ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.12

«Κούρεμα» με το ζόρι για όλους Τακτικισμοί για τα CDS, με πολιτική παρέμβαση θα λήξει το θέμα


Με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα και όλα τα σενάρια ανοιχτά στο τραπέζι εξελίσσεται η τελευταία παρτίδα του πόκερ για το ελληνικό χρέος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει αποφασισμένη να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία αλλά θεωρείται σίγουρη η ενεργοποίηση των CACs, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός. Τα τελευταία στοιχεία που μεταδίδει το Bloomberg για τη συμμετοχή στο PSI+ δείχνουν 60%. Τα στοιχεία συγκλίνουν στην ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης και στην πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).
Παράγοντες που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επισημαίνουν πως τα όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες αποτελούν διαρροές από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο πλαίσιο στρατηγικών και τακτικισμών με αντικείμενο τα CDS και την πληρωμή τους.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα κινηθεί (μαζί με το Δημόσιο) στο 77%, πεδίο που επιτρέπει την ενεργοποίηση των CACs με στόχο το συνολικό όφελος από το κούρεμα να υπερβεί τα €100 δις., όριο που έχει θέσει το ΔΝΤ για την αύξηση της συμμετοχής του στο πακέτο διάσωσης.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών έχουν ετοιμάσει σχέδιο για την περίπτωση χρήσης των CACs, βάσει του οποίου θα πληρωθούν μόνο οι κάτοχοι καλυμμένων CDS (όσοι έχουν και ομόλογα) και όχι οι καιροσκόποι που έχουν αγοράσει «γυμνά» CDS, δίνοντας το στίγμα της νέας Ευρωπαϊκής πολιτικής και την πρώτη ένδειξη της σύγκρουσης με τις αγορές.

Τα στοιχεία
Οι Financial Times σε απογευματινό δημοσίευμα έκαναν λόγο για συμμετοχή 30 δανειστών που αντιστοιχούν στο 40% του απαιτούμενου για το PSI κεφαλαίου ενώ η Ενωση Τραπεζών (IIF) και η η ISDA μιλούν για 50%. Η συμμετοχή θα παραμείνει όμως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη λήξη της προθεσμίας την Πέμπτη το βράδυ, καθώς το στοιχείο αυτό αποτελεί το διαπραγματευτικό όπλο της ελληνικής κυβέρνησης.
Ακόμα και αν η συμμετοχή των ιδιωτών περιοριστεί κάτω από το 50% με τη συμμετοχή των ταμείων και της ΕΚΤ η Ελλάδα θα πιάσει το κρίσιμο 66,6% ώστε να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης, θέτοντας σε εφαρμογή το plan B για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Το πρόβλημα που ανακύπτει όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τη στήριξη των ταμείων και του Δημοσίου θα είναι περισσότερα από αυτά που έχουν υπολογιστεί στο πακέτο διάσωσης της χώρας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει πλέον σαφές ότι το PSI+ θα πετύχει πάση θυσία ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προειδοποιήσει ανοιχτά για την ενεργοποίηση των CACs. Οπερ σημαίνει ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια για το κούρεμα θα βρεθούν αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το PSI+ (Private Sector Involvement) θα μετατραπεί σε PSI- (Public Sector Involvement) με το ελληνικό δημόσιο να «πληρώνει το μάρμαρο». Παράλληλα θα κουρευτεί και η ΕΚΤ μέσω του EFSF εισφέροντας τα ομόλογα ύψους €60 δισ. που κατέχει. Αν σε αυτά προστεθούν τα €27 δις. των ελληνικών ταμείων το ποσό ανέρχεται στα €87 δις. Στον ιδιωτικό τομέα θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία 30 τράπεζες μεταξύ των οποίων οι: Allianz, BNP Paribas, Deutsche Bank, HSBC and Royal Bank of Scotlandκαι οι ελληνικές τράπεζες.

Ρώσικη Ρουλέτα τα CDS
Εμμέσως η ενεργοποίηση των CDS επηρεάζει την Ελλάδα αλλά σε βαθμό που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. Οπερ σημαίνει ότι η πληρωμή τελικά των ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους προϋποθέτει την εισαγωγή των CACs, δηλαδή το κούρεμα θα καταστεί υποχρεωτικό για όλους.
Συνεπώς θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας ή προσωρινής στάσης πληρωμών.
Η περιοχή αυτή είναι μη-χαρτογραφημένη καθώς δεν έχει σημειωθεί ανάλογο γεγονός τα τελευταία χρόνια σε ανεπτυγμένη χώρα μέλος της ΕΕ και συνεπώς οι συνέπειες είναι μεν προβλέψιμες αλλά μόνο θεωρητικά.
Το θέμα όμως αγγίζει περισσότερο τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν εκδώσει τα CDS και τα έχουν ασφαλίσει, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν περί τα €20 δισ. σε άλλους ιδιώτες επενδυτές. sofokleousin.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: