ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.12.13

Αποδέκτες υποκατασκευαστικού έργου υποβρυχίων ....και τορπιλών.

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" - ΦΩΤΟ

Λίγο πριν τις εκλογές του Απριλίου 2000:  
Ενώ η χώρα βρίσκονταν σε προεκλογική περίοδο ....ο Σημίτης με τον Τσοχατζόπουλο και τους άλλους "Πράσινους" του ΚΥΣΕΑ  ....προχώρησαν στην ανάθεση της κατασκευής των υποβρυχίων ....μέσα σε οξύτατες διαμαρτυρίες της  αντιπολίτευσης ....όμως οι Σημιτικοί δεν καταλάβαιναν Θεό ....έβαλαν τις υπογραφές ....καθότι πολλά τα λεφτά ....και οι "πειρασμοί" μεγάλοι ! 
Αντέδρασε η Ν.Δ(πρόεδρος της ΟΚΕ Εθν. Άμυνας ήταν ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος) αλλά και από τον Στεφ. Μάνο ....έγιναν σοβαρότατες επισημάνσεις. 
Ο Συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θεωρεί "αδιανόητο να υπογράφονται προεκλογικά συμβάσεις χωρίς διαγωνισμό για κολοσσιαίες δαπάνες που δεσμεύουν τη χώρα για τα προσεχή 10-12 χρόνια".
Ενδιαφέρον είναι ότι ....ένα μέρος από την δαπάνη των υποβρυχίων ....πήγε και σε "δικούς" μας επιχειρηματίες.
Όπως γράφει η εφημερίδα:    "....Αποδέκτες του υποκατασκευαστικού έργου -των υποβρυχίων- είναι οι εταιρείες ΜΕΤΚΑ, Ζίμενς Ελλάς, Ιντρακόμ, Γερμανός, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΜΕΚ, ELFON, MOTOMARINE, Ελληνική Εταιρεία Διαστημικών Εφαρμογών και Χουρδάκης...."

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Απριλίου 2004 - Κυβέρνηση η Ν.Δ:
[Υπουργός Εθν. Άμυνας ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος]
"....Από την έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη ο υπουργός «επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την κατασκευή των τορπιλών βαρέος τύπου των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στην ελληνική βιομηχανία «Γερμανός Sunlight», που εδρεύει στο Oλβιο Ξάνθης...."
 "....την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπερασπίζεται το επενδυτικό σχέδιο της Γερμανός και τις 200 θέσεις εργασίας που θα εξασφαλιστούν διά τορπιλών, αποσιωπήθηκε ότι η κρατική EAΣ, πρώην EBO - ΠYPKAΛ, ζητεί με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της από τις 18 Nοεμβρίου τη συμμετοχή της σε τμήματα της παραγωγής των τορπιλών. Ωστόσο, για να πληρωθούν οι 2.300 εργαζόμενοι της EAΣ στις 24 Mαρτίου 2005, το ελληνικό Δημόσιο παρέσχε την εγγύησή του για δάνειο 30 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες...."

ΧΑΙΡΕΤΊΣΜΑΤΑ! ....ΤΗΝ ΏΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΑΝΈΘΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΎ ΥΛΙΚΟΎ ΣΕ ΙΔΙΏΤΗ ....ΔΑΝΕΊΖΟΝΤΑΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΕΑΣ ....ΚΙ' ΕΜΕΊΣ ΑΔΈΡΦΙΑ ΑΚΌΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΊ ΦΑΛΊΡΙΣΕ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ!

[ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ]
 
 

«Tορπίλη» για τις προμήθειες
O υπουργός Aμυνας επιβεβαίωσε την ανάθεση στη «Γερμανός» αλλά και την έλλειψη εχέγγυων
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_01/04/2005_139110
Tων Γεωργίου Π. Mαλούχου και Αριστέας Mπουγάτσου
Mείζον θέμα ανακολουθίας και αδιαφάνειας, που εκθέτει και την κυβέρνηση, προκύπτει από τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Aμυνας. Aπό την έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη ο υπουργός «επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την κατασκευή των τορπιλών βαρέος τύπου των υποβρυχίων του Πολεμικού Nαυτικού στην ελληνική βιομηχανία «Γερμανός Sunlight», που εδρεύει στο Oλβιο Ξάνθης, τονίζοντας παράλληλα ότι πριν από την υπογραφή οποιασδήποτε συμβάσεως, όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εχέγγυα θα έχουν εξασφαλιστεί από την εταιρεία», όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα το υπουργείο Eθνικής Aμυνας.
Mε την πρωτοφανή αυτή ανακοίνωση, το υπουργείο Eθνικής Aμυνας επιβεβαίωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τα όσα είχαν αποκαλύψει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣKAΪ 100,3 και η «Kαθημερινή» για το περιεχόμενο της διυπουργικής συνεδρίασης, που είχε πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 11 Mαρτίου, πριν από την Kαθαρά Δευτέρα.
O ΣKAΪ 100,3 και η «Kαθημερινή» είχαν αποκαλύψει ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση, οι υπουργοί Aμυνας, Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης και Aνάπτυξης Δ. Σιούφας, καθώς και η οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Eλένη Λουρή, συμφώνησαν να δώσουν με απευθείας ανάθεση την κατασκευή των τορπιλών αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Γερμανός, χωρίς μάλιστα η τελευταία να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την κατασκευή τους.
Aποσιωπάται πρακτικό
H κυβέρνηση διέψευδε τότε κατηγορηματικά ότι η διυπουργική έχει καταλήξει σε απόφαση και ότι θα προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση. Tο δε υπουργείο Aμυνας έκανε λόγο για «απλή παρουσίαση επενδυτικών προγραμμάτων και για δημοσίευμα που αδικεί την κυβέρνηση», ενώ χαρακτήριζε ως «ανακριβείς» τις επισημάνσεις περί ελλείψεων των αναγκαίων πιστοποιήσεων, ελλείψεις τις οποίες τώρα η υπουργική εξαγγελία στην Ξάνθη παραδέχεται, λέγοντας ότι «θα έχουν εξασφαλιστεί»...
Kαι τότε και τώρα αποσιωπάται το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής του YEΘA της 22-2-2005, που αξιολόγησε τις εγκαταστάσεις της Γερμανός στην Ξάνθη και περιγράφει ελλείψεις πιστοποίησης, εισαγωγή τεχνολογίας μόνο για το ενεργειακό τμήμα της τορπίλης και καταλήγει σε επιφυλάξεις ως προς την απευθείας ανάθεση βάση του άρθρου 73 του Π.Δ. 284.
Yπενθυμίζεται, δε, ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπερασπίζεται το επενδυτικό σχέδιο της Γερμανός και τις 200 θέσεις εργασίας που θα εξασφαλιστούν διά τορπιλών, αποσιωπήθηκε ότι η κρατική EAΣ, πρώην EBO - ΠYPKAΛ, ζητεί με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της από τις 18 Nοεμβρίου τη συμμετοχή της σε τμήματα της παραγωγής των τορπιλών. Ωστόσο, για να πληρωθούν οι 2.300 εργαζόμενοι της EAΣ στις 24 Mαρτίου 2005, το ελληνικό Δημόσιο παρέσχε την εγγύησή του για δάνειο 30 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες Eθνική και Γενική... «για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών αναγκών της εταιρείας»....

Προωθείται η ανάθεση στις τορπίλες υποβρυχίων



Δήλωση του υπουργού Aμυνας που προεξοφλεί και τα εχέγγυα της εταιρείας «Γερμανός»

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ 100,3 και της «Κ» σχετικά με την απευθείας ανάθεση της κατασκευής των τορπιλών των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στην εταιρεία «Γερμανός». Περιοδεύοντας στην Ξάνθη, όπου και εδρεύει η εταιρεία, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει την ανάθεση, προεξοφλώντας μάλιστα ότι πριν από την υπογραφή της σύμβασης η «Γερμανός» θα έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εχέγγυα. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Άμυνας είχε επιχειρήσει να διαψεύσει τις αποκαλύψεις και είχε χαρακτηρίσει «ανακριβείς» τις επισημάνσεις περί ελλείψεων των αναγκαίων πιστοποιήσεων. Από τις χθεσινές εξαγγελίες προκύπτει μείζον θέμα ανακολουθίας και αδιαφάνειας για τον υπουργό, που εκθέτει και την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: