ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.3.10

Κλήρωσαν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

awqaΈως τις 9 Μαρτίου «κλειδώνουν» οι αλλαγές στις συντάξεις, που θα γίνουν σταδιακά, από το 2018, ενώ την Τρίτη καθορίζονται οι νέες ρυθμίσεις για τη βασική σύνταξη, τις ενοποιήσεις Ταμείων και τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας. Την παραπάνω ημερομηνία έθεσε την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος ως καταληκτική της διαδικασίας διαβούλευσης με τους εμπειρογνώμονες των κοινωνικών εταίρων, που την Τρίτη συναντώνται για προτελευταία φορά στο τραπέζι του διαλόγου. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα συζητηθούν η βασική σύνταξη, ο διαχωρισμός του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξης και η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Ειδικότερα, στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται:
* Η καθιέρωση -από το 2018- νέου τύπου συντάξεων, μιας βασικής που θα απονέμεται στα 65 και της αναλογικής που θα προκύπτει με βάση αρχικά τα 16 έτη ασφάλισης και αργότερα το σύνολο του εργασιακού βίου και με ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης, το οποίο δεν θα ξεπερνά το 70%. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι η μείωση στις συντάξεις ίσως φθάσει το 20%
* Ο πλήρης διαχωρισμός των κλάδων συντάξεων από τους κλάδους υγείας σε όλα τα Ταμεία, με προοπτική σε βάθος 8-10 ετών να εξισωθούν και οι παροχές που έχουν οι ασφαλισμένοι. Θα ανακοστολογηθούν οι «καλύψεις» που θα έχουν οι ασφαλισμένοι για νοσοκομειακή περίθαλψη και υλικά.
* Μελέτες για τη σταδιακή ενοποίηση των 13 ασφαλιστικών ταμείων σε τρία (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες).

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό θα δοθεί εντός του Μαρτίου για διαβούλευση, ενώ με άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο. Η εφαρμογή του «νόμου Πετραλιά» σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ειδικά Ταμεία, καθώς και η επέκταση του στο Δημόσιο, θα οδηγήσει σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2013. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν ενιαίοι όροι συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και αυτό θα αφορά όσους και όσες δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή δεν το θεμελιώνουν (συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση) έως τις 31/12/2012.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: