ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.11.12

Πρώτα η μοιρασιά, μετά η δόση, λένε στον Σαμαρά

Πρώτα η μοιρασιά, μετά η δόση, λένε στον Σαμαρά
Ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζιού συστήματος, η διανομή της μεγάλης επιχειρηματικής πίτας των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων κρατικών προμηθειών  και η κατανομή των κονδυλίων που θα διατεθούν τα απόμενα χρόνια στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, είναι η πραγματική ουσία των "τεχνικών ζητημάτων", στα οποία  φαίνεται ότι σκοντάφτουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας  για τη διευθέτηση του προβλήματος χρέους και την εκταμίευση της δόσης του δανείου.  Ενας ευρωπαϊκός "καυγάς για το (ελληνικό) πάπλωμα" βρίσκεται σε εξέλιξη  και από την εκβαση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό  πότε και ποιά λύση θα δοθεί.
Το θέμα ετέθη απερίφραστα  κατά τις συζητήσεις στο Eurogroup και το μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ήταν σαφές: Πρώτα θα συμφωνηθεί ατύπως ένα γενικό πλάνο κατανομής των αποκρατικοποιήσεων και της υπόλοπης "πίτας" και μετά θα δοθεί το πράσινο φώς για την εκταμίευση της δόσης  και θα υπάρξει συμφωνία για  συνολική λύση.
Το ζήτημα αυτό καλείται να διαχειρισθεί τώρα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, που πραγματοποιεί επαφές στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ηγέτες του σκληρού πυρήνα τις ευρωζώνης. Τα περιθώρια  χειρισμών είμαι περιορισμένα,  καθώς από την πλευρά των Ευρωπαίων οι όροι είναι ξεκάθαροι, ενώ οποιαδήποτε δέσμευση αναλάβει θα μπορεί να την υλοποιήσει μόνον με τη συγκατάθεση των κυβερνητικών εταίρων του.
Θέσεις, απόψεις και τακτικές ευρωπαϊκών κυβερνήσεων  διαμορφώνονται σε συνάρτηση με οικονομικά συμφέροντα  των χωρών τους  και με τις επιδιώξεις  ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων τους, που  προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, αξιοποιώντας δυνατότητες και ευκαιρίες.
Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται από τη Γερμανία, η οποία παρεμβάλει συνεχώς προσκόμματα, επιμένει στην αντιπαράθεση με το ΔΝΤ και τραινάρει τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να επιτύχει τα μεγαλύτερα δυνατά "ανταλλάγματα".
Πρώτος στόχος  των γερμανικών συμφερόντων είναι η άλωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο θεωρούν παραδοσιακά "γαλλοκρατούμενο", λόγω της ισχυρής παρουσίας γαλλικών χρηματοπιστωτικών ομίλων στην ελληνική αγορά.  Στο επίκεντρο του  ενδιαφέροντος η Εθνική Τράπεζα, για την οποία όπως αποκάλυψε χθες το Sofokleousin.gr,  στήνει πολιορκητικό κλοιό η Deutsche Bank.
Στο στόχαστρο των Γερμανών βρίσκονται επίσης ο ενεργειακός τομέας, τα μεγάλα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα - όπου ο εκσυγχρονισμός θα γίνει με γερμανική "τεχνική βοήθεια¨και επίβλεψη - οι κατασκευές και οι κρατικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών.
Οπω διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα,  ιδιάιετερο ενδιαφέρον δε΄θιχνει η γερμανική κυβέρνηση και για την προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες προαγματοποούν πωλήσεις πολλών δισ, ευρώ στην ελληνικη αγορά,  κυρίως  προς τον δημόσιο τομέα (νοσοκομεία, ΕΣΥ, ασφαλιστικά Ταμεία).
Στον ενεργειακό τομέα, πέραν των σχεδίων για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγε΄ς (πρόγραμμα "Ηλιος" κλπ), το ενδιαφέρον εστιάζεται στην μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την εκχώρηση τομέων εργασιών της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
 Το Βερολίνο πιέζει ήδη από καιρό για τη συναψη συμφωνιών που θα αφορούν τη δημιουργία νεων ενεργειακών μονάδων, την εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων και τη διανομή ενέργειας.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: