ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.11.12

Εκβιασμοί κορυφής με φόντο την Ελλάδα

Εκβιασμοί κορυφής με φόντο την Ελλάδα
Τα έχει όλα η τρίτη προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας. Διαπραγματεύσεις, παρασκηνιακές συζητήσεις, συμβιβασμούς, εκβιασμούς και υποχωρήσεις. Στο προσκήνιο η κόντρα Ευρωζώνης – ΔΝΤ, με την πρώτη υπό τις οδηγίες των Γερμανών να επιζητεί μια πρόχειρη διευθέτηση για να επανέλθει αργότερα και το δεύτερο με την απειλή αποχώρησης να επιδιώκει μια μόνιμη λύση.
Αναμετρώνται λοιπόν Μέρκελ και Λαγκάρντ με σημείο αιχμής τη συνεδρίαση του Eurogroup και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.
Ποιο θα ήταν το καλό σενάριο για τη χώρα μας;  Μηδενικά επιτόκια για τα δάνεια προς την Ελλάδα. Επιστροφή κερδών από τα ομόλογα ΕΚΤ - τραπεζών. Επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης του ελληνικού χρέους. Με κορυφαίο ζήτημα τη διαμάχη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Οι αναζητήσεις για την υπό διαμόρφωση λύση περνά μέσα από τη δραστική μείωση -έως και τον μηδενισμό- των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας, την αποποίηση των κερδών της ΕΚΤ από την πώληση ελληνικών ομολόγων σε τιμές υψηλότερες από την αγορά τους. Επίσης, δρομολογείται η εμπλοκή των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών με την παροχή των κερδών τους επί ελληνικών ομολόγων που θα δοθούν στα ίδια τα κράτη, τα οποία με τη σειρά τους θα χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα. Η μορφή αυτής της χρηματοδότησης είναι το αντικείμενο εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των 17 χωρών του ευρώ.
Παράλληλα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι προτάσεις για την επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης του ελληνικού χρέους. Με αυτά τα εργαλεία, η Ευρωζώνη εκτιμά ότι μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των περίπου 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, έως το 2014, χωρίς να απαιτηθεί νέος δανεισμός και φυσικά χωρίς νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο απορρίπτεται με συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι ομοφώνως, από τις χώρες του ευρώ.
Ωστόσο, το ΔΝΤ, με το «όπλο» της αποχώρησης από τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, διαφωνεί και επιμένει σε συνολική λύση τώρα. Η Ουάσιγκτον απορρίπτει επίσης τη θέση των Eυρωπαίων για μετάθεση του στόχου για βιώσιμο χρέος στα επίπεδα του 120% από το 2020 στο 2022.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Eυρωπαίοι εταίροι διαμηνύουν στο Ταμείο ότι με τις συνδυασμένες προτάσεις που επεξεργάζονται και οι οποίες βρίσκονται σε φάση οριστικοποίησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απολύτως έτοιμοι «να κάνουν το καθήκον τους» προς την Αθήνα και πιέζουν την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για ανάλογη θετική στάση.
«Ναυαρχίδα» της λύσης που προωθεί η Ευρωζώνη είναι η καταβολή της δόσης «μαμούθ» των 44 δισ. ευρώ με την εφάπαξ εκταμίευση των τριών δόσεων που απομένουν για το 2012 (των 31,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου, των 5 δισ. του Σεπτεμβρίου και των 8,3 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου).
Το Βερολίνο εμφανίζεται να έχει συναινέσει σε αυτή τη δόση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Πρόκειται για την ισχυροποίηση του μηχανισμού ελέγχου των στόχων του προϋπολογισμού σε φορολογικά έσοδα, δαπάνες και αποκρατικοποιήσεις, που θα ελέγχονται σε μηνιαία βάση, ώστε να αποφεύγεται ενδεχόμενος εκτροχιασμός.
Πάντως, θετικό γεγονός είναι ότι έχει αποκλειστεί πλέον η ιδέα του κλειστού λογαριασμού υπό την ΕΚΤ, αλλά προωθείται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η εκταμίευση των δόσεων στον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνεται λίγο πριν από την ανάγκη εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: