ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.5.11

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Η τρόικα απαιτεί απο τον Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο – Οι όροι των πιστωτών

Η τρόικα απαιτεί απο τον Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο – Οι όροι των πιστωτών
Η τρόικα θα απαιτήσει απο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο. Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος και άμεσος όρος που θέτει η Ευρωπαική Ένωση προκειμένου να μας «διευκολύνει» εκταμιεύοντας  αυτή την την δόση του δανείου μας, είναι να υπογράψει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Μνημόνιο (το μεταλλαγμένο παληό Μνημόνιο το οποίο θα τροποποιηθεί επι το ρεαλιστικότερον, θα ενισχυθεί με νέα κεφάλαια και θα επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής του).
Εκτός αυτού του όρου ο οποίος είναι και απαράβατος για τους ευρωπαίους, οι πιστωτές πιέζουν επίσης για τα εξής:
Πρώτον να ενταχθεί η προς αποκρατικοποίηση περιουσία του Δημοσίου σε ένα σύστημα εγγυήσεων δηλαδή σε μια εταιρία η οποία θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς και να πουλήσει την περιουσία. Η εταιρία  θα διευθύνεται μεν απο έναν Έλληνα, αλλά θα ελέγχεται απο ένα σχήμα διεθνών τραπεζών ή διεθνών οργανισμών.
Δεύτερον, να ψηφισθεί ένας νόμος αντίστοιχος με αυτόν που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σημίτη στους Ολυμπιακούς ώστε να προχωρήσει χωρίς εμπλοκές η πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Ο νόμος αυτός θα παρακάμπτει όλους τους άλλους και θα στηρίζεται στο οτι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έτσι πιστεύει η τρόικα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα πάσης φύσεως εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στις αποκρατικοποιήσεις με πρώτο και κύριο την ατολμία των Ελλήνων βουλευτών.
Τρίτον η τρόικα πιέζει για την τοποθέτηση Επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία ή εν πάσει περιπτώσει ενός Κεντρικού Επιτρόπου στην κυβέρνηση ο οποίος θα παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των κυβερνητικών αποφάσεων ώστε να υλοποιηθούν τα συμφωνημένα τα οποία μέχρις στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.
Απο ελληνικής πλευράς – πράγμα που δεν έχει και πολύ σημασία υπο αυτές τις συνθήκες – αναμένεται οτι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό στον οποίο το βέβαιον είναι οτι θα παραμείνουν στην κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Παρόλο που ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πέτυχε μέχρι στιγμής τίποτα πέραν του να βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, οι εταίροι «συνεννοούνται» μαζί του και τον θέλουν ώς ενδιάμεσο στην διαχείριση της χώρας.
Τι θα κάνει ο Σαμαράς;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες απο το πολιτικό ρεπορτάζ ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο πρόκειται να «θέσει όρους» στην τρόικα, τους οποίους η τρόικα «θα αποδεχθεί» προκειμένου ο Σαμαράς να υπογράψει το Μνημόνιο. Παρόλο που ο κ. Σαμαράς αναμένεται να «κάνει τον δύσκολο», δεν μπορεί να αποφασίσει να μην υπογράψει όταν η υπογραφή του συνδέεται με την εκταμίευση αυτής της δόσης του δανείου και με την πτώχευση της χώρας.
Σημειώνεται οτι το Μνημόνιο δεν το έχει υπογράψει ούτε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά μόνο «τοποτηρητής» υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος ούτως ή άλλως υπάγεται στη «θυγατρική» της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζα της Ελλάδος.
Αντίθετα, το μνημόνιο της Πορτογαλίας, το υπέγραψε εκτός απο τον Υπουργό Οικονομικών της και τον Πρέοδρο τηςΚεντρικής της Τράπεζας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με λίγα λόγια, οι ευρωπαίοι αποφάσισαν να επιβάλλουν τη συναίνεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αφού οι πολιτικοί μας δεν είχαν την ωριμότητα να την πετύχουν μόνοι τους.
Όσον αφορά στο νέο μνημόνιο αυτό που τελικά επικρατεί, είναι οτι θα γίνει ένας συνδυασμός νέας χρηματοδότησης και επιμήκυνσης κάποιων ομολόγων μας, ώστε να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις που χρωστάμε, αλλά δεν θα γίνει – τώρα τουλάχιστον το «κούρεμα» των ομολόγων μας.
Η τρόικα έχει διαπιστώσει οτι  «η φοροδοτική ικανότητα» των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και ήρθε η ώρα περιορισμού του κόστους του δημοσίου τομέα. Αυτό όμως είναι ένα έργο το οποίο αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί να εκτελέσει λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους, της διπαλοκής των συμφερόντων του κόμματος και της δημόσιας διοίκησης και λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης. Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες, οι ευρωπαίοι απαιτοιύν την πολιτική συναίνεση στο Μνημόνιο, την ψήφιση του νόμου «έκτακτων συνθηκών»  και τις παραχωρήσεις διοικητικών καθηκόντων σε δικούς τους εκπροσώπους.

Γρηγόρης Νικολόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: