ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.5.11

Αμορτισέρ Λοβέρδου στον δρόμο για το Γουδί

Στην πιο επικίνδυνη φάση έχει πλέον μπει η χώρα, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε απόλυτη παράλυση, την τρόικα να καταφθάνει για να συναντήσει την διάλυση, τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σε συντονισμένη επίθεση και το κυβερνητικό δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου να κάνει το παν για να επιτείνει την σύγχυση και την αβεβαιότητα.

Μετά την υπουργική εξαφάνιση της προηγούμενης Παρασκευής, που πυροδότησε ένα νέο κύκλο αστάθειας και ενίσχυσε τα σενάρια του περιοδικού «Σπήγκελ», χθες ήταν η σειρά του πρωθυπουργού να αποσταθεροποιήσει το ήδη ασταθές κλίμα, ανακοινώνοντας για σήμερα συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκαλώντας φήμες περί πρόωρων εκλογών.

Είχε προηγηθεί η «βόμβα» Λοβέρδου, που με μια κίνηση πολλαπλής ανάγνωσης, αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από την αποτυχημένη κυβερνητική πορεία, ασκώντας έμμεσα κριτική  στους «νεφελώδεις» χειρισμούς του υπουργού των Οικονομικών, σχετικά με την άτυπη συνάντηση του Λουξεμβούργου, αλλά και ζητώντας τις υπογραφές όλων των υπουργών και αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λοβέρδος διαφωνεί με την «επίσημη» κυβερνητική πολιτική – τον Οκτώβριο του 2010 είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία - αλλά αυτή τη φορά έθεσε τον εαυτό του «στη διάθεση του πρωθυπουργού», δίκην παραιτήσεως.

Η απρόσμενη κίνηση του κ. Λοβέρδου έχει δύο εξηγήσεις:

Είτε βλέπει τον κίνδυνο να υποστούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης τα επίχειρα της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, οπότε θέλησε να αποστασιοποιηθεί εγκαίρως – άλλωστε, όταν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει υπέρ της εξεταστικής για την οικονομία, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Real News, πως «αν δεν τα καταφέρουμε πάμε σε νέο Γουδί, όχι στους στρατώνες, αλλά στη Βουλή».

Είτε λειτούργησε ως «αμορτισέρ», λαμβάνοντας μέρος στο επικοινωνιακό παιχνίδι, για να απορροφηθούν οι κραδασμοί από το φιάσκο του Λουξεμβούργου, αλλά και για να αποσπαστεί η προσοχή από την (αναμενόμενη) νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor's σε «Β» (για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) και «C» (για την βραχυπρόθεσμη).

Αυτό, σε συνδυασμό με την χθεσινή προαναγγελία νέων υποβαθμίσεων από τους άλλους δύο οίκους, τον Fitch και τον Moody’s, θα ήταν χωρίς αμφιβολία το χθεσινό πρώτο θέμα συζήτησης. Και ουσιαστικά θα αποτελούσε την χαριστική βολή για το οικονομικό επιτελείο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το θέμα έπεσε στα μαλακά και κυρίως, ελέω Λοβέρδου, δεν αναδείχθηκε (για άλλη μια φορά) ο λόγος για τον οποίο δεν σταματούν να μας υποβαθμίζουν μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της 11ης Μαρτίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης – 25ης Μαρτίου, οπότε και έγινε αποδεκτή επισήμως η προοπτική μιας χώρας-μέλους να χρεοκοπήσει.

Χάρη σε διάφορα προπαγανδιστικά τερτίπια και χτες δεν στάθηκε δυνατόν να αναδειχθούν οι πραγματικοί λόγοι της καταστροφής. Αυτοί περιελήφθησαν και αυτή τη φορά στην ανακοίνωση της Standard and Poor's, αλλά εξακολουθούν να περνούν απαρατήρητοι:

Σύμφωνα με το κείμενο ανακοίνωσης του οίκου, «η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι ενισχύεται μεταξύ των κυριότερων κρατικών δανειστών της Ελλάδας στην ευρωζώνη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των διμερών δανείων ύψους 80 δισ. ευρώ».

Αλλά και ο οίκος Moody’s εξήγησε χθες τους λόγους για τους οποίους απειλεί με νέα υποβάθμιση: Πρώτον, τις αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών μεγεθών, κυρίως τη σημαντική προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010. Δεύτερον, την αυξημένη αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο δυνητικών καθυστερήσεων στην επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τρίτον, τις ανησυχίες για την πιθανότητα και τις συνέπειες μίας καθυστερημένης και ασθενέστερης οικονομικής ανάκαμψης.

Αναφέρεται μάλιστα ότι είναι δυνατή μία υποβάθμιση κατά πολλές βαθμίδες, εφόσον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το χρέος της Ελλάδας να μην είναι βιώσιμο, καθώς στην περίπτωση αυτή θα αυξανόταν σημαντικά ο κίνδυνος αναδιάρθρωσής του.

Μέσα στον θόρυβο και την γενική χθεσινή σύγχυση, όμως, στάθηκε δυνατόν να εκδώσει το υπουργείο των Οικονομικών ανακοίνωση, όπου ψευδώς αναφέρεται πως οι υποβαθμίσεις έρχονται εν αιθρία, καθώς, όπως μας λένε, δεν έχει προστεθεί καμιά πληροφορία και καμιά απόφαση που να επιδεινώνει την κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση πριν από έναν μήνα.

Κάνει μάλιστα και υποδείξεις το υπουργείο των Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι «οι αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης πρέπει να βασίζονται πάνω σε στοιχεία, αποφάσεις και πραγματική αξιολόγηση ως προς τα ουσιαστικά δεδομένα κάθε οικονομίας».

Παριστάνουν δηλαδή οι οικονομικοί εγκέφαλοι ότι στο μεταξύ δεν έχει συμβεί τίποτε! Ενώ μόλις στις 26 Απριλίου δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Eurostat το ύψος του ελλείμματος, αναθεωρημένου προς τα πάνω και οπωσδήποτε εκτός προβλέψεων, αφού βρέθηκε στο 10,5%!

Παριστάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν συνέβη τίποτε όταν την περασμένη Παρασκευή εξαφανίστηκε από προσώπου γης για πέντε ώρες, ενώ υπήρχε άτυπη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, καθώς και το γνωστό δημοσίευμα του «Σπήγκελ».

Παριστάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν οργιάζουν οι φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και η βεβαιότητα περί μη βιωσιμότητας του χρέους μας και οι δηλώσεις επιφανών οικονομολόγων περί βεβαίας αναδιάρθρωσης. Στα όσα λέει ο δαιμονοποιημένος Ρουμπινί που και χθες με δηλώσεις του στον «Ιντιπέντεντ» είπε πως η Ελλάδα «έχει διαβεί το κατώφλι», έχει από μέρες προστεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Στίγκλιτς.

Το σουρεαλιστικό σκηνικό χθες συμπληρώθηκε από την ομιλία του υπουργού των Οικονομικών στο περί κρατικής διαφθοράς συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας, όπου έλαβε μέρος σε πάνελ με θέμα… Φορολογικό σύστημα και ακεραιότητα! Αλλά και από την είδηση ότι έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα του Σπήγκελ!

Και βέβαια, από την ομιλία (στο περί διαφάνειας συνέδριο, βεβαίως) της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, που υπογράμμισε πως «σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο ερχόμαστε όλοι προ των ευθυνών μας», στέλνοντας το μήνυμα πως «το καράβι δεν μπορεί να το πάει μόνος του ο πρωθυπουργός και στο πλήρωμα να υπάρχει σπαραγμός».

Με τη διαφορά ότι ο καπετάνιος δεν ασχολείται με το πλήρωμα. Κυβερνά το καράβι μόνο με τον ύπαρχο. 

Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: