ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.7.09

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΕ-ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών Αθηνών, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 2-7-09 ο Βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γρηγόρης Νιώτης και oι Βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενοι από το Συντονιστή του Γραφείου Νομικής Κάλυψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κώστα Νταϊλιάνα, και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, με νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της Αγροτικής Τράπεζας (Α.Τ.Ε), για το οποίο το ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε ήδη καταθέσει αναφορά κατά του Διοικητή της Α.Τ.Ε., κ. Δημήτρη Μηλιάκου.

Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της Α.Τ.Ε., την περίοδο 2004-2005, αγόρασε με διαμεσολαβήσεις 31 δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, καταβάλλοντας 767 εκατομμύρια Ευρώ (το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου), τα οποία παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το 2015!

Από τα προϊόντα αυτά ήδη τα 5 έχουν καταστεί μηδενικής απόδοσης, προκαλώντας ζημίες 75 εκατομμυρίων Ευρώ πριν την οικονομική κρίση, στη δε λήξη τους θα ανέλθουν σε 188 εκατομμύρια Ευρώ, βάσει αποτίμησης του Ιουνίου 2008. Φυσικά σήμερα οι ζημίες αυτές, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, ξεπερνούν τα 336 εκατομμύρια Ευρώ. Όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό 2008 της Τράπεζας, η Α.Τ.Ε. υπέστη μείωση της καθαρής της θέσης κατά 594 εκατ. Ευρώ (40%), με κύρια αιτία τις επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα το 2005. Την ίδια καθίζηση υπέστησαν και τα κέρδη της προ φόρων, αφού το 2007 ήταν 316 εκατ. Ευρώ, ενώ το 2008 μόνο 15!!! Κι όλα αυτά πριν από την οικονομική κρίση.

Για την αγορά αυτών των ζημιογόνων ομολόγων, η Α.Τ.Ε. πλήρωσε μίζες (προμήθειες) αγνώστου ύψους, τις οποίες καλείται να προσδιορίσει η ανάκριση. Όπως δήλωσαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Α.Τ.Ε. και ο Διοικητής της κ. Δημήτρης Μηλιάκος, εκλεκτός του Πρωθυπουργού, μέσω των εκλεκτών του (τους οποίους ο ίδιος προσέλαβε εκτός ιεραρχίας της Τράπεζας με ειδικές εξουσίες), κατέβαλε προμήθειες ακόμα και για τα ομόλογα της Lehman Brothers (50 εκατομμυρίων Ευρώ), τα οποία σήμερα είναι μηδενικά!!!

Για να καλύψει τις ζημίες αυτές, ο κ. Δημ. Μηλιάκος συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ο κύριος μέτοχος, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, συναίνεσε στη χορήγηση 700 εκατομμυρίων Ευρώ! Ήδη από το 2005 η Α.Τ.Ε. έχει απωλέσει άνω του 1 δις Ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό (1,4 Ευρώ από 6 Ευρώ το 2004).

Οι χειρισμοί του εκλεκτού του κ. Πρωθυπουργού, όχι μόνο υπήρξαν ζημιογόνοι και αδιαφανείς για την Τράπεζα, αλλά και για τους αγρότες, αφού αντί να κατευθυνθούν τα χρήματα της Τράπεζας στην ανάπτυξη της γεωργίας, κατευθύνθηκαν σε ξένες πολυεθνικές επενδυτικές εταιρείες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητάει την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη και τον καταλογισμό ευθυνών, για την τεράστια ζημία που υπέστη η Α.Τ.Ε. από τις ενέργειες του Διοικητή της κ. Δ. Μηλιάκου, των μελών της Διοίκησης και όσων συνέπραξαν στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: