ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.10.13

Τράπεζες-Δημόσιο αφαιμάσσουν την οικονομία

Τράπεζες-Δημόσιο αφαιμάσσουν την οικονομία
 Επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ακούγεται ότι θα γίνουν ή ότι υλοποιούνται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, αλλά όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά τα λεφτά δεν έχουν επενδυθεί, ενώ δεν έχουν δημιουργηθεί και νέες θέσεις εργασίας. Αντ αυτού πολυεθνικές όπως η HP ανακοινώνουν σχέδια παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης αλλά σημειώνουν ότι η συζήτηση είναι ακόμη πρώιμη. Παράγοντες της τρόικας επισημαίνουν ότι όσο το Δημόσιο δεν κλείνει τις τρύπες του, τότε ότι εξοικονομούν επιχειρήσεις και πολίτες από αιματηρές περικοπές θα πηγαίνει για την κάλυψη των αναγκών του κράτους.
Ενώ λοιπόν η HP, η Cosco, οι ξένοι επενδυτές του ΟΠΑΠ, τα μεγάλα funds που μπαίνουν στις αμκ των τραπεζών κομίζουν φρέσκο χρήμα με το "τσουβάλι" στην πραγματική οικονομία δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα.
Νέες θέσεις εργασίας δεν έχουν δημιουργηθεί σε κανένα τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, αντιθέτως ακόμα και στις τηλεπικοινωνίες και στις τράπεζες γίνονται απολύσεις, σχεδιάζονται εθελούσιες αποχωρήσεις και η στρατηγική των διοικήσεων επικεντρώνεται στη μείωση κόστους, κυρίως του εργασιακού, το οποίο είναι και ελαστικό.
Αξίζει να σημεωθεί ότι το κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει μειωθεί περισσότερο από τις επιταγές του Μνημονίου, οι πραγματικές αποδοχές έχουν υποχωρήσει κατά 30%, σε επίπεδο που πλέον εξανεμίζονται οι καταθέσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι οικογένειες.
Τα προϊοντα όμως παραμένουν ακριβά, συνηγορώντας στη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους, καθώς από τη μια πλευρά το κόστος εργασίας μειώνεται και οι αιματηρές περικοπές σε όλα τα επίπεδα περιορίζουν το λειτουργικό κόστος ενώ από την άλλη η τιμή του τελικού προϊόντος επηρεάζεται ελάχιστα. Οι πρώτες ενδείξεις αποπληθωρισμού άρχισαν να καταγράφονται προ τριμήνου, ενώ αν εστιάσει κανείς παρατηρεί ότι αυτές είναι σε επουσιώδη προϊόντα και υπηρεσίες που δεν επιδρούν άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Οι μειώσεις στις τιμές των ακινήτων και στα ενοίκια αντισταθμίζονται από την αύξηση των φόρων περιουσίας και του ηλεκτρικού ρεύματος διατηρώντας και αυξάνοντας -σε πολλές περιπτώσεις- το κόστος διαβίωσης και εξανεμίζοντας τις προσπάθειες και τις αιματηρές περικοπές.
Μεγάλο μέρος των οικονομιών που επιτυγχάνουν οι επιχειρήσεις απορροφάται από το αυξημένο κόστος του χρήματος που αντλούν από το τραπεζικό σύστημα και από το "αιμοσταγές" Δημόσιο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν διπλά την πολιτική αποτυχία, επισημαίνουν πηγές της τρόικας.
Το Δημόσιο αυξάνει άμεσους και έμμεσους φόρους προς φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος εργασίας για να πληρώσουν φόρους, οι εργαζόμενοι περιορίζουν τις δαπάνες για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος το οποίο παράλληλα σταματά να είναι και ανταποδοτικό, περιορίζοντας κάθετα τις προσφερόμενες υπηρεσίες στην υγεία, την παιδεία και την πρόνοια.
Όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος ξένης αεροπορικής εταιρίας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, το εργασιακά στην Ελλάδα είναι μεσαίωνας εν συγκρίσει με τα όσα επικρατούν στην Ευρώπη, αλλά η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει και πάλι στους ξένους να προσλάβουν κόσμο και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.
Έτσι, υποστήριξε, ότι οι ξένοι ζητούν από την Ελληνική κυβέρνηση να προσανατολιστεί στην ενοικίαση εργασιακού δυναμικού ώστε να επιτραπεί στους ξένους να επενδύσουν εκμηδενίζοντας το κόστος εξόδου από τη χώρα και τις διαδικασίες εισόδου.
Δηλαδή ζητούν από την κυβέρνηση να παράσχει έτοιμα οχήματα για την είσοδο ξένων και αν εν συνεχεία ευδοκιμήσουν τότε να εξετάσουν την ουσιαστική εγκατάστασή τους.
Οι θέσεις εργασίας που έχουν υποσχεθεί μεγάλες εταιρίες να δημιουργήσουν είναι ακόμα σε στάδιο σχεδιασμού καθώς αναμένουν από την κυβέρνηση κίνητρα σε όλα τα επίπεδα, εννοώντας φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και νομοθετικά.
Σε αυτό το πλαίσιο η βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον δείκτη ανταγωνιστικότητας είναι μια θετική ένδειξη, αλλά όπως επισημαίνει η Eurobank σε ανάλυσή της μένει να υλοποιηθουν οι διαρθρωτικές αλλαγές για να μπουν οι ξένοι επενδυτές και να εμφανιστεί στην αγορά  το φρέσκο χρήμα.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: