ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.6.12

Δρρρχχχ!

thumb
Sephora μας! Τα σημεία δείχνουν… Ο καιρός είναι εγγύς. Δεν θα τη γλιτώσουμε τη γύφτισσα, τη σκορδόπιστη, τη φτηνιάρα, την μπουνταλού, τη δραχμή… Οι πληροφορίες βαίνουν διασταυρούμενες από πολλές και ποικίλες πλευρές. Αν συνυπολο­γίσει μάλιστα κανείς και την αδιόρατη τρεμούλα στο χειλάκι του Γιάννη Πρετεντέρη…, το σπάει το γουρουνάκι αντίκα του παππού! (Αυτό με τα ρέστα από την τριανταμία της Πρωτοχρονιάς του 1982 που, είκοσι χρόνια μετά, το 2002, αντιμετωπίστηκε με νοσταλγία και διασώθηκε στην πιο απρόσιτη γωνιά της αποθήκης)… Διότι η τρεμούλα στο πρετεντέρειο χείλος είναι τεκμήριο. Την είχε και ο Ντρέιφους και του περάσανε χαλκάδες επειδή, λέει, η τρεμούλα δείχνει συναισθηματική εμπλοκή… Για να μην πλανηθούμε, ωστό­σο, κι εμείς πλάνην οικτρά σαν τους τιμωρούς του Ντρέιφους, δεν θα βασιστούμε στο εν λόγω σύμπτωμα. Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα λίστα μικρογεγονότων που προαναγγέλλουν την έλευση της ακα­τονόμαστης… Το «Π» την παραθέτει για να ανοίξει τα ματάκια των αναγνωστών του, πολλοί εκ των οποίων στραβώθηκαν τον περα­σμένο Μάη και μαύρισαν το ελεήμον μνημόνιο. Ενημερωθείτε αόμ­ματοι και μην ξανα-αμαρτήσετε…
Σε «μιλημένο» διαφημιστικό σποτ της εμβληματικής γερμανικής μπύρας Klamenen Munhen εμφανίζεται ο γνωστός και μη εξαιρε­τέος τύπος του Έλληνα κουβαρντά να θέλει να κεράσει τους τρεις Γερμανούς φίλους του που μόλις τον έχουν κουρέψει με την ψιλή και τον έχουν σαπίσει στο ξύλο. Εκείνοι στην αρχή φέρνουν αντίρ­ρηση επειδή η θέση τους στην Ευρώπη δεν επιτρέπει τη συναλλα­γή με την πλέμπα, ακόμα και σε επίπεδο κεράσματος. Ο Σταύγος, όμως, φτύνει τα δόντια του κι επιμένει… Όταν τελικά του αναγνω­ρίζουν, με ένα περιφρονητικό ya!, το ψωροδικαίωμα να πλερώσει, εκείνος, αντί για είκοσι ευρώ, βγάζει μία βαλίτσα 4 x 4 γεμάτη πεντοχίλιαρα και κανονίζει να πλύνει και τα πιάτα για να κλείσει τον λογαριασμό. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…
H Αpple σχεδίασε ήδη για τις ψυχολογικές ανάγκες της νέας ελ­ληνικής αγοράς το οικονομικό iApad (άι, απάντα το σταθερό σου), που πιθανότατα θα αποτιμηθεί απευθείας σε δραχμές και θα απο­τελεί σκέτη από iPad (πλαστικό κέλυφος - πιστή απομίμηση με φω­τάκια στο εσωτερικό ως ενδείξεις ζωής και λειτουργίας). Θα έχει καταγεγραμμένους στον δίσκο του, όπισθεν της συσκευής, λίγους και καλούς ήχους κλήσης, σαν τις παλιές κούκλες (μαμά, κακά, μπούα, Τσίπλας) και με το ασύρματο χτύπημά του θα παραπέμπει στο οικιακό σταθερό.
Αλλά και ο γερμανικός κομπιουτερακικοκατασκευαστικός κο­λοσσός «Pentarodekarensfakt», ο οποίος προμηθεύει διαχρονικά (κατόπιν διαγωνισμού μεταξύ μειοδοτών) τις ελληνικές υπηρεσίες, αλλά και την ευρύτερη αγορά, με ψηφιακές αριθμομηχανές…, έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε ακατάσχετη παραγωγή νέων κομπιουτερακίων - μετατροπέων του ευρώ σε δραχμές, με οθόνη τεσσαράκοντα ψηφίων προκειμένου να χωράνε όλα τα μηδενικά των εκάστοτε ισοτιμιών. Σκοπός της εταιρείας είναι να μπορεί ο πλούσι­ος εργαζόμενος των 400 ευρώ να υπολογίζει άμεσα με το γκατζετάκι του τα εκατομμύρια του μισθού του ή ο άπειρος μανάβης της λαϊκής να κοστολογεί σε χιλιάρικα την οκά το κολοκύθι. Γιατί, μετα­ξύ άλλων, επικρέμαται και επιστροφή στην οκά.
Διέρρευσε νον-πέιπερ, με το οποίο ο Πολ Τόμσεν ζητάει από τον Λουκά Παπαδήμο να του κρατήσει τέσσερα - πέντε σακουλάκια δραχμές (απ’ αυτά τα συλλεκτικά, που έχουν μέσα όλα τα πολλα­πλάσια), τόσο για να τα χαρίσει σε κάτι ανιψιές του που κάνουνε συλλογή από αφρικανικά νομίσματα και στα οικογενειακά τραπέζια δεν θέλουνε ούτε να τον κλάσουνε, όσο και για να δίνει πουρμπουάρ, όταν θα έρθει στην Ελλάδα για να μαζέψει τα λίγα πράγματά του: ένα σπασουάρ, κάτι παλιοπαντόφλες από την Αγίου Μάρ­κου που τις είχε όμως πολύ βολευτεί και το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Πετρούλας. Τώρα που θα είναι εκτός υπηρεσίας, όλα θα επιτρέ­πονται.
Στα ΚΨΜ των ελβετικών τραπεζών, οι διοικήσεις έχουν τοποθε­τήσει πάνω στα τραπέζια, ανάμεσα στα σκάκι και στα Bingo, επικαιροποιημένες εκδόσεις Monopoly με δραχμές προκειμένου να εξοικειωθεί ευχάριστα το προσωπικό τους με την επικείμενη Δευ­τέρα Παρουσία του ελληνικού νομίσματος. Πολλές άλλωστε είναι οι τράπεζες που κάνουνε πρόβες ATM με ποικίλα νομίσματα για να βεβαιωθούνε ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουνε μηχανήματα εν όψει του τσίπρα - τσίπρα μπουμ, ολέ, ολέ… Ευτυχώς, μέχρι και με μαρούλια δούλεψαν τα λεφτοντούλαπα…
Επέστρεψαν τα προβλήματα πρακτικής αριθμητικής με δραχμές σε βιβλία μαθηματικών του δημοτικού. «Ένας επενδυτής θέλει να αγοράσει ένα νησάκι που κοστίζει 3 εκατομμύρια δραχμές και του ζητάνε να τα πληρώσει σε δεκαχίλιαρα, πεντοχίλιαρα και διακοσάρικα. Πόσα κομμάτια πρέπει να δώσει από το κάθε νόμισμα και πό­σα χρήματα θα οφείλει στο ελληνικό κράτος αν θελήσει να αγορά­σει και ένα μουσείο αξίας 2,351 εκατομμυρίων δραχμών;»…

tzenh2@lycos.com

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: