ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.10.11

Εφιαλτικές εκτιμήσεις για το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Δύο ειδήσεις βγήκαν χθες από την έκθεση της τρόικας για την Ελληνική οικονομία, η οποία και παρουσιάζεται σήμερα στο Eurogroup.

H μια είναι ότι η τρόικα προτείνει την άμεση εκταμίευση της έκτης δόσης το συντομότερο δυνατόν.
Η άλλη είναι ότι η Κομισιόν , η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στέλνουν σήμα κινδύνου για το χρέος και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα η έκθεση περιλαμβάνει εκτιμήσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν εφιαλτικές για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα 385 δισ. ευρώ ή 181,4% του ΑΕΠ το 2012 , ενώ υπερβαίνει τα 420 δισ. ευρώ ή το 198% του ΑΕΠ! Αν παράλληλα συνεκτιμηθούν τα δάνεια με εγγυήσεις που θα κληθεί να πληρώσει το Δημόσιο.
Για το έλλειμμα η έκθεση προβλέπει πτώση κάτω του 3% του ΑΕΠ όχι νωρίτερα από το 2014. Για το 2011 η τρόικα βλέπει έλλειμμα στο 8,9% κοντά στις εκτιμήσεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού (εκτίμηση για έλλειμμα 8,5%).
Επισημαίνεται ότι μόνο για φέτος η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα ύψους 19,5 δισ. ευρώ , ενώ εκκρεμούν προς διευκρίνιση πρόσθετα μέτρα 8,2 δισ. ευρώ για την διετία 2013 – 2014. Η συνολική προσαρμογή αγγίζει τα 62 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014.
Κατά τα άλλα η έκθεση εντοπίζει σοβαρές καθυστερήσεις σε μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, ενώ ζητά πολιτική συναίνεση για την πιο γρήγορη εφαρμογή τους.
Επίσης «μαύρες» είναι οι προβλέψεις για την ανεργία , την οποία και τοποθετεί στο 17,5 για το 2013 -2014, ενώ σύμφωνα με την έκθεση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν αναμένεται πριν το 2013. Για φέτος η ύφεση θα κυμανθεί στα επίπεδα του 5,5% και για το 2012 στο 2,8%.
Αξίζει να επισημανθεί πως χθες κυκλοφορήσαν πληροφορίες που έφεραν το ΔΝΤ να είναι σε κόντρα με την ΕΕ , καθώς φέρεται ότι θεωρεί αισιόδοξες ακόμα και αυτές τις προβλέψεις για το χρέος. Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν από το ίδιο το ταμείο.
Πάντως η έκθεση αυτή αναμένεται να αποτελέσει το πάτημα για το επιπλέον κούρεμα του ελληνικού χρέους που σχεδιάζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: