ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.11.12

Eurogroup: Ο διάβολος κρύβεται στα τεχνικά ζητήματα

Eurogroup: Ο διάβολος κρύβεται στα τεχνικά ζητήματα
Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο του Eurogroup δεν έχει κάτσει ο κουρνιαχτός όλες οι πλευρές διαρρέουν τη δική τους εκδοχή των πεπραγμένων και χτίζουν τις θέσεις τους για το επόμενο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα και για τη Σύνοδο Κορυφής. όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις άπαντες αναζητούν μια λύση η οποία θα είναι κατα ρχήν πολιτκκή και εν συνεχεία συνολική. Αυτό σημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις με ατζέντα και περιορισμούς αναζητώντας συμμάχους και όχι λύση.
Αυτό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις Βρυξέλλες αλλά δεν περιγράφεται στις ανταποκρίσεις ελληνικών και ξένων media. Δημοσιογράφοι επικεντρώνουν στις δηλώσεις των πολιτικών αγνοώντας το ακροατήριο στο οποίο αυτές απευθύνονται και τους στόχους που προσπαθούν να πετύχουν. Ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έχει περιοριστεί σε θεατή των εξελίξεων.
Η υλοποίηση της γερμανικής πολιτικής προεϋποθέτει την αποχώρηση του ΔΝΤ από το οικονομικό σκέλος της βοήθειας και τη διατήρησή του στο τεχνικό καθώς τότε μόνο θα καταστεί εφικτή η εφαρμογή πολιτικών αμφίβολης αποτελεσματικότητας οι οποίες δεν θα διαφαλίζουν ντε-φάκτο τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά βήμα, βήμα, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα στάδια της βοήθειας.
Αυτή η προσέγγιση είναι το βασικό σημείο τριβής των δυο πλευρών καθώς η Γερμανία επιθυμεί να έχει τον έλεγχο και να κρατά το χαλινάρι καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ενώ το ΔΝΤ επιθυμεί λύση πακέτο ώστε να μπορέσει να διαβεβαιώσει τις 150 χώρες που το στηρίζουν για την προοπτική και να αποδεσμεύσει κεφάλαια.
Οι θεωρητικές αυτές προσεγγίσεις αν μεταφραστούν πολιτικά και τεχνοκρατικά μπορούν να παράσχουν επαρκές υπόβαθρο για την επεξήγηση της επικρατούσας κατάστασης και για την επικείμενη αναδιάταξη των ισορροπιών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις Σόιμπλε και Μέρκελ από τη μια πλευρά καθώς και Μοσκοβισί-Ολάντ από την άλλη, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να διαβαστεί η δήλωση Λαγκάρντ.

 Στους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος το κλίμα είναι  βαρύ και πολλοί βουλευτές ζήτησαν να αναβληθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς δεν μπορεί να υπολογισθεί ακόμη το κόστος διάσωσης της Ελλάδας.
Ενημερώνοντας τους βουλευτές του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο  υπουργός Οικονομικών  Β. Σόιμπλε είπε ότι  το βασικό αντικείμενο διαφωνίας είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού  - αν δηλαδή θα καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2016 ή μέχρι το 2020, όπως ζητάει το ΔΝΤ.O κ. Σόιμπλε ισχυρίσθηκε ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα επαναγοράς χρέους και ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να διαθέσει 9 δισ. για αγορές ελληνικών ομολόγων στην τρέχουσα τιμή (και εν συνεχεία  να αποδώσει στην Ελλάδα  τη διαφορά μεταξύ ονομαστικής τιμής - κόστους επαναγοράς).
Στήριξη παρείχε στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσπαθωντας να καθησυχάσει τις αγορές και τον πολιτικό κόσμο μετά το ναυάγιο τυο Eurogroup όπου δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση.  «Η Ελλάδα έκανε τις προσπάθειες που της ζητήθηκαν».
 
Η παρέμβαση Ολάντ ακολουθεί την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά το Eurogroup και δείχνει πως η Γαλλία συντάσσεται με την πλευρά του ΔΝΤ στο ζήτημα της Ελλάδας.
 
«Μένουν ακόμη ορισμένες τεχνικές παράμετροι προς διευθέτηση, με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα επιτόκια επί των δανείων που οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα ή με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έχουν από τα ελληνικά ομόλογα», εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί.
 
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα», επέμεινε.
 
Μετά το Eurogroup η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως υπάρχει προσέγγιση και πως μένουν τεχνικά ζητήματα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.
 
Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του ΔΝΤ και λομπίστες των Βρυξελλών ο όρος τεχνικά ζητήματα δεν εστιάζει στη διαμόρφωση του πακέτου διάσωσης αλλά σε θέματα που άπτονται της νομής της επιχειρηματικής και τραπεζικής πίτας καθώς και στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Αν τώρα ερμηνετυτεί η στάση του Αντώνη Σαμαρά υπό το πρίσμα της υλοποίησης των απαιτήσεων που θέτει η κάθε πλευρά τότε εξηγείται και η... παθητικότητα που επιδεικνύει.
 
Πηγές κοντά στις εξελίξεις που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επισημαίνουν ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας, η πίτα των αποκρατικοποιήσεων, των εργολαβιών του Δημοσίου σε συτήματα πληροφορικής και των φαρμακευτικών δαπανών τέθηκαν ευθαρσώς και χωρίς προσχήματα στο Eurogroup από τους υπουργούς Οικονομικών χωρίς ωστώσο να δωθούν απαντήσεις.
 
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στις συναντήσεις που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με αξιωματούχους των Βρυξελλών και ίσως κάποιους εκ των ηγετών στο πλαίσιο της προπαρασκευής του επόμενου Eurogroup θα δωθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα με... σαφήνεια.
 
 
sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: