ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.6.09

Ποιό είναι το μυστικό της νεότητας;


Μερικοί άνθρωποι φαίνονται να διατηρούν το μυαλό τους σε πολύ καλή κατάσταση παρά την προχωρημένη ηλικία τους. Ποιο μπορεί να είναι το μυστικό τους; Μια νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τέσσερις σημαντικούς παράγοντες που συνεισφέρουν σε ένα υγιή νου: την φυσική άσκηση, την εκπαίδευση, το κόψιμο του τσιγάρου και την κοινωνική δραστηριότητα.
Αν και άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι γενετικοί παράγοντες (τα γονίδια) παίζουν ρόλο στο κατά πόσο οι άνθρωποι θα εμφανίσουν γεροντική άνοια, η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοένα αυξανόμενο σώμα επιστημονικών ερευνών που ανακαλύπτουν πρακτικούς τρόπους για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση οι νοητικές λειτουργίες και η μνήμη των ηλικιωμένων.
Η έρευνα, υπό την Αλεξάνδρα Φιόκο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας "Neurology", ανέλυσε επί μια οκταετία τις νοητικές ικανότητες 2.500 ατόμων ηλικίας 70 έως 79 ετών. Σε ποσοστό που ξερνούσε το 50%, εμφανίστηκε φυσιολογική μείωση των νοητικών λειτουργιών τους λόγω ηλικίας, στο 16% σημαντική μείωση, αλλά στο 30% δεν είχε καμία αλλαγή (μερικά μάλιστα άτομα, σύμφωνα με τα τεστ, σημείωσαν ακόμα και βελτίωση από τα 70 στα 79 χρόνια τους!).
Η έρευνα επικεντρώθηκε, στη συνέχεια, στους παράγοντες εκείνους που μπορεί να δικαιολογήσουν αυτές τις αποκλίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Κατ' αρχήν επιβεβαίωσε αυτό που είναι ήδη γνωστό από προηγούμενες έρευνες, ότι η σωματική άσκηση προστατεύει σημαντικά τον εγκέφαλο από την εμφάνιση νοητικών διαταραχών. Όπως διαπιστώθηκε και στη νέα μελέτη, τα άτομα που ασκούνται μέτρια έως έντονα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είναι 30% πιθανότερο να κρατήσουν σε καλή κατάσταση το νου τους.
Θετική είναι και η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου. Όσοι έχουν τελειώσει τουλάχιστον τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι τουλάχιστον τρεις φορές πιο πιθανό να διατηρήσουν τις νοητικές ικανότητές τους. Για υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, οι πιθανότητες μεγαλώνουν.
Διαπιστώθηκε επίσης συσχέτιση ανάμεσα στο κάπνισμα και στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών στην τρίτη ηλικία. Οι μη καπνιστές έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να κρατήσουν το γρήγορο και υγιές μυαλό τους σε σχέση με τους καπνιστές.
Τέλος, η ενεργή κοινωνική ζωή κάνει καλό στο μυαλό. Όσοι ηλικιωμένοι άνθρωποι συνεχίσουν να εργάζονται, να συζούν με κάποιον, να έχουν φίλους ή να δραστηριοποιούνται κοινωνικά (π.χ. κάνοντας εθελοντικό-κοινωνικό έργο), έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν υγιή το νου τους.
blog-tou-fititi

Δεν υπάρχουν σχόλια: