ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.6.10

Μεταρρυθμίσεις όπως λέμε... γιοφύρι της Άρτας

Για την ερχόμενη Δευτέρα μετατίθεται η κατάθεση στη Βουλή, του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, με την προσθήκη και των διατάξεων για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Και για τις μεν εργασιακές διατάξεις αναμένονται μικρές βελτιώσεις, όπως άλλωστε προανήγγειλε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, για το εργασιακό όμως, οι πιέσεις της τρόικας των δανειστών, οδηγούν σε πιο σκληρές διατάξεις, από αυτές που «πάλευε» η ηγεσία του υπουργείου.

Τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών του κόμματός του, δέχθηκε χθες, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, ενώ κα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Απασχόλησης, η κριτική προς τον κ. Λοβέρδο ήταν οξύτατη.

Λίγο αργότερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωνε αλλαγές στο εργασιακό. Η πρώτη αλλαγή αφορά την αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την απόλυση εργαζομένων. Έτσι, για εργασία στον ίδιο εργοδότη, από δύο μήνες έως και δύο χρόνια η προειδοποίηση θα οριστεί σε ένα μήνα. Από δύο έως πέντε χρόνια, θα απαιτούνται δύο μήνες προειδοποίησης, ώστε η αποζημίωση να μειωθεί. Από πέντε έως δέκα χρόνια, θα χρειάζονται τρεις μήνες προειδοποίησης. Στην περίπτωση 20 ετών και άνω, η προειδοποίηση θα αυξηθεί από 4 μήνες που προβλέπει το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σε 6.

Η δεύτερη αλλαγή θα είναι στο θέμα των αντικινήτρων απόλυσης των μεγάλων σε ηλικία εργαζόμενων. Έτσι, εάν οι εργοδότες απολύουν εργαζόμενους άνω των 55 ετών, θα πρέπει να πληρώσουν από το 50% έως και το 80% του κόστους αυτασφάλισης των απολυμένων.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ σημερινού κατώτατου μισθού και κατώτερου, που θα λαμβάνουν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, ηλικίας μέχρι 25 ετών. Σύμφωνα με τον υπουργό, το ρήμα «δύναται» που προκάλεσε αμφιβολίες, έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς με κοινοτικά κονδύλια θα χρηματοδοτείται η επιδότηση. Βέβαια, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι ο ΛΑΕΚ θα καλύπτει τη διαφορά.

Όσον αφορά το θέμα του ΟΜΕΔ και την έμμεση κατάργηση της διαιτησίας, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι θα περιμένει τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να καταλήξει στην τελική ρύθμιση.

Οι τελικές διατάξεις θα ενσωματωθούν στο ασφαλιστικό, το οποίο σαν το... γεφύρι της Άρτας, το βράδυ χτίζεται και το πρωί «γκρεμίζεται» από τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Όπως και στο θρυλικό δημοτικό τραγούδι, έτσι και στο ασφαλιστικό, απαιτείται ανθρωποθυσία για να παραμείνουν γερά τα θεμέλια της κατασκευής. Στην περίπτωση δε, του ασφαλιστικού, αποφασίστηκε τελικά να θυσιαστούν οι μητέρες με ανήλικα τέκνα, και να ακολουθήσουν κι αυτές το δρόμο της συνταξιοδότησης στα 65 (από 50 που ισχύει σήμερα, 55 που όριζε ο νόμος Πετραλιά και 60 που προωθούσε το υπουργείου Εργασίας).

Μάλιστα, οι δανειστές επιμένουν στην έναρξη εφαρμογής των διατάξεων από το 2011, κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί, αλλά και στην ολοκλήρωση των αλλαγών, έως το 2013. Στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσπαθούν τουλάχιστον να υπάρξει μεταβατικό στάδιο 5 ετών, έως δηλαδή το 2015.

Ως νέα απαίτηση της τρόικας εμφανίστηκε αιφνιδίως και η νομοθετική και συνεπώς μόνιμη κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτείται από το υπουργείο να υπάρξει σαφής και μόνιμη διάταξη κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων, κάτι που προκαλεί την αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο μνημόνιο. Δεν αποκλείεται βέβαια, και αυτή η πληροφορία να εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί εδώ και εβδομάδες, προκειμένου να φανεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε τελικά περιθώρια διαπραγμάτευσης και κέρδισε κάποιες –λίγες– μάχες. Εξ αρχής πάντως, δημόσια, οι δανειστές επέμεναν στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου.

Πιέσεις ασκούν οι εκπρόσωποι των δανειστών για ένα ακόμη θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτό δεν είναι άλλο από τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι της τρόικας ζητούν, στην περίπτωση των συντάξεων χηρείας να χορηγούνται μετά από τη συμπλήρωση του 50ου ή 55ου έτους, ενώ στην περίπτωση των συντάξεων σε άγαμες θυγατέρες, ζητούν να κοπούν και οι ήδη καταβαλλόμενες παροχές.

Με αιχμή τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία μέλη του ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει για σήμερα, 24ωρη απεργία. Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7.00 μετά το απόγευμα πραγματοποιεί αύριο και η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για το ασφαλιστικό αλλά και τις μειώσεις στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: