ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.12.12

Καταργείται το μέτρο των αποδείξεων

Καταργείται το μέτρο των αποδείξεων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο κείμενο του νομοσχεδίου, περιλαμβάνεται η κατάργηση της διάταξης με την οποία προβλεπόταν ότι το 25% του συνολικού ετησίου εισοδήματος κάθε μισθωτού ή συνταξιούχου μέχρι του ποσού των 42.000 ευρώ πρέπει να καλύπτεται με αποδείξεις δαπανών για αγορές αγαθών ή παροχή υπηρεσιών και σε περίπτωση μη κάλυψης, το «ακάλυπτο» ποσό θα φορολογείτο με 21%.
Η κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων, σε συνδυασμό με την απότομη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα εισοδήματα περίπου 800.000 αυτοαπασχολουμένων, η οποία θα επέλθει μέσω της επιβολής φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, θα έχει ως συνέπεια να «φουντώσει» η φοροδιαφυγή από το επόμενο έτος και οι απώλειες εσόδων από ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος να είναι σημαντικές. Ειδικότερα, η απότομη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της επιβολής φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του συνολικού καθαρού εισοδήματός τους θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την έκδοση αποδείξεων από τους ίδιους τους επιτηδευματίες.
Κι αυτό γιατί για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος που θα δηλώνουν, πλέον, ο φόρος που θα καλούνται να πληρώσουν θα είναι 260 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν πλέον κανένα κίνητρο μείωσης του δικού τους φόρου μέσω της συλλογής αποδείξεων, με αποτέλεσμα να πάψει πλέον να υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά τους όσον αφορά τη ζήτηση των αποδείξεων. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, θα συμφωνούν με τους καταστηματάρχες και επιτηδευματίες να μην τους εκδώσουν αποδείξεις, προκειμένου να γλιτώσουν και από την πληρωμή του ΦΠΑ 23%.
Το υπουργείο Οικονομικών μελετά επί μήνες την παροχή κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων σε συνδυασμό με τη χρήση πλαστικού χρήματος που θα διευκολύνει την είσπραξη του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το θέμα θα εξετασθεί στην επόμενη φάση της φορολογικής «μεταρρύθμισης».

εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

Κλεάνθη είπε...

Αποφασίστε πιά τί θέλετε.... Ένας Ιουστινιανός σας χρειάζεται για να συμμαζέψετε και να κωδικοποιήσετε τους νόμους για να γίνουμε επι τέλους μια ευνομούμενη πολιτεία. Το έκαναν αιώνες πριν. Για όνομα. Ούτε δράμι μυαλό δεν έχετε. Αν θέλετε βεβαίως να αλλάξει η Ελλάδα.