ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.5.09

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» οφείλει -τουλάχιστον- μια συγνώμη για την αγνόηση του ΠΑΚ και σιωπά…


Μεταμοντερνισμός και Ιστορική Μνήμη
Διερωτόμουν, συν τοις άλλοις, στο προηγούμενο σχόλιο μου σχετικά με την ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ «επιμελητού» έκδοσης να παραλείψει Ολόκληρη Οργάνωση κατά την περίοδο της 7χρονης δικτατορίας- εν προκειμένω το ΠΑΚ: «μπορεί ο καθένας να γράφει και να ξαναγράφει την Ιστορία κατά το δοκούν, να κάνει επιλεκτική χρήση των αρχείων, των ντοκουμέντων; Από ότι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά: ΝΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΟΡΕΙ».
Και τι κάνουμε εμείς σε αυτή την Προσπάθεια; ΑΠΑΝΤΑΜΕ με στοιχεία, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΨΕΥΔΗ.
Έχουμε και λέμε: Για τον ΤΥΠΟ:
1. «Η εφημερίδα του ΠΑΚ «ΑΓΩΝΑΣ» : Μία από τις βασικές προσπάθειες που είχαμε προτείνει και αναλάβει στο Μόναχο ήταν και η έκδοση της εφημερίδας του ΠΑΚ, που την εκδίδαμε στο τυπογραφείο του συντρόφου μας Βασίλη Στρομπουλάκου. Στο ίδιο τυπογραφείο είχαν εκδοθεί και τα δύο φύλλα της εφημερίδας «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», αμέσως μετά το πραξικόπημα, στην οποία πρωτοστατούσε τότε η Ένωση Κέντρου με επικεφαλής τον Δ.Κ. και η ομάδα μας που αποτελούσε την συντακτική επιτροπή. Πολλά φυλλάδια και έντυπα του ΠΑΚ αποτελούσαν μέρος της εκδοτικής δραστηριότητας του τυπογραφείου. Την εφημερίδα την βγάζαμε στα ελληνικά και στα γερμανικά…. Στην έκδοση και τη διακίνηση της εφημερίδας μετείχαν όλα τα μέλη της οργάνωσης, γιατί η δουλειά ήταν δύσκολη και απαιτούσε πολλά χέρια. Η εφημερίδα στελνόταν όχι μόνο στις οργανώσεις με δέματα, αλλά και στην Ελλάδα. Τα σημαντικότερα κείμενα τα βγάζαμε σε ένα ένθετο φύλλο και αυτό ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, σε τυχαίες και διάφορες περιοχές της Ελλάδας.. Πέρα από την εφημερίδα έβγαιναν κατά χώρα και διάφορα περιοδικά του Κινήματος, ανάλογα με τη δυνατότητα που είχε κάθε χώρα.» (Δαμιανού Βασιλειάδη: «Ο Μύθος του Ανδρέα», σελ.234, Εναλλακτικές εκδόσεις, 2007).
2. Τα περιοδικά έντυπα των Οργανώσεων ΠΑΚ, «Φίλοι του ΠΑΚ», των Οργανώσεων της ΕΔΗΝ που πέρασαν στο ΠΑΚ μετά το Συνέδριο της Βιέννης, της Παράταξης «Φοιτητική Πρωτοπορία» και άλλων Μετωπικών Σχημάτων, κυρίως σε ΗΠΑ και Αυστραλία. - υποθέτω ότι συμφωνούμε ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΥΠΟ…: Αναφέρω εδώ μερικά: «ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ», GRECIA, «Δεσμώτης», «Φοιτητική Πρωτοπορία», «Φοιτητικός Προβληματισμός», «Νέα Πορεία»…
3. Για Προκηρύξεις και Αφίσες, για Μπροσούρες, άλλη φορά…
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να προλάβουμε την «Παραμύθα» περί ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Ο Νοών, νοείτο): Εμείς καταγράφουμε εδώ που εκδίδαμε, πως κυκλοφορούσαμε στην Ελλάδα… Εάν προκληθούμε, θα απαντήσουμε που τυπώνονταν και τα έντυπα που αναφέρονται στο έντυπο «Ο παράνομος αντιδικτατορικός Τύπος: Εφημερίδες -αφίσες-προκηρύξεις». (και από το οποίο ΛΕΙΠΕΙ το ΠΑΚ, για ανεξήγητους εισέτι λόγους).
Αυτά για σήμερα. Μπορεί ο κάθε «εκσυγχρονισταράς», το κάθε Συριζόπουλο, να γράφει και να ξαναγράφει την Ιστορία ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ; Θα προσπαθήσει. ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Άλλωστε, το Ψέμα έχει Κοντά Πόδια….
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.Κ.!
- Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» οφείλει –τουλάχιστον- μια συγνώμη για την αγνόηση του ΠΑΚ…
…από την πολυτελή έκδοσή της: «1967—1974 Ο παράνομος αντιδικτατορικός ΤΥΠΟΣ. Εφημερίδες, αφίσες, προκηρύξεις» (περισσότερο υλικό, στο "Αδέσποτοι", 18 Μάη 2009).


Φύλλο της «Ανύπαρκτης» (κατά την Ρεπουσο- Καρδάσιον εκδοχήν του γράφουμε την ιστορία επιλεκτικά, κόβοντας και ράβοντας..) Εφημερίδας του ΠΑΚ «ΑΓΩΝΑΣ» που κυκλοφορούσε αδιαλείπτως μεταξύ 1969 ως 1974, και της οποίας έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 84 φύλλα… (Γιώργος Παπαγιαννόπουλος)

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: