνωστα πολιτικά πρόσωπα έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία που είχαν δωριθεί σε κρατικά νοσοκομεία και είναι εύκολο να διαπιστωθούν αυτά με έλεγχο της τύχης των περιουσιακών στοιχείων.
Κύριε Εισαγγελέα, χρειάζεται έλεγχος της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των στελεχών των κρατικών νοσοκομείων. Και των διοικητικών και των ιατρών που κατείχαν ή κατέχουν διευθυντικές θέσεις, θέσεις καθηγητών, κλπ. Εάν γίνει αυτός ο οφειλόμενος έλεγχος, θα προκύψουν απίστευτα περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται με κανέναν τρόπο από τις νόμιμες αμοιβές τους και, επομένως, είναι μέρος αυτής της μαύρης τρύπας, είναι βρόμικα κέρδη από την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων και ιατρικών υπηρεσιών, κλπ.
Από τον οφειλόμενο έλεγχο θα προκύψουν οι υπεύθυνοι αυτής της λεηλασίας. Κύριε Εισαγγελέα, πιστεύουμε ότι οι αγριότητες, που ήδη ζούμε στους δρόμους, έχουν αιτία ακριβώς αυτή τη λεηλασία. Αντί να τρέχουν αστυνομικοί και εισαγγελείς της υπηρεσίας σας να βρουν τους ενόχους των βίαιων επιθέσεων κατά πολιτικών, πρώην υπουργών, κλπ, είναι αποτελεσματικότερο και φρονιμότερο να ενισχύσετε, όπως οφείλετε, το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να δείξετε στην κοινή γνώμη ότι ο νόμος ισχύει για όλους και να αποκαλύψετε τους ενόχους της λεηλασίας διατάσσοντας έρευνα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να τους βρείτε και να επιβάλετε τις οφειλόμενες τιμωρίες, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.
Κύριε Εισαγγελέα, εκτός από τα κείμενα των ρεπορτάζ, τα οποία θα σας βοηθήσουν μαζί με τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων, επιβάλλεται να καλέσετε για κατάθεση κάθε πρόσωπο που γνωρίζει τη μεγάλη λεηλασία στον χώρο και κυρίως τον πρώην πρωθυπουργό, αφήνοντας κατά μέρος τις ανισότητες, οι οποίες στο μεν Ισραήλ επιτρέπουν σε απλούς υπαστυνόμους να εισέρχονται άνευ αδείας στο προεδρικό μέγαρο και να λαμβάνουν κατάθεση υπόπτου από τον εν ενεργεία πρόεδρο της χώρας για αδίκημα, όπως αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης, στη δε ευρισκόμενη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ελλάδα να θεωρείται αδιανόητο να κληθεί για κατάθεση ακόμα και σε επιτροπή της Βουλής πρώην πρωθυπουργός. Συνακόλουθο όλης αυτής της έκνομης κατάστασης που επικρατεί χρόνια στον χώρο της Υγείας είναι και η εξέλιξη με τη φαρμακευτική ΑΛΑΠΙΣ, η οποία τάραξε την αγορά, υπόθεση που φυσικά χρήζει έρευνας.


Η μακριά λίστα των μαρτύρων
Ιδιαίτερα σε αυτό το σκάνδαλο και τη μεγάλη λεηλασία στον χώρο της Υγείας είναι τέτοια η βεβαιότητα της συμμοριακής δράσης πολλών προσώπων εχόντων και υψηλές θέσεις στην κυβερνητική ιεραρχία διαχρονικά, ώστε πολλοί πολιτικοί να ζητούν να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τη σημερινή γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Αθηνά Δρέττα, η οποία και τελευταία ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή, αφού πια έλαβε γνώση εκ των έσω της μεγάλη λεηλασίας.
Μάρτυρες που προτείνουμε:
1. Τους δυο πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή. Και οι πρώην πρωθυπουργοί καταθέτουν ως μάρτυρες στις δημοκρατίες και έχουν επίσης και έννομες συνέπειες, όμοιες με αυτές των πολιτών. Ιδετε την Ισλανδία και μπορείτε να κάνετε τη σχετική αντιδιαστολή με τις μπανανίες, όπου διάφοροι μπιστικοί επιβάλλουν στο πόπολο την άποψη ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, όσες παρανομίες και αν κάνουν ή συγκαλύψουν, απλώς πάνε σπίτι τους όταν... κουραστούν να κυβερνούν.
2. Τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας, πολλοί εκ των οποίων ευθέως μίλησαν και σε μας για λεηλασία. Δηλαδή, και εντελώς ενδεικτικά, τους Δημ. Αβραμόπουλο, Νικ. Κακλαμάνη, Αλ. Παπαδόπουλο, Γ. Σούρλα, Μαρ. Γιαννάκου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο.
3. Βουλευτές που έχουν κάνει καταγγελίες και γνωρίζουν τα συμβαίνοντα από συμμετοχές τους σε επιτροπές ή δικές τους έρευνες. Ενδεικτικά προτείνουμε τους κ.κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, Παναγιώτη Κουρουπλή, Δημήτρη Παπαδημούλη, Θανάση Λεβέντη, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
4. Στελέχη νοσοκομείων, όπως ο διευθυντής του «Ευαγγελισμού» Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο διευθυντής του «Αγία Ολγα» Ελευθέριος Ανευλαβής.
5. Τους αρμοδίους του ΣΔΟΕ διά του επικεφαλής κ. Καπελέρη, οι οποίοι ερεύνησαν και εντόπισαν λογαριασμούς εκατομμυρίων γιατρών αλλά και κυρίως για την έρευνα στους λογαριασμούς της ιατρού Μάρθας Καραβέλα.
6. Τον πρόεδρο του «Ερυθρού Σταυρού» και πρόεδρο των νοσοκομείων «Ερυθρός Σταυρός» και «Ερρίκος Ντυνάν».
7. Την προαναφερομένη γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Αθηνά Δρέττα.
8. Τον πρώην υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, ο οποίος έκανε δημόσιες καταγγελίες για συνεχιζόμενο φαγοπότι στον χώρο της Υγείας.
9. Τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος κατά τις πληροφορίες εντόπισε σωρεία παρανομιών στον οικονομικό έλεγχο των νοσοκομείων.
10. Οσους άλλους μάρτυρες θα προκύψουν κατά τη συνεχιζόμενη δημοσιογραφική μας έρευνα, αλλά και τη δική σας και ιδίως από δημοσιογράφους, πολλοί εκ των οποίων κατά καιρούς έχουν κάνει σπουδαίες αποκαλύψεις.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ,
ΧΑΡΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ,
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
.paraskhnio.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στους τοίχους των σχολείων θα γράφει... Αrpa Cola
Εταιρεία διαφημίζει τις «δωρεάν» υπηρεσίες της για «επισκευές» σε σχολεία, απαιτώντας την αποκλειστική προβολή της στους τοίχους και τους πίνακες ανακοινώσεων!


Σε σχολεία του Πειραιά μοιράστηκε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας «Connect Advertising», που τάζει «δωρεάν επισκευή και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Πανεπιστήμια) των περιοχών: Πειραιά, Αγίας Σοφίας, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Δραπετσώνας, Περάματος και αργότερα όλης της Αττικής»! Η εταιρεία δηλώνει ότι... προσφέρει χαρτί εκτύπωσης, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους, σφουγγάρια, καλάθια αχρήστων, κάδους ανακύκλωσης, καρέκλες, θρανία, λάμπες, τζάμια, κουρτίνες πετρέλαιο, σεμινάρια, εκδρομές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ολα αυτά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα κάνει για να... βάλει το «λιθαράκι» της «στην προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου για την εξυγίανση και ανανέωση των συνθηκών στα ελληνικά σχολεία»!

Στους όρους, όμως, της συμφωνίας που προτείνεται στα σχολεία αποκαλύπτει ότι το κέρδος είναι αυτό που κινεί τη «χορηγία»: «Με τη δωρεάν παροχή της εξωτερικής - εσωτερικής επισκευής, βαφής της τοιχοποιίας του σχολείου παρέχεται η δυνατότητα της προβολής του χορηγού επάνω στην τοιχοποιία, σε διάσταση που δεν υπερβαίνει το 10% της συνολικής επισκευής», ενώ το όνομα της επιχείρησης «παρουσιάζεται στον πίνακα ανακοινώσεων και γίνεται αναφορά στη χορηγία». Επιπλέον, «ουδεμία άλλη εταιρεία, οργανισμός, σύλλογος ή ό,τι άλλο, ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα (εξαιρούνται οι δημόσιες δαπάνες που προέρχονται από κρατικές επιχορηγήσεις) επιτρέπεται με οποιαδήποτε μορφή χορηγίας, προσφοράς ή ό,τι άλλο, να παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες, χωρίς τη γραπτή αίτηση της "Connect Advertising"». Το συμφωνητικό έχει επταετή διάρκεια.

Στο σχολείο της «αγοράς», που κατασκευάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τέτοιες «χορηγίες» θα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη εταιρεία προσπαθεί να αξιοποιήσει το γεγονός πραγματικών ελλείψεων στα σχολεία για να εμφανιστεί «χορηγός» ενώ μόνη επιδίωξή της είναι το κέρδος. Σ' αυτό το φόντο οι εταιρείες θα εμφανίζονται όλο και περισσότερο σαν «ευεργέτες» και θα απαιτούν και παρέμβαση προοπτικά και στο πρόγραμμα σπουδών, για να συνδέσουν το σχολείο με την «αγορά»...

Πηγή: "Ριζοσπάστης"