ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.11.12

Φόβοι για καραμπόλα στις Βρυξέλλες, ο Σαμαράς κατεβάζει τους τόνους

Ασυμφωνία στον προϋπολογισμό θα καθυστερήσει πολιτική λύση. Πιο κοντά στο σχέδιο-παγίδα του Σόιμπλε!!!!!!
Φόβοι για καραμπόλα στις Βρυξέλλες, ο Σαμαράς κατεβάζει τους τόνους
Μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα με αδιευκρίνιστες επιπτώσεις προκαλούν αναστάτωση στην ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες, καθώς αν και σύμβουυλοι του πρωθυπουργού τα είχαν επισημάνει εγκαίρως, η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να τα εντάξει στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς, καλλιεργώντας υπέρμετρες προσδοκίες για λύση στο Eurogroup τις Δευτέρας. Οι εμπλοκές στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό αναγκάζουν την Κομισιόν να αναδιανείμει κονδύλια, προκειμένου να ικανοποιήσει Ιταλία και Γαλλία, ενώ η επιμονή του Κάμερον φαίνεται ότι τελικά εξυπηρετεί τη Γερμανία. Όπως δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, η επίτευξη συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ φαίνεται από δύσκολη έως απίθανη.
Αν όμως δεν υπάρξει προϋπολογισμός μια σειρά από προβλήματα θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον, προκαλώντας μια μίνι ευρωπαϊκή καραμπόλα, στην οποία θα αποδωθεί η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας.
Αντιλαμβανόμενος το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, ο Αντώνης Σαμαράς αναπροσαρμόζει την επικοινωνιακή πολιτική, κατεβάζοντας τους τόνους, όπως φαίνεται και από το κεντρικό άρθρο στο site του Βήματος το οποίος τιτλοφορείται: "Αντ. Σαμαράς: Με χαμηλούς τόνους για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας".
Η επικοινωνιακή στροφή αυτή δείχνει ότι η κατάσταση περιπλέκεται και το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται, ενώ η Ελλάδα ισορροπεί σε λεπτό στρώμα πάγου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός επενδύει -σχεδόν αποκλειστικά- στη σιγουριά για την εκταμίευση της δόσης και όχι στην ολοκληρωτική πολιτική λύση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.
Όπως αποκάλυψε χθες το Sofokleousin.gr ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέρρευσε στα media σχέδιο για την εκταμίευση της δόσης βήμα, βήμα, χωρίς να προϋποθέτει συμφωνία του ΔΝΤ και πολιτική λύηση για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας προσδεθεί στο γερμανικό άρμα, εκτιμά ότι ακόμα και να μην υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, η Ευρωζώνη θα αποδεχθεί ως έσχατη προσωρινή λύση το σχέδιο Σόιμπλε, με κάποιες διαφοροποιήσεις. Έτσι θα επιτευχθεί η εκταμίευση των 44 δισ. που ζητά η ελληνική πλευρά.
Αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση Σόιμπλε, η Ελληνική πλευρά θα πιέσει για τις διατυπώσεις, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της συμφωνίας στην Ελλάδα και να επιτύχει την απαιτούμενη πολιτική νίκη - σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον.
Όπως επισημαίνει Το Βήμα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται "συγκρατημένα αισιόδοξος και ελπίζει ότι την προσεχή Δευτέρα στη νέα σύνοδο του Eurogroup θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, αλλά δεν επιθυμεί να διαμορφωθεί κλίμα υπεραισιοδοξίας και τηρεί χαμηλούς τόνους".
"Στην ελληνική αποστολή κάνουν λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση σε δυο επίπεδα, καθώς από τη μια πλευρά ο κ. Σαμαράς διεκδικεί  όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επταετία 2014-2020 και από την άλλη με συναντήσεις του στο περιθώριο της Συνόδου συζητά για το θέμα της εκταμίευσης της δόσης που όμως συναρτάται από τη συνολική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους". 
"Ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους ανέφερε την ανάγκη για άμεση εκταμίευση της δόσης με την επισήμανση πως η ελληνική πλευρά έκανε ότι τις αναλογούσε".
Βέβαια δεν κατάφερε να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ, με τους συνεργάτες του να αποδίδουν την απροθυμία της καγκελαρίου στην έλλειψη προγραμματισμού για τη συνάντηση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει γίνει δεκτός από την Κριστίν Λαγκάρντ, ούτε είχε πετύχει συνάντηση στο περιθώριο του Eurogroup...
Το Βήμα αναφέρει στις τελευταίες γραμμές του δημοσιεύματός του: "Ως εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται από την ελληνική πλευρά η διαπραγμάτευση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και τα κονδύλια που πρέπει να λάβει η χώρα μας για την επταετία 2014-2020".
Και συνεχίζει "Η χώρα μας προσήλθε με στόχο τα 20 δισ., αλλά υπήρχε πρόταση για μείωση στα 11,2 δισ. και παλεύει τώρα για να ανέβει το ποσό στα 13-15 δισ. ευρώ.  Βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι πως δεν μπορουν να υπολογιστούν τα κονδύλια με βάση το σημερινό ΑΕΠ που είναι κάτω από 200 δισ. ευρώ αλλά πρέπει να υπολογιστούν με βάση το προηγούμενο που ήταν 240 δισ. ευρώ.  Επιπλέον προβάλλει ότι εάν ενισχυθεί με τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα μπορέσει στα επόμενα χρόνια να ανακάμψει η οικονομία και να είναι σε θέση να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις". 

sofokleousin.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: