ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.9.11

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΑΡΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΜΠΕΝΙ

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Έντονες επιφυλάξεις εκφράζουν οι παράγοντες της αγοράς στις διάφορες κυβερνητικές εξαγγελίες και εκτιμήσεις, καθώς πολύ συχνά η μία διαψεύδει την προηγούμενη, ακόμη και μέσα στην ίδια εβδομάδα! «Όλα αυτά δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση σταθερού κλίματος, αλλά αντίθετα εντείνουν τις ανησυχίες των οικονομικών παραγόντων», υποστηρίζουν κύκλοι της αγοράς.
Βέβαια, όλοι αναγνωρίζουν πως το γενικότερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο και πολλά αλλάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η τόσο συχνή και τόσο χαρακτηριστική διάψευση προβλέψεων μέσα σε περίοδο λίγων μηνών (ή ακόμη και μόλις λίγων ημερών) είναι ένας πρόσθετος παράγοντας ανησυχίας για τα στελέχη των επιχειρήσεων, τους επενδυτές αλλά και τους πολίτες γενικότερα.
Αμέσως παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.
—Ανάπτυξη
Ιούνιος 2011: Κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματός της, η κυβέρνηση προέβλεψε ύφεση για το 2011 της τάξεως του 3,5% (με βάση το έντονα αρνητικό α΄ εξάμηνο, ουσιαστικά μιλούσε για σταθεροποίηση της οικονομίας στο δεύτερο μισό του έτους), παρά τις ενστάσεις των αναλυτών πως τα νέα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση.
2ο δεκαήμερο Αυγούστου: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος είχε αναφέρει πως η πτώση του φετινού ΑΕΠ θα μπορούσε να φτάσει έως και το 5,3%.
22 Αυγούστου: Ο υπουργός συναντιέται με στελέχη επιχειρήσεων που θα μετάσχουν στο Road Show το οποίο διοργανώνει το Χ.Α. στο Λονδίνο, λέγοντάς τους πως μπορεί η φετινή ύφεση να φτάσει έως και το 5,3%, αλλά θα είναι θετικό το ΑΕΠ του 2012. Επιχειρηματολογεί μάλιστα υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης.
26 Αυγούστου: Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας στον κ. Τσίπρα στη Βουλή, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κυλήσει και το 2012 με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης…
— Επενδύσεις – Fast Track
Φθινόπωρο 2010: Η κυβέρνηση ανακοινώνει το σύμφωνο κατανόησης για επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από το Κατάρ, τα projects του Ελληνικού και του Αστακού φαίνεται να μπαίνουν σε προτεραιότητα και ο κ. Χ. Παμπούκης (που αναλαμβάνει το «τρέξιμο» των παραπάνω) δηλώνει αισιόδοξος, παρουσιάζοντας τη διαδικασία του Fast Track και αναμένοντας εξελίξεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
23 Αυγούστου: Η επένδυση του Αστακού έχει ναυαγήσει προ καιρού. Ο κ. Χ. Παμπούκης δηλώνει στην τηλεόραση της ΝΕΤ πως προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς η υπόθεση των Fast Track και εκφράζει την αισιοδοξία του για την υπόθεση του Ελληνικού (μίλησε για τρίμηνη καθυστέρηση που προέκυψε, αλλά τώρα…).
24 Αυγούστου: Ο κ. Χ. Παμπούκης παραιτείται από την κυβέρνηση και οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως επιχείρησε «ηρωική έξοδο» ενόψει των αναμενόμενων εξελίξεων γύρω από την υλοποίηση των projects που είχε αναλάβει…
Έτσι, η πλέον σημαντική επένδυση που διαφαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί από το Κατάρ στον τραπεζικό τομέα έγινε κατόπιν ενεργειών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
— Τράπεζες
1ο 15νθήμερο Αυγούστου: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την πολιτική της Ιρλανδίας σε σχέση με τις τράπεζες (υπονοώντας, προφανώς, που δεν θα τις «κρατικοποιήσει»).

23 Αυγούστου: 
Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει πως, σε περίπτωση όπου οι τράπεζες προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από τις αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι κοινές και όχι προνομιούχες.
26 Αυγούστου: Η UBS αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα τραπεζικά κεφάλαια είναι πολύ σπάνια στις μέρες μας», αναλύοντας επί μακρόν το σενάριο καταφυγής των ελληνικών τραπεζών στο ΤΧΣ, συμπληρώνοντας ότι «όσο μικρότερες οι τιμές των τραπεζών τόσο μεγαλύτερη η διάχυση για τους μετόχους»…
Όσο για τον κ. Βενιζέλο, μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε πως παραμένει ο στόχος οι τράπεζες να έχουν μέχρι το τέλος του έτους core Tier 1 στο 10%, κάτι που δεν είναι ευχάριστο για τους μετόχους, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει.
«Υπενθύμισε», μάλιστα, ότι υπάρχουν διαθέσιμα και τα 30 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…
Τώρα, το ότι η Alpha Bank και η Eurobank φαίνεται να τα κατάφεραν δείχνει να εξέπληξε το κυβερνητικό επιτελείο.
— Το μνημόνιο
Αμφίσημη είναι, επίσης, κατά καιρούς η θέση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το μνημόνιο. Αρκετές φορές (και συνήθως λίγο πριν από την εκάστοτε έλευση της τρόικας) αφήνει να διαρρεύσει ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο και πως η δανειακή (και όχι μόνο) αυτή σύμβαση θα πρέπει να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης και να τροποποιηθεί.
Στη συνέχεια, βέβαια, η κυβέρνηση αλλάζει ρότα και εμμένει στην πιστή τήρηση του μνημονίου.
— Αποκρατικοποιήσεις
Ιούνιος: Στο μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου, η κυβέρνηση (και προσωπικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος) ανέλαβε δέσμευση να προχωρήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ και τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι ανά τρίμηνο.
Ιούλιος: Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου θεωρεί ανέφικτο τον στόχο των 50 δισ. ευρώ.
Αύγουστος: Ευρεία σειρά αλλαγών στον… χρονισμό των αποκρατικοποιήσεων, με την κυβέρνηση πάντως να ισχυρίζεται πως η πολιτική της στο θέμα αυτό δεν μεταβάλλετα
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: