ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.9.11

Ο ΤΕΤΡΑΓΟΝΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΕΦΑΝΘΗ....


Στο δρόμο 1500 ασθενείς με Αλτσχάϊμερ, αυτισμό (κ.α) αλλά και 3050 εργαζόμενοι!

Έγγραφο-σοκ του Υπουργείου Οικονομικών (φωτό) στις 26.8.2011 οδηγεί χωρίς καμία προειδοποίηση και συνεννόηση, σε άμεσο κλείσιμο 210 κοινοτικών μονάδων ψυχικής υγείας (83 οικοτροφεία, 16 ξενώνες, 32 προστατευμένα διαμερίσματα, 42 κέντρα ημέρας, 13 κινητές μονάδες, 2 κέντρα Αλτσχάιμερ, 6 κέντρα ημέρας αυτισμού, 16 άλλες εξειδικευμένες μονάδες και προγράμματα) που λειτουργούν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Αυτό σημαίνει ότι κανείς δε ξέρει ποια θα είναι η τύχη των 1500 ασθενών που φιλοξενούνται και δέχονται υπηρεσίες, καθώς είτε θα βρεθούν στο δρόμο, χωρίς φροντίδα, ή θα χρειαστεί να επιστρέψουν στα ψυχιατρεία. Το κλείσιμο συνεπάγεται βέβαια και την απόλυση 3050 επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καθώς στα ΝΠΙΔ δεν υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων, όπως οι μετατάξεις ή η «εφεδρεία» που συζητούνται αλλού.

 Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει, λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς, τη μείωση των εγκεκριμένων προϋπολογισμών των φορέων κατά 37εκατ. ευρώ. Σε συνάρτηση με μία μείωση 7 εκ. ευρώ που έχει γίνει ήδη, συνεπάγεται μια συνολική περικοπή της τάξης του 52,5%.

Οι φορείς αυτοί υλοποιούν εδώ και 30 χρόνια σχεδόν ένα πολύ μεγάλο μέρος του προγράμματος Ψυχαργώς και παρέχουν ένα σημαντικό μέρος των δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι Μονάδες αυτές έχουν μια πανελλαδική διασπορά και σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν αυτόνομα ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές (π.χ. οι κινητές μονάδες σε Φωκίδα, Κυκλάδες, Έβρο, Κεφαλονιά και Κοζάνη).

Η απόφαση στερείται πολιτικής, οικονομικής και ηθικής λογικής και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις περί στήριξης του συστήματος ψυχικής υγείας από τον Υπουργό Υγείας. Το Σύστημα Ψυχικής Υγείας αντιμετώπισε ήδη μια παρατεταμένη κρίση την πενταετία 2004-2009, δηλαδή πριν τη δημοσιονομική κρίση, λόγω πολιτικών επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης και παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας τόσο προς τους ενήλικες όσο και προς τους έφηβους και τα παιδιά, δυστυχώς συρρικνώθηκε βίαια. Η κατάσταση αυτή καθήλωσε τους προϋπολογισμούς των μονάδων στα επίπεδα του 2005 με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η κρίση αυτή οδήγησε την Ελλάδα σε μια αυστηρή επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αυτή περιγράφηκε στο Σύμφωνο με τον Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Σπίντλα στις 7-4-2009. Στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής είχε συνδράμει τότε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη διοργάνωση της Εθνικής Διαβούλευσης για τη Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στις 29 Μαρτίου 2009.

Στο πλαίσιο αυτό και υπό το πρίσμα της διογκούμενης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με το διπλασιασμό των αυτοκτονιών και την κατά 25% αύξηση των καταθλίψεων, το Δίκτυο δηλώνει ότι οι περικοπές που αποφασίστηκαν θα οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας όλων των μονάδων, σε απολύσεις έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού και σε τεράστια κενά παρεχόμενων υπηρεσιών με αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την ακύρωση του προγράμματος Ψυχαργώς. Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι το άνοιγμα ξανά πολλών ψυχιατρείων, η αύξηση των αυτοκτονιών και η δημιουργία μεγάλου αριθμού αστέγων.

Πέρα από το κοινωνικό και θεραπευτικό έγκλημα που θα συντελεστεί, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη διεθνή κατακραυγή και
 τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαιτήσει την επιστροφή των 1,4 δισεκατομμυρίων Ευρώ που έχει χρηματοδοτήσει την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.

Η κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και η μη απόκριση του Υπουργείου σε δεκάδες επιστολές και ενοχλήσεις του Δικτύου επιβάλει να προχωρήσουμε μαζί με τους εργαζομένους, τους ασθενείς και τις οικογένειες σε
 συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10 το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε επίσημη καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη Βουλή, τον Συνήγορο του Πολίτη και όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις για την Ψυχική Υγεία.

Ζητάμε:
-Άμεση ανάκληση της παραπάνω απόφασης
 με ακύρωση της περικοπής των 36,8 εκατ. Ευρώ.
-Ακριβή προσδιορισμό της από εδώ και περά στρατηγικής.
-Εξασφάλιση της συνέχισης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της παροχής ποιοτικής φροντίδας στους ψυχικά πάσχοντες .
 
Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του Δικτύου ΑΡΓΩΣ
Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,
Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου ΑΡΓΩΣ,
Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής
Τηλ. επικοινωνίας: 6944291331

Δεν υπάρχουν σχόλια: