ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.9.11

Οι άγνωστες πλευρές του «ναυαγίου» με την Τρόικα

 



Οι άγνωστες πλευρές του «ναυαγίου» με την Τρόικα
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπέρβαση του στόχου στις κοινωνικές δαπάνες προκάλεσαν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την αιφνιδιαστική αποχώρηση της τρόικας στην Αθήνα. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι δύο πλευρές κατάλαβαν ότι ήταν αδύνατο να επέλθει συμφωνία αφού η τρόικα επέμενε στην άμεση λήψη ισοδύναμων μέτρων σοκ, κάτι που αρνήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση προκάλεσαν οι διαρροές από στελέχη της τρόικας στο Ρόιτερς, ότι η 6η δόση δεν είναι βέβαιον ότι θα καταβληθεί.


Το πρώτο συμπέρασμα από αυτήν την εξέλιξη είναι, ότι η προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να πείσει την τρόικα, ότι η δημοσιονομική απόκλιση οφείλεται στην ύφεση και να πετύχει μια χαλάρωση του στόχου για το έλλειμμα (δηλαδή να δεχτεί η τρόικα να κλείσει ο προϋπολογισμός με μεγαλύτερο έλλειμμα και να δώσει το πράσινο φως για την έκτη δόση έπεσε στο κενό).  Οι ελεγκτές ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν μια μικρή απόκλιση, για την διαφορά ύψους 1 δις ευρώ που προέκυπτε όμως ζητούσαν πρόσθετα μέτρα και μάλιστα στον τομέα των δαπανών, δηλαδή ή περικοπές συντάξεων, ή απολύσεις και μάλιστα άμεσα. ΣΕ συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος τα αρνήθηκε. Το κλίμα έγινε πολύ βαρύ. Ο υπουργός Οικονομικών διαπιστώνοντας το αδιέξοδο, είπε ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο. Κατόπιν τούτου τα στελέχη της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα και ότι πλέον η απόφαση περνάει σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της ΕΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές ήταν διχασμένοι και αναμεταξύ τους. Ο Τόμσεν του ΔΝΤ ήταν διατεθειμένος να αποδεχτεί μια πιο μεγάλη απόκλιση από το στόχο για το έλλειμμα (7,6% του ΑΕΠ για το 2011) οι άλλοι δύο όμως ζητούσαν πιετσικά πρόσθετα μέτρα και πιθανόν να μην διέθεταν και πολιτική κάλυψη για να συναινέσουν σε τέτοιες αποκλίσεις.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα μετά από δέκα ημέρες και αφού υπάρξει νεα επεξεργασία των αποκλίσεων σε τεχνικό επίπεδο και πολιτική συμφωνία  για την εξεύρεση λύσης. Θα γίνει όμως έτσι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετατέθηκε η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που επρόκειτο να εκταμιευθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, επειδή στην αρχική ημερομηνία δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση του Τόμσεν. Όλα αυτά όμως αναμένεται να προκαλέσουν νέα υστερία στις αγορές και ενδεχομένως, αναταραχή και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: