ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.10.13

Θάβουν το πρόβλημα του χρέους

Θάβουν το πρόβλημα του χρέους
 Αγοράζουν πολιτικό χρόνο με στόχο επίλυση τον Μάιο. Απόντες Σαμαράς Στουρνάρας από την Ουάσινγκτον. Παρόν ο Προβόπουλος




Να αγοράσει πολιτικό χρόνο μεταθέτοντας την επίλυση του προβλήματος χρέους για τον Μάιο του 2014 επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας ωστόσο προσδεθεί στο γερμανικό άρμα. Η απουσία του Γιάννη Στουρνάρα και του Αντώνη Σαμαρά από την κοινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και η ανάθεση του φορτίου της εκπροσώπησης της χώρας στον τεχνοκράτη επικεφαλής της του Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, είναι ενδεικτική της απολιτίκ προσέγγισης του προβλήματος.
Η απουσία πολιτικών παραγόντων από την Ουάσινγκτον σε μια τόσο ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδο δείχνει ότι η Ελλάδα έχει προσδεθεί στο άρμα της Άνγκελα Μέρκελ και δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί αυτοβούλως και με όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Με αυτό τον τρόπο παραχωρείται η πρωτοβουλία των κινήσεων στη Γερμανία η οποία θα κινηθεί μέσω των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Ένδειξη ότι και το ΔΝΤ δεν αποκλείεται να ενδώσει στην πρόταση για περισσότερο χρόνο είναι η προσέγγιση του διευθυντή Ευρώπης, Ρέτζα Μόγκαντεμ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για το ελληνικό χρέος. Οι δηλώσεις του κ. Μόγκαντεμ μέχρι τώρα κινούνται σε πιο σκληρές γραμμές και θεωρείται εκφραστής και εμπνευστής της θεωρίας του OSI.
Η έλλειψη πολιτικής για τη διαχείρηση του χρέους και η απεμπόλιση της προοπτικής του κουρέματος καταδικάζουν την Ελλάδα σε ένα διαρκές μαρτύριο της σταγόνας επιτρέποντας στην Ευρωζώνη και την τρόικα να απειλούν επ άπειρον με διακοπή χρηματοδότησης.
Η παρουσία του Γιώργου Προβόπουλου είναι τυπική και το πεδίο δράσης του περιορίζεται στην παρακολούθηση των διεργασιών και στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας. Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος στερείται νομιμοποίησης και πολιτικού διαμετρήματος ώστε να μπορέσει να αρθρώσει λόγο και να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις.
Μέχρι στιγμής αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο λόγω του υπέρογκου Δημοσίου χρέους και μεταξύ όλων των λύσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι φαίνεται να επιλέγει την ακινητοποίηση στο ίδιο σημείο για άλλα 30 έως 50 έτη.
Όπως έχει κατ επανάληψη αναφέρει το Sofokleousin.gr οι προωθούμενες από τη Γερμανία λύσεις, τις οποίες εκφράζει και ο Γιάννης Στουρνάρας δεν λύνουν αλλά μεταθέτουν το πρόβλημα. Παράλληλα αναγκάζουν την Ελλάδα να δοκιμάσει τα νερά των αγορών με Δημόσιο χρέος 174% στα μέσα του 2014.
Το επικρατέστερο σενάριο λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι, σε αυτή τη φάση, η αποδοχή της λύσης Στουρνάρα με τα ομόλογα 4,4 δισ. τα οποία καθιστούν το χρέος βραχυχρόνια χρηματοδοτήσιμο και σπρώχνουν το πρόβλημα κάτω από χαλί. Ετσι η επίλυση του προβλήματος μετατίθεται για τον Μάιο, οπότε θα έχει σχηματιστεί νέα γερμανική κυβέρνηση και θα έχει διαμορφώσει νέα στρατηγική.


 sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: