ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.5.09

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ......ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ"

Kρίση... αυτοκριτικής

Δηλώσεις του υπουργού Nαυτιλίας M. Kεφαλογιάννη: «Eίμαστε καραγκιόζηδες»

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 3 Μαΐου 2006


«Είμαστε καραγκιόζηδες»! Έτσι χαρακτήρισε την κυβέρνηση και τον εαυτό του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας M. Κεφαλογιάννης μιλώντας για κυβερνητικές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα, εκδότες και δημοσιογράφους.

Οργισμένος με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας είναι ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο M. Κεφαλογιάννης ήταν στη «μαύρη λίστα» τον Φεβρουάριο και γλίτωσε από τον ανασχηματισμό μετά την αποπομπή Μαρκογιαννάκη επειδή ήταν ο μόνος υπουργός από την Κρήτη

Από το Μπαχρέιν, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας K. Παπούλια, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατήγγειλε διαπλεκόμενους και διαπλοκή προκαλώντας ακόμη και τη δυσφορία παριστάμενου υφυπουργού (σ.σ.: του κ. Θ. Κασσίμη). Λίγη ώρα αργότερα πάντως, προσπαθώντας να διασκεδάσει την κατάσταση, είπε ότι εννοούσε το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στο γεύμα που διοργανώθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ» αργά προχθές το βράδυ και παρουσία στελεχών υπουργείων και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε ακατονόμαστες εκφράσεις κατά «μεγαλοδημοσιογράφων», όπως τους αποκαλούσε, αλλά και οικονομικών παραγόντων και ιδιοκτητών MME. Είπε ότι δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις αλλαγές που χρειάζονταν καθώς συνάντησε αντίδραση από διάφορους παράγοντες. Κι αυτό γιατί η διαπλοκή - όπως είπε - που γιγαντώθηκε επί ΠΑΣΟΚ, δεν χτυπήθηκε στη ρίζα της. H κυβέρνηση, υποστήριξε, δεν έχει κάνει τίποτα. «Είμαστε καραγκιόζηδες και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Είμαι κι εγώ καραγκιόζης».

H τελευταία φράση του υπουργού προκάλεσε ερωτηματικά στους παριστάμενους δημοσιογράφους, αλλά και αμηχανία τόσο στον υφυπουργό κ. Θ. Κασσίμη (σ.σ.: σηκώθηκε και μιλούσε στο κινητό) όσο και στον γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. I. Τζωάννου, ενώ ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστας Μπίκας παρακολουθούσε αμίλητος.

«Όπως τα είπα»

«Τα ξέρετε κι εσείς - είπε - ότι αυτά που σας λέω μπορείτε να τα γράψετε. Αλλά να τα γράψετε όπως τα είπα, διαφορετικά θα πω ότι καραγκιόζηδες είναι όσοι τα έγραψαν. Γνωρίζετε πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Το Μετρό δόθηκε σ' έναν, το Μέγαρο σ' έναν άλλον».

Οι παριστάμενοι ρώτησαν: «Πείτε ονόματα. Γιατί δεν λέτε ονόματα; Μήπως εννοείτε τον κ. Μπόμπολα;».

Ο κ. Κεφαλογιάννης γελώντας αλλά και φωνάζοντας σχολίασε: «Τον Μπόμπολα δεν τολμώ να τον κοιτάξω. Βρίσκεται τόσο ψηλά... Ακόμα και ο κουμπάρος μου με έχει ξεφωνίσει».

H συζήτηση - σε έντονο ύφος και πάντα υπό τη γενική έκπληξη όλων - συνεχίστηκε για πολλή ώρα. Κάποια στιγμή μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι στις τολμηρές επιλογές του Κώστα Καραμανλή μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μη συμφωνεί και «να 'χουμε χάσει την οικονομική Δεξιά, ωστόσο», είπε, «μας στηρίζει το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ και το KKE».

Την ώρα εκείνη δημοσιογράφος τον ρώτησε «όταν λέτε παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ εννοείτε τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο;» κι εκείνος έσπευσε να απαντήσει: «Άι γεια σου. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις».

H συζήτηση αυτή διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ακόμη ότι εκείνος εκλέγεται βουλευτής στην επαρχία και πως δεν τον «βγάζουν» τα MME. Και πρόσθεσε πως αυτά μπορούν να τα λένε οι βουλευτές της επαρχίας που δεν εξαρτώνται από τους ιδιοκτήτες των MME.

Ο υπουργός για να δείξει τις παρεμβάσεις των MME υποστήριξε ότι «μεγαλοδημοσιογράφος» του ζήτησε να χορηγήσει άδεια οπλοφορίας σε κάποιον που είναι ψυχασθενής! Όμως, πρόσθεσε, «θα τη δώσω γιατί είναι ο τοπ των τοπ»!

Πάντως ο κ. Κεφαλογιάννης μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην Αθήνα επανήλθε και χθες. Και απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τούς προκάλεσε να γράψουν ονόματα. «Δεν τολμάτε να πείτε τα ονόματα που περιέγραψα» είπε και πρόσθεσε: «Θα βγω όμως εγώ στα ραδιόφωνα και θα πω τα ονόματα που δεν τολμάτε να γράψετε».

Πρωθυπουργική οργή με τα απανωτά λάθη του υπουργού

AMHXANIA στο Μαξίμου και αγανάκτηση σε βουλευτές της N.Δ. έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχυσε πάλι την καρδάρα με το γάλα, αφού με όσα είπε περί κυβέρνησης καραγκιόζηδων και υποχώρησης απέναντι στη διαπλοκή, όχι μόνον εξέθεσε την κυβέρνηση, αλλά αντέστρεψε και το κλίμα. Σε μια στιγμή μάλιστα, όπου το ΠΑΣΟΚ έδειχνε να σπαράσσεται από εσωτερικές αντιπαραθέσεις και το Μέγαρο Μαξίμου δρομολογούσε την αντεπίθεσή του με το Ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στη «μαύρη λίστα»

Τα ίδια στελέχη μάλιστα αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος - όπως επισημαίνουν - ήταν στη «μαύρη λίστα» τον Φεβρουάριο και γλίτωσε από τον ανασχηματισμό μετά την αποπομπή Μαρκογιαννάκη επειδή ήταν ο μόνος υπουργός από την Κρήτη. Εκτιμούν πάντως ότι, παρά την τεράστια ζημιά που προκάλεσε ο κ. Κεφαλογιάννης, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα και δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Λένε μάλιστα ότι, όπως και στην περίπτωση Βουλγαράκη, η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι οι δηλώσεις του δεν ήταν δημόσιες.

Σε δύσκολη θέση

Στα δύο χρόνια της θητείας του ο κ. Κεφαλογιάννης έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση: το αποκορύφωμα ήταν η ανεπιτυχής διαπραγμάτευσή του με τους ναυτεργάτες τον Φεβρουάριο και η εισήγησή του στον Πρωθυπουργό να τους επιστρατεύσει, η οποία όχι μόνον έστρεψε για πρώτη φορά την κοινή γνώμη εναντίον της κυβέρνησης σε μιαν αντιπαράθεση με τους συνδικαλιστές, αλλά προκάλεσε συνθήκες σύγκρουσης με την Αριστερά, θέτοντας σε κίνδυνο μια πολιτική σχέση που είχε ως στόχο να απομονώσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και την οποία «έχτιζε» ο Κώστας Καραμανλής από το 2001. Αλλά και το καλοκαίρι ο κ. Κεφαλογιάννης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, μετά τις απανωτές βλάβες πλοίων, και την μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: